Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Влез в час" на 30 януари:

В днешното издание на „Влез в час“ ще ви запозная с ученици и учители от профилираната гимназия за чужди езици „Васил Левски“. Инициативата на БНР Бургас „По стъпките на Апостола“, посветена на 150 години от гибелта му, обхваща и всички учебни заведения в региона, които носят името на дякона Васил Левски.

Ще се разходим из бургаската руска гимназия, както е по-позната на широката аудитория, където ще усетим духа на Апостола. Ще проследим историята на училището през погледа и спомените на порасналите вече ученици, които в момента стоят от другата страна – в ролята на учители. 

Ще проверим кой е Васил Левски, каква е била неговата мисия и защо са избрали точно тази гимназия в разговор и с ученици от 10 и 11-и клас. А директорът на училището ще разкрие какви бъдещи проекти и инициативи се подготвят в момента, както и какво се планира за юбилея на бургаската руска гимназия. Аз съм Християна Йорданова и ще съм с Вас до 12 часа.


БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Утринна гимнастика за учениците от Болярово

Средно училище „Д-р Петър Берон“ в Болярово беше първи домакин на регионалния тур на инициативата на Община Ямбол „Играй гимнастика, бъди здрав!“, информират от Община Болярово. В навечерието на патронния празник на училището заместник-кметът на община Ямбол Енчо Керязов проведе утринна гимнастика с учениците от СУ „Д-р Петър Берон“ и..

публикувано на 20.03.23 в 14:45
Снимката е илюстративна

В детска градина в Поморие създадоха Училище за родителство

Чрез създаване на групи за подкрепа и взаимопомощ родители ще бъдат канени да участват в беседи, походи сред природата и информационни кампании в детска градина „Детелина“ в Поморие . Дейностите започват тази седмица и са част от спечелен проект, насочен към създаване на Училище за родителство.  „Имаме темата за аутизъм, за слънчевите..

публикувано на 20.03.23 в 14:00

Изграждат морска класна стая в Несебър

В Несебър изграждан морска класна стая в СУ „Любен Каравелов“ , съобщават от Общината. Непосредствено до нея ще има Зона за отдих, разположени в двора на образователното заведение. В част от коридора на първия етаж от сградата на СУ „Любен Каравелов“ ще бъде обособен Информационен център за Черно море, предназначен за учениците от начален етап и за..

публикувано на 20.03.23 в 12:30

"Влез в час" - какво е "Училище за родителство"

Колко важно е включването на родителите като партньори на учителите на ниво ранно детско образование? Този въпрос, в различните му аспекти, ще разгледаме днес в предаването ни за образование „Влез в час“. Темата ще представим чрез проекта на една детска градина в Поморие. Тя се казва „Детелина“, а проектът, който тя спечели е насочен към..

публикувано на 20.03.23 в 11:01

3 април ще бъде неучебен ден за училищата с изборни секции

Денят след парламентарните избори – 3 април (понеделник), ще бъде неучебен за всички ученици в училищата, в които има разкрити изборни секции. Това гласи заповед на министъра на образованието и науката проф. Сашо Пенов, съобщиха от пресцентъра на просветното ведомство.

публикувано на 18.03.23 в 12:16
Илия Кръстев и Димитър Николов по време на пресконференцията относно IT възможностите в Бургас

"Пътят към твоя успех" се състоя в Бургас

Бургас е първата спирка на националното роудшоу „Пътят към твоя успех“. Изложението, на което компании представиха високотехнологичната индустрия у нас, е с цел запознаване на ученици и студенти с кариерното развитие в сектора.  Компаниите на днешното изложение представиха най-новите програми и условия за работа в IT сектора. На срещата присъства и..

публикувано на 17.03.23 в 13:53