Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови 1400 книги в Регионалната библиотека в Ямбол

Ямбол - Рег. библиотека "Георги Раковски"
Снимка: Радио Стара Загора

Регионалната библиотека в Ямбол ще разполага с нови 1400 заглавия. Книгите са закупени със средства по Програмата  „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“ на Министерството на културата. 

Закупени са книги на стойност около 16 700 лева, като 40 процента от тях са българска литература, съобщи директорът на Регионалната библиотека „Георги Раковски“ Димитър Бечев.

 „Първата партида от около 50 заглавия вече е в Детския отдел. Основният брой заглавия са художествена литература от български и чужди автори, научно-популярна, справочни и детски издания. “

Регионалната библиотека „Георги Сава Раковски“ в Ямбол е поискала първоначално  нови книги на стойност  25 хил. лева, уточни Бечев.

Но всички проекти за регионалните библиотеки бяха редуцирани с 6-7 до 8 хил. лева, за да могат да получат по- голям брой библиотеки нови заглавия

По същата програма книги са закупени от читалищните библиотеки и в общините Елхово, Тунджа и Стралджа.


По публикацията работи: Нина Рангелова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
архив

Бургаската акустична група „Прегърнат облак“ записа ново видео

„Прегърнат облак“ - бургаската акустична група записа ново видео.  Песента се нарича „Гарване“ и е записана и заснета в реално време в атмосферата на галерията на Дружество на бургаските художници. Песента е изпълнена в колаборация с Детски хор Милка Стоева, с диригент Мариета Секлемова. В изпълнението се включиха още бургаската певица Пени Ставрева..

публикувано на 17.07.24 в 13:50

Рок легендите от „Конкурент“ ще имат островен концерт на 9 август

Една от най-разпознаваемите български рок групи - „Конкурент“ е част от културния календар на Лято 2024. Концертът ще бъде на остров „Света Анастасия“, съобщи Общината.  Събитието ще бъде на 9 август от 21.00 ч. Той е част от представянето на новия десети албум на групата "По трудния път". Включва 11 студийни версии и 3 бонус изпълнения на живо,..

публикувано на 17.07.24 в 10:59

"Лирични репортажи" в Дома на писателя в Бургас

Събитие под наслов "Лирични репортажи" ще се състои днес от 18.30 часа в Дома на писателя в Бургас, съобщават от Общината. Свои поетични и белетристични творби ще представят бургаски писатели, чийто професионален път по един или друг начин е свързан и с журналистиката, коментираха организаторите на събитието Наталия Недялкова – поет и преводач..

публикувано на 17.07.24 в 10:44

"В света на музиката" събира цигуларя Веско Ешкенази и акордеона на Вероника Тодорова

Бургас е спирка от националното турне на Веско Ешкенази с Плевенска филхармония днес.  Световноизвестният български цигулар е главно действащо лице, заедно с Вероника Тодорова – акордеон и Георги Милтиядов, диригент и аранжор в концерта от 20 часа в Дома на НХК. „В света на музиката“ беобявен за Музикален проект на годината от БНР в..

обновено на 17.07.24 в 07:16

Четири концерта представят в Бургас модерната класика

Четири концерта ще предложат на почитателите на класическа музика в Бургас, изтъкнати български музиканти и известните Павел Берман и Ромен Гариу.  Най-новият проект е на фондация "Арденца", подкрепен от НФК в партньорство с Община Бургас и НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“. Той съчетава майсторски класове с известните Павел Берман – цигулка и Ромен Гариу –..

публикувано на 16.07.24 в 13:42

Танцова формация „Петлите“ тръгва на турне по Южното Черноморие

„Танцът е магия“ – под това заглавие популярната бургаска танцова формация „Петлите“ тръгва на турне. Началото ще постави спектакъл в Созопол на 25-ти юли на сцената на амфитеатъра. Летните концерти ще продължат в още пет града по Южното ни Черноморие, каза основателят на ансамбъла Георги Димитров. Той посочи и какво включва програмата...

обновено на 16.07.24 в 13:26

Мила Роберт с премиера в Бургас на „Солени същества“

Специална премиера на анимационния клип „Солени същества“с Мила Роберт в Бургас. Видеото ще бъде представено н а 19 юли (петък) от 22.00 часа в бара в Морската градина под Летния театър от неговите автори. По музика на Мила Роберт и Явор Карагитлиев и текст на Мариана Сърбова, песента е създадена специално за филма на Българска фондация..

публикувано на 16.07.24 в 13:14