Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Разширяват гробищните паркове в пет населени места в Сливен

Община Сливен разширява гробищните паркове в пет населени места. За три от тях има влезли в сила подробно устройствени планове, за останалите два са започнали геоложки проучвания. 

Предвидените за разширяване гробищни паркове са в села са Глушник, Стара река, Младово, Крушаре и Мечкарево. За село Глушник се очаква удостоверение от Министерство на земеделието за промяна в предназначението на предвидените земи. В село Стара река тече процедура по отчуждаване на 4 декара терени, а в село Младово на 12 декара. В начален етап е процедурата за селата Крушаре и Мечкарево. 

През последните няколко години Общината завърши разширението на гробищните паркове в Чинтулово, Панаретовци, Селиминово и Глуфишево. Последното разширение на Новите гробища в град Сливен приключи в началото на тази година. Разширението е с над 55 хил. кв.м, с предвидени 456 места за семейни гробници и 5 855 единични гробни места. 

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 34 000 безплатни е-винетки изтичат през февруари

През този месец изтичат 34 512 от издадените през 2022 г. безплатни е-винетки . Националното тол управление припомня, че проверка на валидността на безплатна е-винетка може да бъде направена на интернет страницата на АПИ и на БГ ТОЛ. Право на безплатна е-винетка имат лица с 50 на сто и над 50 на сто намалена работоспособност, както и семействата,..

публикувано на 03.02.23 в 10:38

Започва седмият Burgas Game Jam

Burgas Game Jam започва днес от 17 часа на Флората, регистрацията ще е отворена още от 16.30 часа, каза един от организаторите Пламен Шкодров. Повечето от участниците идват като готови отбор, но всеки, който иска, може да участва,ще му намерим екип, подчерта той. Тази година световното събитие се провежда седмица, но българските организатори са се..

публикувано на 03.02.23 в 09:00

От утре започват кукерските празници в община „Тунджа“

От утре започват кукерските празници в населените места на община „Тунджа“ . По традиция в първата събота и неделя на февруари първи празнуват Кукеровден в селата Калчево и Завой, а в село Хаджидимитрово кукерите ще играят само в събота.  За населените места със съхранени кукерски традиции Кукеровден е голям празник. Кукерите се събират и..

публикувано на 03.02.23 в 08:17

12 фирми искат да ремонтират пътя Царево - М. Търново

12 са отворените оферти в обществена поръчка за избор на изпълнител на основния ремонт на 58,6 км от второкласния път Царево - Малко Търново .  Пътят е основна връзка между двата града, като по него преминава основния трафик от Южното Черноморие към Република Турция. Отворените оферти са на: „АВТОМАГИСТРАЛИ“ ЕАД; „ИСА 2000“ ЕООД;..

публикувано на 02.02.23 в 17:29

Българово отбелязва 145 години от своето Освобождението на 4 февруари

Българово ще отбележи 145 години от своето Освобождението на 4 февруари, събота. Честването ще започне в 13:00 часа с традиционната заупокойна молитва в църква „Св. Атанасий“ в памет на убитите през февруари 1878 г. в село Уруменикьой /дн. град Българово/ близо 400 православни християни, сред които много жени и деца. Програмата продължава в 13:15..

публикувано на 02.02.23 в 12:28

Бургас е сред областите, които ще получат най-много средства за губещи линии

Бургас е сред областите, които ще получат най-много средства от държавната субсидия за нерентабилни линии . Общо заделените средства са 27 млн. лева. Те, обаче, са само за покриване на загуби по съществуващи маршрути и няма да доведат до нови или по-чести курсове , казва Румен Христов от превозвача „М-бус“  Босилково - как се живее..

публикувано на 02.02.23 в 12:28

Изплащат пенсиите от 7 до 20 февруари

Изплащането на пенсиите през февруари чрез пощенските станции ще се извърши по стандартния график – от 7 февруари (вторник) до 20 февруари (понеделник). Преводите на сумите за февруарските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 февруари, съобщават от Националния осигурителен институт.

публикувано на 02.02.23 в 11:13