Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Затварят част от „Въстаническа“ до Терминал „Меден Рудник" през уикенда

Снимка: google

Поради изпълнение на аварийни строително-монтажни дейности ще бъде извършено прокопаване на ул. „Въстаническа“ до Терминал „Меден Рудник“, съобщават от Общината. 
Временна организация на движението се въвежда от 08:00 часа на 03 декември /събота/ до 08:00 на 05 декември /понеделник/. 
Преминаването на автомобили през по ул. „Въстаническа“ ще бъде затруднено в различните етапи на строително-монтажните дейности.
По публикацията работи: Ивайло Пеев
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
снимката е илюстративна

Нови детски площадки изграждат в десет села на община Тунджа

В десет села на община Тунджа ще бъдат изградени нови детски площадки през тази година. Опазването на съоръженията обаче е проблемно и изисква много средства.  От бюджета на общината са предвидени над 330 хил. лева за изграждането на детските площадки. През последните две години се премахват старите съоръжения във всички 44 села на общината, уточни..

публикувано на 08.02.23 в 10:59

Въвеждат указания за общ архитектурен облик на Община Царево

Указания за постигане на общ архитектурен облик е публикувала Община Царево. Целта е да се въведат единни правила за визията на града. Предвижда се въвеждането на изисквания и към инвестиционните проекти. Царево отдавна трябваше да направи такава стъпка, посочи кметът Георги Лапчев и допълни, че мярката ще помогне и при реализирането на..

публикувано на 08.02.23 в 09:06

Бургас събира дарения за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия (обновена)

Дарения за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия се събират от днес в Туристическия информационен център на Община Бургас (срещу Часовника). Това съобщи във фейсбук страницата си кметът Димитър Николов.   -   Всеки, който желае може да дари зимни дрехи, одеала, спални чували, палатки, памперси, пелени, бебешки и пакетирани храни,..

публикувано на 08.02.23 в 07:24

Собственици на кравеферми в Сливен настояват за държавни субсидии

Ниските изкупни цени на млякото, картелните споразумения на мандрите и вноса на млечни съставки обричат българските ферми на фалит. Това обявиха в Сливен собственици на кравеферми от региона. Те се срещнаха с областния управител Минчо Афузов, за да алармират държавата за нарастващите проблеми в сектора.  Пределната цена, за да се задържат..

публикувано на 07.02.23 в 17:03

Шест бала вълнение измериха в района на Ахтопол

В последните два дни за първи път по нашето крайбрежие инструментално, с помощта на закотвен в шелфовата зона на Ахтопол буй, е измерено вълнение на морето 6 бала. Най-голямата значима височина на вълната е достигнала 4,78 метра на 6 февруари.  Симона Георгиева - синоптик във Филиал-Варна на Националния институт по метеорология и хидрология, обясни, че..

публикувано на 07.02.23 в 16:36

Има ръст в предложенията за работа

След драстичния спад на предложенията за работа през декември 2022 година, през януари се наблюдава възстановяване на пазара на труда. Единствено технологичният сектор продължава да отчита спад на годишна база от 30%. Това показват данните на най-голямото дружество, регистрирано в Агенцията по заетостта за извършване на посредническа дейност..

публикувано на 07.02.23 в 16:05
Паметникът в Созопол, по повод 145 години от Освобождението на града

Откриха паметник в Созопол в чест на освободителите на града

Откриха паметник в Созопол по случай 145 години от Освобождението на града. Кметът Тихомир Янакиев, заедно с художника Иван Бахчеванов, прерязаха лентата на монумента. На събитието присъстваха и жители на града, които положиха цветя на новооткрития паметник.  "Проектът за паметника е на повече от 10 години.", заяви художникът Иван Бахчеванов..

публикувано на 07.02.23 в 13:40