Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Община Айтос с много събития отбелязва Освобождението на града

Община Айтос обяви празничната програма, посветена на 145 години от Освобождението на града, 150 г. от гибелта на Васил Левски и 145 г. от Освобождението на България.

Програмата започва на 6 февруари и ще продължи до 3 март:

6 февруари, 10.00 часа, Параклис-костница "Св. Димитър"

Общоградско поклонение по повод 145 години от Освобождението на град Айтос:

 •   Заупокойна молитва в памет на загиналите за Освобождението на Айтос
 •   Програма, подготвена от СУ "Никола Йонсов Вапцаров"- Айтос
 •   Поднасяне на венци и цветя от признателното айтоско гражданство
 •   Шествие и поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на освободителите в бившето Логопедично училище. Организатори Община Айтос и СУ "Никола Вапцаров"

72-ра традиционна среща на Земляческо дружество "Трите братя" - София, с участието на представители на Община Айтос ще се проведе на 10 февруари, 18.00 ч., ресторант клуб "КООП" - София

16 февруари, 10.00 ч. База 2, СУ "Христо Ботев" - Айтос

 • Традиционно общинско състезание "Лъвски скок" за ученици

17 февруари, 13.30 ч., ОУ "Христо Ботев" - с. Мъглен

 • Тържествено отбелязване на 150 години от гибелта на Васил Левски

17 февруари, 10.30 ч., ОУ "Христо Ботев" - с. Пирне.

 • Тържествено отбелязване на 150 години от гибелна на Васил Левски

17 февруари. НЧ "Пробуда 1925" и ОУ "Христо Ботев" - с. Пирне

 • "Твоят един син, Българийо" - презентация и рецитал за делото на Апостола, по повод 150 години от гибелта на Васил Левски

19 февруари, 11.00 часа, Храм "Св. Димитър" - Айтос

Възпоменателни прояви, посветени на 150 години от гибелта на Апостола на българската свобода - Васил Левски. Организатори Община Айтос и ДГ "Здравец" - Айтос.

 • Заупокойна молитва за Апостола
 • Програма, подготвена от учители и деца на ДГ "Здравец"
 • Поклонение пред паметната плоча в двора на църквата - поднасяне на венци и цветя

21 февруари, 17.30 ч., Залата на Военен клуб - Айтос

Община Айтос, Военен клуб - Айтос и Общински комитет "Васил Левски" - Айтос канят айтозлии на среща с Дора Чаушева - Уредник на Музей "Васил Левски" - град Карлово.

Повече за събитията тук
По публикацията работи: Свобода Атанасова

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Антични рудници за добив на злато разкриха край Созопол

Антични рудници за добив на злато разкриха край Созопол, информират от фейсбук страницата Archeologia Bulgarica . Откритието е направено от  интердисциплинарен екип под ръководството на археолога проф. д-р Иван Христов (НИМ).  "След анализа на теренната работа и лабораторната обработка на пробите от Шарлан баир и Алефо тумба над полуостров Буджака..

публикувано на 21.03.23 в 15:41

Още протести заради скъпата вода, но и мнозина ще се откажат от бранша

Земеделци протестират днес, а причината е рязкото поскъпване на водата за напояване и състоянието на Напоителни системи. Първо са производителите на малини и ягоди, а до няколко седмици пред същата ситуация ще са изправени и други техни колеги. Според зеленчукопроизводител от Бургас са възможни не толкова последващи протести, колкото отказ на..

публикувано на 21.03.23 в 13:07
снимката е илюстративна

Бюджетите на 90 домакинства в Сливенска област под наблюдението на НСИ

От началото на месец април Националният статистически институт, започва провеждането на наблюдението на домакинските бюджети в новоизбрани домакинства. В Сливенска област 90 домакинства ще вземат участие, избрани на случаен принцип.  Всяко домакинство ще участва в изследването четири пъти в рамките на дванадесет месеца на ротационен принцип...

публикувано на 21.03.23 в 12:48

Монтираха 158 нови платформи за щъркелови гнезда по стълбове

С 158 нови платформи за гнезда ще бъдат посрещнати щъркелите тази година. Те са монтирани на стълбове от електроразпределителната мрежа, съобщават от Електроразпределение Юг. С платформите дружеството обезопасява щъркеловите гнезда по стълбове от мрежата. С монтираните в рамките на последната година платформи общият брой на платформите oт 2009 г...

публикувано на 21.03.23 в 11:04

Профилактика на предавател на честота 91.9 MHz

Днес поради профилактика на предавател, на честота 91.9 са възможни прекъсвания на програмата на БНР Бургас за района на град Ямбол.  Може да слушате програмата на БНР Бургас онлайн .

публикувано на 21.03.23 в 08:00

Липсват достатъчни количества вода в част от селата в община Тунджа

Продължават затрудненията с водоснабдяването на част от селата в община Тунджа. Към проблемите с остарялата и амортизирана водопроводна мрежа се прибавя и липсата на достатъчни количества вода. Липсата на валежи през последните месеци може да се превърне в сериозен проблем за голяма част от 44 - е населени места в община Тунджа,..

публикувано на 20.03.23 в 13:36
снимката е илюстративна

Как работи Социалният патронаж в Ямболска област?

Високите цени на хранителните продукти и  липсата на редовно приети годишни бюджети затруднява дейността на Социалния домашен патронаж в голяма част от българските общини.   Заместник-кметът на община Стралджа Гроздан Иванов посочва: „В момента нямаме право да харчим повече от 1/12 , колкото сме харчили миналата година...

обновено на 20.03.23 в 11:41