Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варненска фирма ще добива материали от находище край Градец

Снимка: Министерски съвет

 Варненска фирма ще добива скалнооблицовъчни материали - аркозни пясъчници, от находище „Градец – 2“. Това реши Министерският съвет. Обектът е разположен в землището на едноименното село. 

Концесията за него се предоставя за срок от 35 години, като през този период дружеството ще инвестира около 175 хил. лв. за добива. Очакваните плащания за целия период ще надхвърлят 4. 665 млн. лв. 

Тези приходи ще постъпят в държавния бюджет и в община Котел.


По публикацията работи: Десислава Златева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Мартин Дановски

Финансовото министерство подготвя бюджет с дефицит до 3%

Финансовото министерство подготвя бюджет с дефицит до 3% на начислена основа, потвърди зам.-министър Мартин Дановски. Това е ключов показател от критериите по договора от Маастрихт, необходими за влизането на страната ни в еврозоната.  На въпрос на БНР дали вече има яснота по основните параметри на финансовата рамка за догодина като размер на дълга,..

публикувано на 26.09.24 в 16:32
Зам.-министърът на транспорта К.д.п. Живко Петров

За над 2 млн. лева се модернизира пристанището в Бургас

Два милиона лева са вложени в модернизацията на инфраструктурата на терминали „Бургас Изток 2“ и „Бургас Запад“ на пристанището. Проектът е съфинансиран по Механизма за свързване на Европа (МСЕ), сектор „Транспорт.  Това стана ясно на среща в Международния конгресен център с участието на  заместник-министърът на транспорта К.д.п. Живко Петров и кметът..

публикувано на 26.09.24 в 16:09

Увеличиха туристическия данък в община Несебър

Хотелиери и къщи за гости в община Несебър ще плащат по-висок туристически данък. Увеличението е с 20 стотинки на нощувка и бе гласувано от общинския съвет в града. От бранша смятат, че на този етап ставките не трябва да се вдигат.  Общинската администрация първоначално поиска по-драстично поскъпване , но в зала коригира докладната..

обновено на 26.09.24 в 15:08

Форум за социално предприемачество ще се проведе в Бургас

Форум за социално предприемачество и стартиране на собствен бизнес в България ще се проведе утре, 27 септември в Бургас. В него могат да участват  всички български граждани и бежанците, живеещи на територията на страната. Той се организира от Кариерния център на Фондация „Благотворителна католическа организация Каритас Витания” в..

публикувано на 26.09.24 в 12:30

Защита на авторските права е едно от основните предизвикателства пред травъл блогърите

Защита на авторските права е едно от основните предизвикателства и задачи пред травъл блогърите у нас. 36-ма са членовете на едноименната асоциация, която се бори с това. Според Елена Иванова, коятя е блогър автор на "Друми с думи" и учредител, въпреки че има закон за авторското право проблемът стои на дневен ред и сега.  "Имаме много големи проблеми..

публикувано на 26.09.24 в 11:10

Бързи зарядни станции за електрически автомобили ще изградят в к-с"Славейков" в Бургас

Бързи зарядни станции за електрически автомобили ще бъдат изградени в к-с"Славейков". Предложението на общинската администрация бе одобрено днес от общинските съветници. Проектът е пилотен за страната и морския град ще бъде първият, който ще реализира такива обекти. Идеята е на „ЕСО Чардж“ЕАД, който ще постави  публично достъпни зарядни точки..

публикувано на 25.09.24 в 16:54

КНСБ иска ръст на бюджетните заплати с 10% през следващата година

За ръст на бюджетните заплати с 10% през следващата година настояват от КНСБ, за целта ще са необходими допълнителни 1,8 милиарда лева.  Президентът на синдиката Пламен Димитров настоя за спешно въвеждане на "заплата за издръжка", свързана с нивото на заплащане, което е необходимо, за да се осигури достоен стандарт на живот на работниците и техните..

публикувано на 25.09.24 в 15:19