Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Пътуване до Брюксел - голямата награда в ученически Quiz

Състезание, в което ученици от Бургас да демонстрират знания, организира местният депутат Жечо Станков. Надпреварата е озаглавена „Голямата битка на мозъците“ и в момента тече записването за нея, посочи пред БНР-Бургас Станков.

"Бургас винаги е бил известен с будните си младежи. Както на вътрешни олимпиади в страната, така и на международни състезания, бургаските ученици са едни от най-титулуваните. 

Това, което винаги ми е липсвало, е да съберем тези умни деца на едно място и да се състезават един с друг по общообразователни теми. Това няма да е матура, нито контролна работа", мотивира идеята си Жечо Станков. 

Бургаският депутат допълни, че този "Big Brain Battle" ще се проведе на 11 февруари. Ученическите отбори трябва да са с по петима участници. Форматът ще е подобен на Quiz надпреварите и ще се отговаря на въпроси. 

Голямата награда ще е пътуване до Брюксел. 

Подробности можете да видите във Фейсбук


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Разкриват допълнителни места в градина "Надежда" в Меден рудник

На 4  април точно в 8 часа ще бъде отворена за кандидатстване електронната система на община Бургас за прием в ясли и детски градини. Няма промени в условията и правилата тази година, тестването на платформата тече в момента , каза за БНР Бургас Веселина Таралова, директор дирекция „Образование и демографски въпроси” към общината. Тя съветва..

публикувано на 23.03.23 в 08:50

Бургаският филиал на СУ представи част от учебните си програми

Част от учебните програми на Филиала на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ бяха представени в зала „Петя Дубарова“ в Морското казино. Събитието протече с демонстрация на музикално продуциране. Проф. д-р Адриан Георгиев, ръководител на катедра „Музика и мултимедийни технологии“, откри събитието, като представи пред пълната зала..

публикувано на 22.03.23 в 18:33
В ролята на председател на съдебния състав влезе Малена Малчева

Ученици станаха съдии и прокурори в дело за средна телесна повреда

Ученици от пет бургаски гимназии влязоха в съдебна зала, за да заемат ролите на съдия, прокурор, адвокати, подсъдими и свидетели и да разиграят един съдебен процес. Възстановката на наказателно дело е част от инициативата на Районен и Окръжен съд - Ден на отворените врати посветен на 145 години от възстановяването на съдебната власт в освободена..

публикувано на 22.03.23 в 16:50

Българово организира за 10-ти път конкурса, посветен на водата

Град Българово организира за 10-ти път конкурса, посветен на  Световния ден на водата, съобщават от Община Бургас. Той се чества всяка година на 22 март, за да привлече публичното внимание към значението, съхраняването и устойчивото управление на питейната вода. Събитието се провежда официално от 1993 г. по предложение на Конференцията за околната..

публикувано на 22.03.23 в 13:40

Тракийският университет вече с филиал и в Царево

Ректорът на Тракийския университет в Стара Загора проф.д-р Добри Ярков и кметът на Община Царево подписаха договор за сътрудничество. Това поставя началото по разкриване на филиал на висшето учебно заведение, като приемът на студентите ще започне през пролетта или най-късно през лятото. Капацитетът на базата, в която ще бъде университетът е за..

публикувано на 21.03.23 в 15:24

Утринна гимнастика за учениците от Болярово

Средно училище „Д-р Петър Берон“ в Болярово беше първи домакин на регионалния тур на инициативата на Община Ямбол „Играй гимнастика, бъди здрав!“, информират от Община Болярово. В навечерието на патронния празник на училището заместник-кметът на община Ямбол Енчо Керязов проведе утринна гимнастика с учениците от СУ „Д-р Петър Берон“ и..

публикувано на 20.03.23 в 14:45
Снимката е илюстративна

В детска градина в Поморие създадоха Училище за родителство

Чрез създаване на групи за подкрепа и взаимопомощ родители ще бъдат канени да участват в беседи, походи сред природата и информационни кампании в детска градина „Детелина“ в Поморие . Дейностите започват тази седмица и са част от спечелен проект, насочен към създаване на Училище за родителство.  „Имаме темата за аутизъм, за слънчевите..

публикувано на 20.03.23 в 14:00