Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Бургаската полиция отличи 10 - годишната Анабел, задържала пиян шофьор10-годишната Анабел Атанасова, която помогна за задържането на пиян шофьор, получи благодарствен адрес от Областната дирекция на полицията в Бургас. Тържествената церемония се състоя в училище „Константин Преславски“, където детето учи.

Четвъртокласничката, която прояви граждански дълг беше поздравена от началника на „Пътна полиция“ главен инспектор Пламен Николов:

„Искам да благодаря от името на ръководството на бургаската полиция за проявена постъпка, в резултат на което беше предотвратен тежък пътен инцидент, в който можеше да пострадат и други хора! Пожелавам й много успехи!“  


Анабел благодари за грамотата и сподели, че съучениците й са я поздравили за постъпката й. Тя каза, че иска да даде пример и на другите деца да постъпват правилно и да правят добро.  

Момичето, което тренира карате беше поздравено и от директора на училището Мартин Илиев:

Тя е пример за достойна гражданска позиция, защото всички ние като общество сме отговорни за собствените си действия и за действията на другите. Не трябва да оставаме безучастни и трябва да даваме пример на другите, как да постъпват правилно!“.  

Ще ви припомни, че Анабел и баща й Тихомир Атанасов, преди седмица, сигнализираха и задържаха под наблюдение видимо пиян шофьор до пристигане на органите на реда. Полицаите установиха при проверката с дрегер, че мъжът е бил с  2,78 промила алкохол в кръвта. 

Повече може да чуете в звуковия файл". 

 
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" - на 22 март

Добре, че са кризите, че да разберем, че у нас има институции. Ето, дойде криза с цени, с евентуална спекула, с възможни картелни споразумения и разбрахме десетки неща. Като например, че у нас ни заблуждавали и ни пробутвали имитиращи продукти за сирене. Аз, лично, съм много изненадан. Предполагам и вие. Е, от неправителствени организации, като..

публикувано на 22.03.23 в 14:57

Прекратиха концесията за добив на блатно кокиче край село Палаузово

Министерският съвет предсрочно прекрати концесия за добив на блатно кокиче в с. Палаузово, община Стралджа, област Ямбол. Растението представлява  уязвим растителен вид.  Прекратяването е по искане на концесионера. Причината е дългите периоди на засушаване в защитената местност „Блатото“ през 2021 и 2022 г.  С решението договорът се прекратява по..

публикувано на 22.03.23 в 14:53

Бургас е домакин на международна конференция за екология и син растеж

Възстановяването и опазването на океана, моретата и водите е една от най – спешните и критични задачи на нашето време. Това заяви в Бургас Ивелина Василева, която е член на борда на Мисия към Европейската комисия, създадена за да работи в тази посока. Василева участва в международната конференция „Предизвикателства, възможности и..

публикувано на 22.03.23 в 14:47

В Бургас откриват консулство на Република Молдова

Министерският съвет прие Решение за откриване на консулство на Република Молдова в Република България. То ще е със седалище в грБургас и консулски окръг, обхващащ територията на областите Бургас, Варна и Добрич. Женя Атанасова е назначена за почетно консулско длъжностно лице. Тя е член на Управителния съвет на Българо­молдовската..

публикувано на 22.03.23 в 14:38

Това е снимка от Франция, а не на протест в защита на Паметника на Съветската армия

Статия, която информира за протест на граждани в защита на паметника на Съветската армия в София, е публикувана в информационен сайт . Авторът твърди, че хората развяват червени знамена и държат плакати с надпис: "Оставете паметниците намира". Информационният материал е подкрепен от снимка, на който се виждат хиляди хора, които са излезли на..

публикувано на 22.03.23 в 10:16

Антични рудници за добив на злато разкриха край Созопол

Антични рудници за добив на злато разкриха край Созопол, информират от фейсбук страницата Archeologia Bulgarica . Откритието е направено от  интердисциплинарен екип под ръководството на археолога проф. д-р Иван Христов (НИМ).  "След анализа на теренната работа и лабораторната обработка на пробите от Шарлан баир и Алефо тумба над полуостров Буджака..

публикувано на 21.03.23 в 15:41

Още протести заради скъпата вода, но и мнозина ще се откажат от бранша

Земеделци протестират днес, а причината е рязкото поскъпване на водата за напояване и състоянието на Напоителни системи. Първо са производителите на малини и ягоди, а до няколко седмици пред същата ситуация ще са изправени и други техни колеги. Според зеленчукопроизводител от Бургас са възможни не толкова последващи протести, колкото отказ на..

публикувано на 21.03.23 в 13:07