Ден преди Никулден бургаският пазар е пълен с риба и с желаещи да се подготвят по-рано за празник. Търси се основно чернокоп и шаран, а цените варират от 6 до 20 лева.
Най-евтин е сафридът, който върви по 6 лева, за 8 лева се предлагат живи шарани и чернокоп, по 10 е паламудът, а толстолобът на шайби е 12 лева.
Една от най-скъпите риби на пазара е минокопът, който е 20 лева.
Повечето клиенти ще си купят по два вида риба:
"Шаран или кефал,една от двете ще купя. Леко са завишени цените, според мен, което не е хубаво за възрастните хора.
Скъпо, евтино, който е решил, ще купи, щом има и хора да купуват сьомга по 30 лева!
Шаран си избрах, такава е традицията, другите риби ги ядем всеки ден, шаран на празника. Цените с поносими, рибата не е увеличена толкова много, колкото другите храни.
Шаран ще си купя, това ми се яде, скъпо ми е, всяка година е все по-скъпо."
Част от търговците твърдят, че тази година продажбите са по-слаби:
"Малко по-слабо, но като цяло сме доволни, не са мръднали цените, най-много се търси шаран, иначе и чернокоп и сафрид също.
Много е добре, всичко върви нормално. Хората купуват в големи количества шаран, има пресни, живи риби.
По-слабо от миналата година е, има достатъчно риба, всичко върви, зависи от предпочитанията на клиентите."