Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Рубриката "Радиомагазинче Надежда" представя:

"Работилничката на Дари и Дани" създава мъжки букети и уникални мартенички

Двете майки правят с много любов и вдъхновение и празнични декорации


ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата ние създадохме рубриката "Радиомагазинче Надежда". В нея всяка седмица ви срещаме с участник в групата, за да чуем историята му и да ви представим това, което изработва.

Днес ще ви запозная с две дами Дари и Дани - Дарина Иванова и Даниела Иванова. Те са майки съответно на Силвия /30 г./ с ДЦП и на Калин /18 г./ с умствено изоставане. В групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане" участват заедно и са създали своя Работилничка, в която творят своите красоти. Майките изработват сладки и солени букети, уникални мартеници и празнични декорации.


Дарина - " Двете с Дани се намерихме в село Атия край Бургас, аз живея там, а семейството на Дани имат къща там и често идват през почивните дни. Началото за нас дойде с групата, където ние решихме да се представим заедно, защото взаимно се допълваме в това, което изработваме. Адмирации към създателите на "Купи подарък", които дадоха шанс на толкова много майки да работят и творят!"

Даниела - "В началото всяка една от нас имаше своите колебания при представянето, защото ние сме правили нещата си само за близки и приятели и сме нямали широка публика. Това, че бяхме двете ни даде увереност! Много се радваме, че солените и сладките букети, които правим се радват на толкова голям интерес!"   


Букетите не са от цветя, а от бонбони, шоколади или пък от ядки, зеленчуци, сирена, мезета, в зависимост от желанието на клиентите. Могат да са в кофа, влак, лодка, яхта, кошница и какво ли още не. Дари и Дани изработват и празнична декорация и оригинални мартенички, които са нарекли "фръцки".

Майките: "Те са индивидуални и уникални, няма две еднакви! Даже направихме такива, които приличат на нас и е голямо предизвикатеството, кога някой ни поръча да направим мартеничка по негова снимка. "Фръцките" са в различни варианти - на гердан, магнит или брошка."    


Дари и Дани са щастливи, че могат да творят и успяват да усмихват своите клиенти. Те са благодарни на групата, че им е дала шанса да се чувстват живи и полезни и извън домовете си. 

повече може да чуете в звуковия файл:

Още за нещата, които изработват може да видите тук:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Връчват годишните награди за мода, шоу и бизнес в Бургас

Годишните награди за мода, шоу и бизнес за 2022-ра ще бъдат връчени тази събота в Бургас. Организатор и водещ на церемонията е Красимир Недялков, единственият български дизайнер, подгрявал Пако Рабан. Тук правим топ 10, а най-добрите ще бъдат наградени в отделните раздели, каза Недялков. "Единият раздел е "мода", където има "дизайнер на..

публикувано на 27.01.23 в 11:51

Има все по-голямо търсене на природосъобразно приготвени храни

Има все по-голямо търсене на природосъобразно приготвени храни. Хората от здравословна гледна точка прибягват до това да не ядат месо и да не използват захар. Това коментира Росица Василева, която от години приготвя вегетарианска храна в различни заведения в София и Бургас. Много са важни продуктите, посочи тя:  "Общо взето, продуктите ни са..

публикувано на 27.01.23 в 10:34

Конкурс търси 7 думи, вдъхновени от област Бургас

Областна администрация Бургас организира конкурс за послание. То ще бъде вписано в основата на пилон „Рожен“, в плоча от мрамор, изобразяваща картата на България с място за всички 28 административни области в страната. „Всяко послание ще бъде гравирано на мястото на областта, от която идва и ще остане за бъдещите поколения. Инициативата е..

публикувано на 23.01.23 в 15:52

Анна Йончева с фотоизложба „Деца (не) като другите“ в Народното събрание

Фотоизложба „Деца (не) като другите“ ще бъде представена в Парламента през следващата седмица. Основната цел е да се привлечен вниманието на депупатите към проблема с медицинските храни, които са жизнено важни за деца и възрастни със специфични заболявания, но са много скъпи и не се поемат от Здравната каса.  Организатори на събитието..

публикувано на 22.01.23 в 17:00

Пътят към природата и към знанието - днес във "Виа Понтика"

Пътешествията са част от желанията на много хора, които мечтаят да разширят мирогледа си, да напълнят очите си с красотата на света, да открият нови места, където да се чувстват щастливи. Блогът „Пътеписаници“ на Боряна Момчилова може да се приеме като спирката на пътешественици, които искат да набележат следващата си приключенска цел. Журналист по..

публикувано на 19.01.23 в 10:50

Мечките в айтоския зоопарк не заспаха заради топлата зима

За първи път мечките в айтоския зоопарк не спят зимен сън в началото на януари. Причината е в меката зима.  Кафявите мечки са майка и дъщеря. Елена идва преди 18 години от резервата Кормисош в Родопите, в паспорта й не е отбелязана възрастта, но се предполага, че е на повече от 25 години. Мия е родена в зоокъта през 2007-а година. Тази година..

обновено на 16.01.23 в 11:33