Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В Ямбол не стигнаха до решение за състава на Районната избирателна комисия

Представителите на политическите партии в Ямбол не стигнаха до решение за състава на Районната избирателна комисия. Съставът ѝ ще бъде определен от Централната избирателна комисия до няколко дни. Близо час продължиха консултациите за състава на РИК в Ямбол. Въпреки направената почивка и проведените неофициални разговори, представителите на партиите не стигнаха до съгласие, уточни областният управител Георги Чалъков: 

 "Спорните моменти бяха за заместник-председателското и за секретарското място. Не можа да се постигне съгласие между ДПС, БСП, "Възраждане" и "Български възход" за зам.- председателското място, а за секретарското между "Продължаваме промяната" и ДПС". 

Безспорно е председателското място в комисията. То е за предложената от ГЕРБ Ани Канева. Избирателната комисия в Ямбол е 13-членна, за разпределението на ръководния ѝ състав и на предишните предсрочни избори, решението беше на ЦИК. 


БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

платена публикация
Георги Кузманов – за своята мисия за Странджа и индустрията в Бургас

Георги Кузманов e общински председател на ПП „Български възход“ в Бургас. В настоящите избори той е четвърти в листата за народни представители. Кузманов е магистър по икономика, успешен строителен предприемач в региона. От 15 години се занимава с инвестиции в бранша, управител е на фирма, която е изградила голям брой жилищни, промишлени и..

публикувано на 29.03.23 в 16:15

В Ямболска област започна разпределението на бюлетините и изборните книжа

В Ямболска област започна разпределението на бюлетините и изборните книжа, до момента в петте общини на областта са образувани 236  секции. Спокойно, до момента, протича подготовката за изборите в неделя, съобщи секретарят на Районната избирателна комисия (РИК) Биляна Кавалджиева.  Смените в СИК, както и на предходните избори са много, подчерта..

публикувано на 29.03.23 в 16:01

Над 64 досъдебни производства по сигнали за купуване на гласове в страната

Над 64 досъдебни производства, свързани със сигнали за купуване на гласове, има до момента в цялата страна. Това посочи в Бургас главният секретар на МВР – гл. комисар Петър Тодоров. Има над 350 оперативни и явни сигнали до момента, допълни той. „Обхванали сме целия контингент, за който имаме данни, че се занимава с този тип престъпна..

публикувано на 27.03.23 в 11:50

Във вторник ще се проведе обучение на СИК в Царево

Секционните избирателни комисии в община Царево ще бъдат отново 20, каза за БНР Бургас кметът Георги Лапчев: „Напълно подготвени сме, когато има толкова често извънредни парламентарни избори помага на администрацията да е подготвена и за този вот на 2 април.  В общината има близо 9500 жители, с около 4700 избиратели.  Готови сме да осигурим абсолютно..

публикувано на 25.03.23 в 16:31
Разтовариха бюлетините за вота на 2 април в Сливен

РИК - Сливен с една подвижна и две допълнителни секции в болници

Една подвижна избирателна секция е сформирана в община Сливен, а желаещите да гласуват в нея могат да подадат заявление в РИК до 27 март. В изборния ден две допълнителни секции ще бъдат открити във Военна болница и МБАЛ "Хаджи Димитър", съобщиха от РИК - Сливен. В Сливен бяха доставени хартиените бюлетини. Изборните книжа и видео устройствата ще..

публикувано на 25.03.23 в 07:49
Илюстрация: Георги Цветков

Какви паравани ще използват Общините за предстоящите избори?

Общините в страната ще трябва да осигурят т.нар. паравани за предстоящите избори на 2 април. Точни критерии какви да бъдат, в каква големината, материал и разположение обаче няма. Всяка община, която трябва да ги осигури, ще реши сама как да изглеждат. „Разбира се, може да бъдат изтълкувани на база Изборния кодекс и дори някои от..

публикувано на 21.03.23 в 11:09

платена публикация
Коалиция „Заедно“ откри в Бургас предизборната си шатра (видео)

КП „Заедно“ откри в Бургас предизборната си информационна шатра. Председателят на „Заедно“ Ива Митева се срещна със симпатизанти в центъра на града. Тя сподели, че престъпва към предстоящите избори с надеждата, гласоподавателите да им повярват и да им дадат своето доверие. Официален сайт на КП "Заедно" „Пристъпвам с желанието да поставим..

публикувано на 21.03.23 в 11:00