Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Фотоконкурс на тема „България“ организира бургаско читалище

Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985“ в бургаския комплекс "Меден рудник" обявява фотоконкурс на тема: „България“ за ученици от V до XII клас.

Фотоконкурс „България“ е част от програмата на фестивал “Шарено котле” 2023, организиран читалището.

Идеята на конкурса е учениците да опознаят родината и чрез своите снимки да покажат нейната забележителна и величествена природа.

Условия за участие:

  • Всеки автор може да представи една снимка;
  • Снимката да е актуална и да не е участвала в друг конкурс;
  • Изпращането на снимки да бъде на електронната поща на читалището: chitalishtekm@gmail.com

Към всяка фотография трябва задължително да добавите следната информация:

  • Място на заснемане;
  • Име на участника, клас и град;
  • Телефон и електронен адрес за връзка с участника.

Изисквания към снимката:

  • Всеки автор може да участва с една снимка във фотоконкурса;
  • Снимките трябва да са в дигитален формат JPEG, с големина на изображението минимум 3000 пиксела по дългата страна;
  • Допускат се допълнителни обработки на снимката (яркост, контраст, изостряне на изображението).
  • Не се допускат фотоколажи, допълнително прибавени надписи и графики. Организаторите си запазват правото да не допускат до участие в конкурса снимки, които не отговарят на изискванията и с непълна информация за автора.

Крайният срок за изпращане на снимките е 15 май (вкл.)

Носител на "Наградата на публиката" ще се определи чрез гласуване в страницата на читалището от 16 май до 22 май 2023 г. до 17:00 часа.


Снимките ще бъдат оценени от жури с председател фотографа Милен Добрев.

На 8 юни 2023 г. ще бъдат обявени отличените в конкурса.

Изпращайки фотография за участие в конкурса, участниците дават съгласието си организаторите да използват безвъзмездно и безсрочно изображенията по следния начин: да ги публикуват на хартия или в електронен формат, да бъдат включени в изложбата, с която ще завърши конкурса, с цел реклама и представяне на конкурса.

Личните данни на участниците във фотоконкурс за снимка ще бъдат обработени и използвани единствено за целите, задачите и осъществяването на настоящата изява, съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни, във връзка с употребата и прилагането на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни.


По публикацията работи: Ивайло Пеев

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ученици от АЕГ „Гео Милев” с пиеса на китайски език

Десетокласниците от АЕГ „Гео Милев” в Бургас представиха пиесата „Легенда за чудовището Ниен“. Учениците зарадваха свои връстници и учители с изпълнение на древната легенда за митичното чудовище, полу-бик полу-лъв, което се страхува от червения цвят. Постановката е по сценарий на Жанет Ценова, преподавател по китайски език в елитната гимназия, а за..

публикувано на 27.01.23 в 15:50

Пътуване до Брюксел - голямата награда в ученически Quiz

Състезание, в което ученици от Бургас да демонстрират знания, организира местният депутат Жечо Станков. Надпреварата е озаглавена „Голямата битка на мозъците“ и в момента тече записването за нея, посочи пред БНР-Бургас Станков. "Бургас винаги е бил известен с будните си младежи. Както на вътрешни олимпиади в страната, така и на международни..

публикувано на 27.01.23 в 09:16
Така ще изглежда новия корпус на компютърната гимназия в Бургас

Ще строят нов корпус в IT гимназията, ще има модерни лаборатории и лекционна зала

Иновативно обучение по професии, необходими на регионалния пазар на труда ще се провежда в Новия център за високи постижения , който предстои да бъде изграден в бургаската гимназия по компютърно програмиране. Очаква се той да бъде завършен до една година. Средствата за реконструкцията и оборудването му са осигурени от Националния план за..

публикувано на 26.01.23 в 08:50

С какви средства ще се изгражда допълнителният корпус на училището в Сарафово

Община Бургас не е поискала средства от държавата за изграждане на допълнителния корпус на ОУ„Христо Ботев“ в квартал Сарафово. Имало е само запитване от тяхна страна, каза бургаският депутат от „Продължаваме промяната“ Христо Симеонов. До кмета Димитър Николов е входирано питане от общинския съветник Иван Иванов, от Средна европейска класа - какви..

публикувано на 25.01.23 в 16:24
Снимката е илюстративна.

Константин Янков: Провинилите се ученици се чувстват безнаказани

Процедурата по налагане на санкции на учениците трябва да се промени и да се намали бюрократичната тежест. Това смята Константин Янков от Синдиката на българските учители. Според него, в момента провинилите се ученици се чувстват безнаказани. "Голяма част от родителите не възприемат на сериозно наказанията, които ние налагаме върху учениците,..

публикувано на 25.01.23 в 12:51

Четвърто централизирано класиране ще има за кандидатстването след 7-ми клас

Промени, свързани с броя на класирания и с начина, по който те ще стават, ще бъдат въведени за кандидатстващите след 7- ми клас. Ще се въведе 4-то класиране, което ще бъде централизирано, а няма да става по училищата. Такова може да има евентуално при пето класиране, ако останат свободни места. В същото време, ученици, които към момента на полагане..

публикувано на 24.01.23 в 13:07

Изграждат в Бургас Център за високи постижения в професионалното образование

Бургаската гимназия по компютърно програмиране и иновации ще изгради Център за високи постижения в професионалното образование и обучение, заяви кметът Димитър Николов. Средствата за реконструкцията, оборудването и обзавеждането са осигурени от Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) в рамките на Процедура „Изграждане на центрове за..

публикувано на 24.01.23 в 10:44