Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Нови детски площадки изграждат в десет села на община Тунджа

снимката е илюстративна
Снимка: Радио Шумен

В десет села на община Тунджа ще бъдат изградени нови детски площадки през тази година. Опазването на съоръженията обаче е проблемно и изисква много средства. 

От бюджета на общината са предвидени над 330 хил. лева за изграждането на детските площадки. През последните две години се премахват старите съоръжения във всички 44 села на общината, уточни кметът Георги Георгиев и припомни, че уредите са предназначени за деца от 3 до 12 години:

"Имаме случаи, при които по съоръженията се качват дори и възрастни хора .Ако е необходимо ще монтираме и допълнително камери, за да ги опазим и съоръженията да функционират за тези деца, за които е предназначено, но не може на всеки 100 метра – камери". 

През миналата година с европейско финансиране бяха обновени и всички площадки за игра в дворовете на детските градини в цялата община. 


БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Сливен

Община Сливен ще подкрепи и тази година кампанията "Часът на Земята“

Община Сливен отново ще подкрепи кампанията „Часът на Земята“ на международната природозащитна организация WWF. Тази година тя ще премине под мотото „Общ дом. Общо бъдеще“ и поставя фокус върху опазването на местообитанията на дивите животни.  В знак на солидарност с глобалната инициатива тази вечер от 20,30 до 21,30 часа осветлението на сградата на..

публикувано на 25.03.23 в 16:51
Община Болярово

Липсата на бюджет бави строителната програма на Община Болярово

Липсата на приет бюджет забавя дейностите по строителната програма в Община Болярово. От администрацията кандидатстват за средства по Плана за възстановяване и устойчивост, за да може да бъде ремонтирано единственото средно училище в района. Средно училище „Д-р Петър Берон“ се нуждае от ремонтни дейности, за да може да отговаря на съвременните..

публикувано на 25.03.23 в 15:38

ИАРА: Моряците на 3-те риболовни кораба в Румъния са добре, не са задържани

В пристанище Констанца остават задържаните три български риболовни кораба заради нерегламентиран улов на акули. По случая тече разследване. Плавателните съдове и екипажите им, общо 10 моряци, се намират на военното пристанище в румънския град. Задържаните съдове са от Бургас, Варна и Каварна. Директорът на Изпълнителната агенция по рибарство и..

публикувано на 25.03.23 в 12:57

WWF призовава за създаването на нови защитени територии

Часът на Земята  е най-мащабната международна инициатива, посветена на опазването на планетата. След броени часове тя ще стане факт за 16-а поредна година в повече от 190 държави, сред които и България. По традиция през  последната събота на март милиони хора от цял свят ще изгасят осветлението в домовете си между 20:30 и 21:30 ч.,..

обновено на 25.03.23 в 12:12

Тази нощ преминаваме към лятното часово време

Тази нощ преминаваме към лятното часово време. В 03:00 ч. в неделя преместваме стрелките с час напред. Местим часовниците с час напред в неделя Практиката я има в ЕС от 70-те години на XX век. А Веселин Гавалюгов от Института по метрология обяснява: "Стрелките трябва да бъдат преместени на всички часовници с 01:00 напред. Това важи за тези..

публикувано на 25.03.23 в 10:13

"Часът на Земята" – гасим лампите и осветяваме проблема за изчезващите животински видове

На 25 март ще изгасим светлините за час, за да подкрепим планетата, но същевременно осветяваме проблема с ограничените местообитания на дивите животни в България. В рамките на световната кампания "Часът на Земята" природозащитната организация WWF в България започва инициатива за възстановяване на популациите на риса и дунавските есетри по нашите земи,..

публикувано на 25.03.23 в 09:33

Град Елхово празнува

Днес град Елхово отбелязва своя празник. В програмата са включени празнично шествие, концерти и спортни състезания. Празникът на Елхово се отбелязва всяка година в последната събота на месец март и днес той съвпада и с големия християнски празник Благовещение.  В храма „Св. Димитър“ ще бъде отслужен благодарствен молебен за здраве и благоденствие на..

публикувано на 25.03.23 в 08:58