Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма да вдигат цените на билетите в междуселските автобуси

Повече от 50% от линиите ни в годишен план реализират загуби, каза за БНР Бургас Румен Христов от транспортната фирма М-Бус. Секторът значително изостава в темпа на увеличение на работните заплати. Въпреки това компанията засега не възнамерява да увеличава цената на билетите. Загубите са по направленията малки периферни населени места, казва Румен Христов. 

"Изключват от това линиите, които правят връзки между центровете на съответните общини или респективно областните градове. Транспортната връзка с всяко малко населено място е губеща на 90%, бих казал". 

Още не е направен анализ за миналата година, но засега не се планират увеличения на цените на билетите:

"Много е вероятно да няма увеличение, да запазим нивата такива, каквито са, ако държавата и през следващата година продължи да изпълнява ангажиментите си, така както го направи и през изминалата 2022 година", каза Христов.

По думите му, единствената тежест, при това положение ще бъде увеличението на заплатите на работещите, тъй като секторът изостава в това отношение. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Здравният туризъм привлича все повече хора с пост Ковид синдроми

Полетната и визовата политика са сред приоритетите, по които трябва да работи страната ни за развитието на СПА туризма у нас. Активността на общините също е от голямо значение, тъй като имаме скрити резерви в медицинския туризъм. Това стана ясно по време на Единадесетия годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, който се..

публикувано на 09.09.24 в 17:52

Община Созопол поиска от държавата вълнолома и кейовата стена към о-в „Св. Св. Кирик и Юлита“

През следващите години между ЮНЕСКО и България предстои работа по два проекта. Това са създаването на категория 2 Регионален център за подводно и световно наследство в Созопол и изграждането на световен център за изкуства на о-в „Св. Св. Кирик и Юлита“. Това стана ясно по време на среща между министъра на туризма Евтим Милошев и помощник-генералния..

обновено на 09.09.24 в 15:06

Бургас посреща уикенд посветен на здравето

Поредният септемврийски уикенд кани всички гости на Бургас, като ф окусът е върху най-важното – здравето.  В Експозиционен център „Флора“ ви очаква фестивалът „Здравей, здраве“,  който ще ви запознае с всички новости от сферата на здравословния начин на живот във всички негови аспекти: физическо, емоционално, ментално и духовно здраве. Фестивалът ще..

публикувано на 09.09.24 в 12:44

Министър Милошев: Ще направим необходимото стария град на Несебър да остане в ЮНЕСКО

„България ще направи всичко, което е необходимо, за да запази „Старинен град Несебър“ в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО“. Това заяви министърът на туризма Евтим Милошев по време на срещата си с помощник-генералния директор за култура на ЮНЕСКО Ернесто Отоне в централата на международната организация в Париж. Той подчерта, че страната ни..

публикувано на 09.09.24 в 11:21

Бургас ще е домакин на конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм

Бургас ще бъде домакин на 11-я годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм. Двудневното събитие днес и утре е под мотото „Устойчиво развитие на здравния туризъм в България - възможности и предизвикателства“ и ще е под патронажа на президента Румен Радев.  "Ще поставим темата на този форум, свързана с устойчиво развитие на..

обновено на 09.09.24 в 08:04

Започна приемът на документи по Националната програма „Старт на кариерата“

Започна набирането на млади висшисти, желаещи да стартират професионалната си кариера по Националната програма „Старт на кариерата“. Документите ще се приемат до 27 септември.  Програмата е част от Националния план за действие по заетостта на Министерството на труда и социалната политика. Тя предоставя възможност на младежи с висше образование..

публикувано на 08.09.24 в 16:07

Разходка с екскурзовод ще се проведе днес в Несебър по маршрута „Духовен път“

Безплатна панорамна разходка с екскурзовод ще се проведе днес в Несебър по маршрута „Духовен път“, съобщават от Общината.  Повод е Международният ден на солидарност на градовете - световно наследство.  Обиколката ще започне в 11.00 часа от Археологическия музей. 

публикувано на 08.09.24 в 08:13