Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Коледното дръвче на Созопол ще грейне на площад „Хан Крум“

Елхата през 2021
Снимка: Sozopol.Org

Коледното дръвче на Созопол ще грейне на площад „Хан Крум“. Кметът Тихомир Янакиев ще запали светлините на празничното дръвче, след което небето над морския град ще бъде озарено от пъстроцветни фойерверки.

На открита сцена пред елхата ще има и празнична програма за жителите и гостите на града. За настроението на всички ще се погрижат талантите от Национална школа за атракционни изкуства към Националния дворец на децата, с ръководител Бойчо Костадинов. Спектакълът, който от школата са подготвили специално за събитието в Созопол, е изключително интересен, като в него са включени различни циркови атракции и огнено шоу.
 Всеки, който желае ще може да си направи снимка с голямата бяла мечка, а за най-малките Община Созопол е предвидила и лакомства.

Тази година декорацията за празника в Созопол е подновена, като новите елементи отново ще са енергоспестяващи.

Празничната програма за запалването на коледните светлини ще започне в 16:30 ч., на 3 декември, площад „Хан Крум“, гр. Созопол.

По публикацията работи: Ивайло Пеев
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Собственици на кравеферми в Сливен настояват за държавни субсидии

Ниските изкупни цени на млякото, картелните споразумения на мандрите и вноса на млечни съ