Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Драганов е спортист на годината в Созопол

Традиционният бал на спортиста се проведе на 11 декември в Созопол, на който бяха наградени най-добрите от крайморската община.
Кметът Тихомир Янакиев приветства всички младежи - участници от различни спортове, като им благодари за труда, който са положили през изминалата година и за всички лишения, които са направили, за да могат да постигнат тези високи резултати. „Пазете се от контузии, дерзайте, не отстъпвайте и не се предавайте и успехът ще бъде с вас“, обърна се той към спортистите.
На събитието присъстваха още зам.-кметът Тодор Дамянов, общинските съветници Андрей Николов и Илиян Стефанов, представители на Общинска администрация, треньори и президенти на спортните клубове, както и директорът на Спортното училище в Бургас Янчо Стойчев. Прочетен бе и поздравителен адрес от името на председателя на Общински съвет Георги Пинелов.



С приза Спортист на 2022 г. бе отличен боксьорът Петър Драганов, който отскоро е на професионалният ринг, но вече може да се похвали с 4 поредни победи от 4 двубоя. Поради усилената подготовка, която провежда в момента за предстоящия на 17 декември мач, той не успя да присъства на събитието, но изказа своята голяма благодарност за присъдената награда и доверието, което му се гласува с това отличие. Той се награждава с медал, плакет и парична награда.
За цялостен принос и популяризиране на община Созопол на международно ниво бе наградена бронзовата медалистка по борба от олимпийските игри в Токио Евелина Николова, която тренира в СКБ „Ангел Гочев“. За спечелените медали на държавни и международни турнири през годината, отличия получиха още борците Михаил Георгиев, Петко Михайлов, Костадин Станков, Васил Маринов, Иван Георгиев, Емре Мюмюн, Митко Атанасов, Мильо Христов, Мильо Йорданов, Стоян Станиславов, Шабан Шабанов, Петя Атанасова, Божидар Узунов и Стоян Георгиев.
Гребен клуб Созопол през 2022 показа високи резултати на всички състезания, в които участва и заслужено бе сред отличените клубове. Освен отборната купа, която Янакиев връчи на треньора, индивидуално бяха наградени спортистите Михаил Янакиев, Димитър Зингинов, Христо Славов и Константин Костов.
Отличие получи и Пувен клуб Бриз, като с грамоти и медали бяха наградени отличилите се през годината плувци – Атанас Георгиев, Емилия Береговая, Дарина Монева, Александра Георгиева, Димитър Пантелеев и Антон Динев.
За високите постижения през година бе награден и Буши-до клуб - гр. Черноморец, както и спортистите Енгин Мустафа, Мария Бакалова и Мария-Константина Радева.
Отборни купи и парични награди получиха още Детско-юношеската школа при ФК Созопол, ФК Свети Никола – гр. Черноморец, СК Олимп, СК Спартак и СК Киборг.
По публикацията работи: Десислава Златева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Плувен маратон и десетки спортове предлага в три дни „Царево спортува“

„Царево спортува“ е инициативата, която за поредна година цели да заинтригува и раздвижи жителите и гостите на общината. В тридневното спортно събитие, тази година са предвидени демонстрации по мини голф, йога, аква зумба, каланетика, както и велообиколка на региона. Но гвоздеят на програмата е плувен маратон край бреговете на Царево. Той ще се..

обновено на 12.07.24 в 12:45
Клуб

Плажното ръгби се развива успешно и в Бургас

Ръгбито набира все по-голяма популярност не само в Бургас, но и в цялата страна, отбеляза Дойчо Славин, който повече от 17 години се занимава с този английски спорт. Той е основател и треньор на клуба „Бургаски бикове“, които практикуват ръгби заедно от 3 години на плажа в морския град. Ръгби е английски спорт, който се играе от средата..

публикувано на 11.07.24 в 13:07

Испания е на финал на Евро 2024

Отборът на Испания победи с 2:1 Франция в първия полуфинал на европейското първенство по футбол и ще играе за трофея. Иберийците започнаха силно, а в 5-ата минута Фабиан Руис от няколко метра пропусна. Красимир Балъков пред БНР: Отборът на Испания би трябвало да стане европейски шампион Французите отговориха веднага. В 9-ата минута Коло Муани..

публикувано на 10.07.24 в 07:52

Бургазлията Стоян Копривленски е новият шампион на K-1 World Max в Япония

Бургаският боец Стоян Копривленски е новият шампион на K-1 World Max в категория до 70 кг. П рестижният кикбокс турнир се проведе в Токио, Япония.   В първия си за деня мач Копривленски победи легендата на К -1 Буакау. Във втората си среща българинът се изправи срещу бразилския шампион по муайтай Рафаел Силва и също извоюва победа.   На финала той..

публикувано на 07.07.24 в 16:32

В Бургас стартира турнирът "Футболни звезди на България"

Стартира турнирът "Футболни звезди на България" като финалните срещи ще са в неделя. Ще има мачове за децата родени 2014, 2015, 2017 и 2018 г. Двубоите ще се играят на Спортен Комплекс "Звездичка Арена" , "Диалог Арена" и игрищата в Университет "Проф. д-р Асен Златаров". Представителите от бургаска област са "Звездичка", "Нефтохимик", "Бургас спорт",..

публикувано на 05.07.24 в 14:51

Втори ден от осминафиналите на Евро 2024

Два мача от програмата на Европейското първенство по футбол предстоят днес.  Англия излиза срещу Словакия от 19 часа. Националният тим на Англия е един от фаворитите за спечелване на Евро 2024, въпреки че до момента не убеждава с представянето си. Съставът на Словакия пък е една от приятните изненади на надпреварата и иска да продължи да пише..

публикувано на 30.06.24 в 09:48

Състезателките по водна топка на „Черноморец“ с шампионска титла

Състезателният сезон във водната топка за жени до 17 г. завърши с шампионска титла за Бургас. Спечелиха я състезателките на СКВТ „Черноморец“. Във финалните плейофи възпитаничките на треньорите Петър Йонов и Валентин Мартинов играха за златото, след като по-рано в мачовете от Държавното първенство си извоюваха това право с поредица от победи. В..

публикувано на 28.06.24 в 13:16