Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С неформални срещи с туристическия бизнес министър Илин Димитров изпрати 2022 година

Снимка: burgas.bg

В последните два дни от отиващата си 2022 година министърът на туризма д-р Илин Димитров проведе неформални срещи с бизнеса във Варна и Бургас.

С мисъл за свършеното през годината и с надеждата за една по-успешна за българския туризъм 2023 година министър Димитров и представители на  туристическия бранш обмениха идеи и обсъдиха проблемите и предизвикателствата, с които са се сблъскали през последните месеци и по които предстои да работят през идните.

От бранша изразиха удовлетворение от направеното до момента, отправиха своите препоръки и споделиха вижданията си по най-наболели и актуални въпроси.

Министър Димитров посочи, че сред приоритетите му е активната, целенасочена и адекватна реклама на дестинацията по пазари. Той подчерта общата отговорност на всички – държавна власт и представители на сектора, да продължат да работят в синхрон за утвърждаването на имиджа на България, чрез изтъкване на добрите практики, показване на позитивни новини и активна работа на всеки един в неговото собствено поле.



По публикацията работи: Свобода Атанасова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фалитът на третия най-голям туроператор в Европа няма да се отрази на летния сезон

Най-голям ръст на чуждестранни туристи по Южното Черноморие се очаква от Великобритания. Това показват данните на бургаското летище. За популяризиране на българския туризъм под мотото „Изживей България“ в Несебър се провежда конференция, на която присъстват представители на туристическия бранш от Германия, Австрия и Швейцария. Целта на инициативата е..

публикувано на 06.06.24 в 14:15

Топлото време напълни хотелите по Южното Черноморие

Германци и поляци са първите чужди туристи по южното ни Черноморие в началото на новия летен сезон. Вече има почиващи почти във всички морски градчета и курорти, поетапно отварят врати магазини и заведения. Това коментира на старта на сезона Евелина Пулева от Регионалната туристическа камара в Бургас. По думите й топлото време в началото на юни е..

обновено на 06.06.24 в 08:25

„ОМВ" е единственият титуляр при търсенето на нефт и газ в Черно море

„ОМВ Офшор България“ ГмБХ - Австрия става единствен титуляр на разрешението за търсене и проучване на нефт и природен газ в площ „Блок 1-21 Хан Аспарух“ в Черно море. Това е възможно, след като Министерският съвет разреши на днешното си заседание „ТоталЕнерджис ЕП България“ Б.В. да прехвърли своя дял от 57.14% „ОМВ". Така тя вече има 100% дял...

публикувано на 05.06.24 в 15:33

“Изживей България“ ще популяризира Българското Черноморие в Слънчев бряг

"Изживей България" ще популяризира Българското Черноморие в Слънчев бряг. Събитието ще събере над 180 от най-изявените представители на туристическия бизнес от Германия, Австрия и Швейцария между  5 и 7 юни в най-големия роден курорт.  “Erlebe Bulgarien”/“Изживей България“ се организира съвместно от fvw|TravelTalk , най-популярната медия за..

обновено на 05.06.24 в 09:19

Кметът на Царево и министърът на туризма посетиха къмпинги по Южното Черноморие

В рамките на обиколката си по Южното Черноморие министърът на туризма  Евтим Милошев посети къмпинги в община Царево, които предлагат различен тип лятна почивка и алтернатива за повече досег с природата. Министърът посети къмпинга „Якото място“ в близост до плаж „Корал“, в който преди дни започна премахване на незаконни постройки, за да се..

публикувано на 04.06.24 в 17:53

Кметът на Царево и министърът на туризма на обход в морската община

Кметът на Царево Марин Киров посрещна министъра на туризма Евтим Милошев в общинския музей. Това посещение подчертава усилията за насърчаване на културния туризъм и опазване на богатото наследство на града, коментира Киров.  По време на посещението си в музея министърът и кметът разгледаха ключови експонати, представящи исторически артефакти и културни..

публикувано на 03.06.24 в 19:33

Кметът на Созопол представи приоритетите за курорта пред министъра на туризма

Приоритетите за Южното Черноморие обсъдиха министърът на туризма Евтим Милошев и кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев.  За Созопол е важно да развива туристически продукт извън сезона, подчерта кметът Янакиев. Той представи новата инициатива на администрацията за месец на културата през септември и  фестивала „О, солената риба“ през..

публикувано на 02.06.24 в 21:35