Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

152-ма кандидати се борят за шестте мандата в област Сливен

В Сливенски избирателен район 152 кандидат-депутати ще се борят за шестте мандата на предстоящите извънредни парламентарни избори на 2 април, съобщиха от РИК. Средната възраст на желаещите да станат депутати е 47 години.

Най-възрастния вписан в кандидат-депутатска листа е на 80 години, а най-младия - на 23 години, обяви говорителят на РИК Даниела Василева.

"След приключване на регистрацията на кандидатските листи, към настоящия момент в РИК 21  са регистрирани общо 21 листи."

В момента тече и регистрацията на застъпниците, "което трябва да се осъществи до първи април 2023 година", посочи Даниела Василева.

Партиите с един единствен кандидат в листите са две, а тези с 12 членни листи са 4.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Калин Стоянов

Искат оставката на Калин Стоянов заради момчето, пребито от полицай

От ПП-ДБ поискаха оставката на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов заради случая с момчето, пребито от полицейски служител. Това стана ясно след изслушването по темата в пленарна зала. Случаят с битото момче на „Кайт бар“ ще се наблюдава лично от вътрешния министър "Искаме оставката на Калин Стоянов", заяви Явор Божанков от ПП-ДБ в..

публикувано на 11.07.24 в 14:16

ПГ на ДПС изключи 17 депутати, сред тях и тримата бургаски (ОБНОВЕНА)

Парламентарната група на ДПС е взела решение за изключване от състава си на 17 депутати. Това са народните представители, които подкрепиха Ахмед Доган и бяха на среща при него в "Росенец". Сред тях са и тримата бургаски Севим Али, Ешереф Ешереф и Фатме Рамадан. Сред изключените е и съпредседателят на партията Джевдет Чакъров. 25 души са..

публикувано на 11.07.24 в 10:53

Доган поиска оставката на Пеевски и негови поддръжници в ДПС

В призив към всички "депесари" почетният председател на ДПС Ахмед Доган поиска оставката на председателят на парламентарната група Делян Пеевски и на други 5 знакови имена в Движението. Мотивите са: системно неспазване на Устава на ДПС; грубо погазване на решенията на последната Национална конференция на ДПС; брутално отношение към членовете на..

публикувано на 11.07.24 в 08:48

Корнелия Нинова вече не е председател на БСП

Софийският градски съд заличи Корнелия Нинова като председател на БСП и лице, което представлява партията и на нейно място записа Атанас Зафиров,  но само като изпълняващ функциите на председател. Корнелия Нинова: Държавата ни е в тежка криза Съдът е отхвърлил искането Зафиров да бъде вписан за нов председател до избор на титуляр от конгреса на..

публикувано на 10.07.24 в 14:56

"Възраждане" и ИТН внасят проект за свикване на референдум за лева

"Възраждане" и ИТН внасят проект на решение за свикване на нов референдум за запазване на българския лев до 2043 г. Заместник-председателят на "Възраждане" Цончо Ганев мотивира предложението така: "Това е инициатива, която преди няколко месеца парламентът отхвърли. Решението на Конституционния съд впоследствие не определи въпроса като..

публикувано на 10.07.24 в 14:10

ПП-ДБ отхвърли поканата на ДПС за преговори за правителство с втория мандат

"Продължаваме промяната" - "Демократична България" отхвърли поканата на ДПС за преговори за съставяне на правителство с втория мандат. "Смятаме, че вашият подход няма как да доведе до управление, което да работи в интерес на страната и да възстанови доверието на избирателите в институциите", се казва в разпространения от пресцентъра на..

публикувано на 10.07.24 в 13:40
Рамадан Аталай

Аталай: Доган ще излезе с изявление в близко време и ситуацията ще се нормализира

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган ще излезе с изявление в най-близко време и след това ситуацията ще се нормализира. Това коментира изключеният от ПГ на ДПС Рамадан Аталай, който заедно с още 17 депутати от ДПС се противопоставиха на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски.  ДПС очаква отговор от партиите дали са склонни да подкрепят..

публикувано на 10.07.24 в 09:24