Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Връчват дипломите на випуск 2022 в БСУ

БСУ променя бакалавърските си програми в областта на икономиката

| обновено на 05.12.22 в 12:00

Близо 300 абсолвенти ще получат днес своите дипломи  в атриума на БСУ. В 10:00 часа  ще се състои тържествената церемония на Випуск 2022. Абсолвенти  от 18 бакалавърски специалности и 20 магистърски програми завършват. Свидетелства за отличие и доказан стремеж за издигане авторитета на академичната общност ще получат изявените студенти.

През последните три години има ръст на желаещите да учат в БСУ, заяви ректорът Милен Балтов.

От 2023 година в областта на икономиката ще променим бакалавърските си програми. Това се случва зъ пръви път от 20 години, предстои да вземем такова решение на Съвет. Специалност маркетинг ще бъде разширена и ще бъде "Маркетинг и дигитални комуникации". Специалност " Счетоводство и контрол" ще върви заедно с " Финанси". Ще предложим и нова бакалавърска  програма "Управление на бизнеса и предприемачество"."


Университетът непрекъснато се развива, той отдавна изгради имиджа си,променя се през годините интереса на студентите към различните специалности  заяви проф. Галя Христозова:

"30-40 процента от студентите ни са от други населени места.Имаме само 100 студенти от София и софийска област, имаме и чуждестранни студенти.В момента започнахме два езикови курса по български език с около 50 студенти от различни държави."


Началникът на отдел Международно сътрудничество Гергана  Кирова подчерта:

"Работим с университети от цяла Европа и с такива от Южна Африка, Колумбия, Малайзия, Русия. Търсят се икономическите специалности,компютърни науки,психология, за нея има добър ,университет в Испания, ходят и в Италия много и Турция."Ани е студентка втори курс. Тя е от Бургас и учи международни икономически отношения,  и вече е била в Германия по програма Еразъм+. Сега й предстои ново обучение в Унгария:

"Учих 6 месеца в Германия, имахме много разчупени предмети. Получихме знания, които не сме очаквали. Видяхме различна култура."По публикацията работи: Десислава Златева

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

БСУ надгражда изследвания с нов проект

Заключителната среща по проект ИРИСИ, се проведе в Бургаския свободен университет, работил със свои партньори в последните 4 години и половина.. Проектът „Регионално индексиране на иновационната активност в отраслите на икономиката - сценарии пред идентифицираните в ИСИС  четири приоритетни тематични области на интелигентната специализация и..

публикувано на 03.02.23 в 15:59

Burgas Game Jam ще се проведе от 3-ти до 5-ти февруари

 Burgas Game Jam ще се проведе в 3 последователни дни от 3-ти до 5-ти февруари в Експозиционен център „Флора“. Тази година има регистрирани рекордните 767 Global Game Jam локации по света в общо 110 страни. В България участват градовете Бургас, София, Пловдив, Велико Търново и Габрово.  В него могат да участват хора от всякакви възрасти и с всякакво..

публикувано на 01.02.23 в 12:02
Христо Симеонов

Хр. Симеонов: Поправихме редица несправедливости в образованието

Зрелостници ще могат да се явяват на трета или четвърта матура по желание, на равнище профилирана подготовка. Тази възможност я дадохме след направени законови промени, посочи бургаският депутат от „Продължаваме промяната“ Христо Симеонов. Това ще е полза на учениците, които не са успели да покрият нужния хорариум по предмет, с който ще..

публикувано на 30.01.23 в 13:56

"Влез в час" на 30 януари:

В днешното издание на „Влез в час“ ще ви запозная с ученици и учители от профилираната гимназия за чужди езици „Васил Левски“. Инициативата на БНР Бургас „По стъпките на Апостола“, посветена на 150 години от гибелта му, обхваща и всички учебни заведения в региона, които носят името на дякона Васил Левски. Ще се разходим из бургаската руска..

публикувано на 30.01.23 в 10:45

Ученици от АЕГ „Гео Милев” с пиеса на китайски език

Десетокласниците от АЕГ „Гео Милев” в Бургас представиха пиесата „Легенда за чудовището Ниен“. Учениците зарадваха свои връстници и учители с изпълнение на древната легенда за митичното чудовище, полу-бик полу-лъв, което се страхува от червения цвят. Постановката е по сценарий на Жанет Ценова, преподавател по китайски език в елитната гимназия, а за..

публикувано на 27.01.23 в 15:50

Пътуване до Брюксел - голямата награда в ученически Quiz

Състезание, в което ученици от Бургас да демонстрират знания, организира местният депутат Жечо Станков. Надпреварата е озаглавена „Голямата битка на мозъците“ и в момента тече записването за нея, посочи пред БНР-Бургас Станков. "Бургас винаги е бил известен с будните си младежи. Както на вътрешни олимпиади в страната, така и на международни..

публикувано на 27.01.23 в 09:16
Така ще изглежда новия корпус на компютърната гимназия в Бургас

Ще строят нов корпус в IT гимназията, ще има модерни лаборатории и лекционна зала

Иновативно обучение по професии, необходими на регионалния пазар на труда ще се провежда в Новия център за високи постижения , който предстои да бъде изграден в бургаската гимназия по компютърно програмиране. Очаква се той да бъде завършен до една година. Средствата за реконструкцията и оборудването му са осигурени от Националния план за..

публикувано на 26.01.23 в 08:50