Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

От утре:

Платено паркиране пред УМБАЛ Бургас след втория час престой

6
Снимка: Община Бургас

Паркингът пред новия корпус на УМБАЛ Бургас ще премине към платен режим на паркиране. Промените влизат в сила от 8 февруари и предвиждат безплатен престой само през първите два часа. 

От пресцентъра на Община Бургас съобщават, че това се налага заради недобросъвестни шофьори от близките жилищни комплекси, които оставяха автомобилите си понякога с дни. Така се затруднява достъпът на нуждаещите се от медицинска помощ.

По предложение на Община Бургас и с решение на Общинския съвет, се даде толеранс от 2 часа за безплатно паркиране в услуга на посещаващите болницата.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

ИАРА: Моряците на 3-те риболовни кораба в Румъния са добре, не са задържани

В пристанище Констанца остават задържаните три български риболовни кораба заради нерегламентиран улов на акули. По случая тече разследване. Плавателните съдове и екипажите им, общо 10 моряци, се намират на военното пристанище в румънския град. Задържаните съдове са от Бургас, Варна и Каварна. Директорът на Изпълнителната агенция по рибарство и..

публикувано на 25.03.23 в 12:57

WWF призовава за създаването на нови защитени територии

Часът на Земята  е най-мащабната международна инициатива, посветена на опазването на планетата. След броени часове тя ще стане факт за 16-а поредна година в повече от 190 държави, сред които и България. По традиция през  последната събота на март милиони хора от цял свят ще изгасят осветлението в домовете си между 20:30 и 21:30 ч.,..

обновено на 25.03.23 в 12:12

Тази нощ преминаваме към лятното часово време

Тази нощ преминаваме към лятното часово време. В 03:00 ч. в неделя преместваме стрелките с час напред. Местим часовниците с час напред в неделя Практиката я има в ЕС от 70-те години на XX век. А Веселин Гавалюгов от Института по метрология обяснява: "Стрелките трябва да бъдат преместени на всички часовници с 01:00 напред. Това важи за тези..

публикувано на 25.03.23 в 10:13

"Часът на Земята" – гасим лампите и осветяваме проблема за изчезващите животински видове

На 25 март ще изгасим светлините за час, за да подкрепим планетата, но същевременно осветяваме проблема с ограничените местообитания на дивите животни в България. В рамките на световната кампания "Часът на Земята" природозащитната организация WWF в България започва инициатива за възстановяване на популациите на риса и дунавските есетри по нашите земи,..

публикувано на 25.03.23 в 09:33

Град Елхово празнува

Днес град Елхово отбелязва своя празник. В програмата са включени празнично шествие, концерти и спортни състезания. Празникът на Елхово се отбелязва всяка година в последната събота на месец март и днес той съвпада и с големия християнски празник Благовещение.  В храма „Св. Димитър“ ще бъде отслужен благодарствен молебен за здраве и благоденствие на..

публикувано на 25.03.23 в 08:58
Св. Благовещение от неизвестен автор от XVI в., от църквата

Благовещение е

Днес е Благовещение, празник по време на великия пост, затова е считан от вярващите православни християни за половин Великден. На този ден архангел гавраил се явил на дева Мария в галилейския град Назарет и ѝ съобщил Божията воля, че тя ще зачене и роди многоочаквания месия - Исус Христос. В календара на християнската църква празникът е утвърден през 7..

публикувано на 25.03.23 в 08:53

"Ден до пладне" на 25 март:

Акции на полицията срещу купуването на гласове, лихварството и престъпността, както и срещу пътните нарушители. Ще има електронна платформа за наблюдение на цените на основните хранителни продукти, като част от борбата на държавата с инфлацията и прекупвачите. В същото време Агенцията по храните провери сигнал на собственици на птицевъдни ферми, за..

публикувано на 25.03.23 в 08:40