Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Авио-свързаност и вътрешна круизна линия обсъждат на форум в Бургас

Снимка: архив

Второто издание на националния форум за авио-транспортна свързаност предстои днес в Бургас. Сред темите в него ще бъде улесняване на възможностите пред туристи по дестинация „От Атлантика до Черно море“ и възможностите за вътрешен круизен туризъм. Очаква се и заместник-министър на туризма. Това анонсира организаторът Валентин Атанасов от „Рафаел - инфо, култура и туризъм“:

„Това са едни дестинации, които, за съжаление, към момента страната ни не присъства там. А именно тези дестинации – Испания, Франция, Португалия, Ирландия, са едни от най-желаните от страна на нашите хотелиери, предвид по-високия клас туристи“, посочи той.

Круизна компания проявява интерес към вътрешна линия в Черно море, добави Валентин Атанасов. Разговорите все още са неофициални, посочи той:

„Създаването на вътрешна круизна линия, която да работи ежегодно и в по-широк аспект, не само лятото. Круизна линия, която, към момента, предвиждаме да обхваща България, Турция и Грузия. Тоест – страните, които са по-отдалечени от конфликта в Украйна“, поясни Атанасов.

Във форума ще участват авиокомпании, туроператори и други представители на бранша.

Цялото интервю с него можете да чуете в прикачения файл. 


БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Малко количество, но по-високо качество се очаква да е реколтата от грозде в община Сунгурларе

По-лоша реколта очаква лозаро-винарският бранш тази година в района на сунгурларското село Славянци. Една от причините е градушката през юни месец. Пораженията все още се забелязват, коментира Антон Христов, инженер –технолог, който работи в района. „Всичко вървеше добре докато не премина това природно бедствие. Моето лично мнение е, че около 50..

обновено на 26.09.23 в 09:11

С помощта на проекти, историята на Русокастро дава бъдеще на цялата община Камено

С акцент към славната история на крепостта Русокастро, но с обхват на всички забележителности в района, предстои община Камено да реализира идеята си за цялостен туристически продукт за българи и чужденци, осигурявайки качествена и комплексна услуга за гости и местни жители. Това стана ясно по време на пресконференцията за представяне на дейностите по..

публикувано на 25.09.23 в 16:32

Министерството на туризма с Програма за финансиране на черноморските общини

Министерството на туризма отвори за кандидатстване процедура по "Програма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в България", съобщи пред журналисти министърът на туризма Зарица Динкова. Тя допълни, че за първи път се прилага инструмент за партньорство с бизнеса, общините, туроператорите и летищата..

публикувано на 25.09.23 в 15:03

Кметът Тихомир Янакиев: Подготвяме промяна за Амфитеатъра в Созопол

Подготвя се ремонт на Амфитеатъра в Созопол. Общината кандидатства по проект с партньорска община от Турция. Предвидените дейности са за близо половин милион евро, съобщи кметът Тихомир Янакиев: "Нашата част от проекта включва един хубав ремонт на амфитеатралното пространство в Стария град, където ще бъдат направени нови съблекални,..

обновено на 25.09.23 в 13:12

Южното Черноморие - екзотична дестинация за испански и португалски туристи

Туристи от Испания и Португалия ще почиват през следващото лято на българското Черноморие. За тях страната ни се оказва интересна дестинация с топлото море, широките плажове и зелената природа, това съобщи Борис Момчилов, представител на един от най - големите туроператори за България:   „От години работим с испанския пазар, но..

публикувано на 25.09.23 в 12:39

"Лукойл Нефтохим": Предсрочният отказ от руски нефт заплашва стабилността на работата ни

В позиция на "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас" по повод приетото в парламента на  първо четене решение за спиране на вноса на руски суров петрол се казва, че "предсрочният отказ от внос на руски нефт заплашва стабилността на работата на най-голямата рафинерия на Балканите  и създава рискове на пазара на горива в страната". НС: България спира вноса на руски..

публикувано на 22.09.23 в 09:15

Отново гласуват предложението за разсрочване на задълженията на подземния паркинг в Бургас

Предложението за разсрочване на задълженията на дружеството – концесионер на паркинга под площад „Св. Св. Кирил и Методий“ отново ще бъде гласувано от Общинският съвет на предстоящата сесия. На предходната, докладната записка предизвика дебат и беше оттеглена. Според документа, към момента дължимата сума на дружеството е в размер на 491 407,48..

публикувано на 20.09.23 в 17:11