Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургазлийка с песен в саундтрака на филма "Игра на доверие"

Марияна Добрева-Велева и Петко Славов изпяха Once Upon A Time за промяната, която започва от всеки от нас

| обновено на 06.03.23 в 11:41

Клипът на песента Once Upon A Time, част от саундтрака на "Игра на доверие", излезе преди дни. Тя е написана през 2017 г., а режисьорът Мартин Макариев я чува за първи път благодарение на китариста Венцислав Велев, който участва в снимачния процес на филма. Текста и музиката на песента са на неговата половинка Марияна Добрева-Велева. С това парче тя печели голямата награда на първото издание на фестивала Sofia Singer Songwriter. 

Познаваме я като певица, композитор, китарист, основател на рок група "Силует" и организатор на фестивала Джулай морнинг в Бургас. В предаването "Ева в неделя" Марияна Добрева-Велева разказа:

"Щастлива съм затова, че песента най-накрая видя бял свят. Тя е създадена след едно мое странство в чужбина. Завърнах се много материал, навън като че ли успявам да чуя себе си много по-силно, отколкото тук в целия шум на ежедневието. Написана е отдавна, след което имаше период в моя живот, когато музиката бе на заден план, но песента си изчака времето. Изчакахме и да излезе филма "Игра на доверие", за да направим едновременно представянето." 

Сюжетът на филма е за психическото и физическо насилие над жени. Как песента кореспондира с тематичната нишка, посочва бургазлийката:

"Песента е затова, че всички хора по света са еднакви, ако вярваш в доброто. Ако гледаш през тези добри очи, ще видим доброто във всеки един и във всяка една ситуация. И затова, че не трябва да се предаваме, а ако искаме да променим нещо в света, трябва да започнем от себе си."

С Петко Славов, който участва в песента сме "братя по оръжие", казва с усмивка певицата. И двамата свирят на китара, но мелодията му допада толкова, че самият той предлага, освен на баса, да се включи и в изпяването. Това е втората им дуетна песен. Марияна Добрева записва акустичната китара и клавишните. Мартин Профиров е на барабаните, Венци Велев на електрическа китара, слайд китара-Ангел Демирев. 

Клипът е заснет в Jeng студио и е реализиран с подкрепата на националния фонд "Култура". 

Повече чуйте в звуковия файл. 


Видеоклип към песента Once Upon A Time



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Тайният оркестър" с концерт на "Солинария" в Созопол тази вечер

Произведения от световната класика са подготвили музикантите от „Тайният оркестър“ за четвъртото издание на младежкия арт фестивал „Солинария“. Новосформираният камерен оркестър е съставен от млади музиканти, лауреати на множество национални и международни конкурси и фестивали, разказва диригентът Николай Стоев.  "За фестивала "Солинария сме ви..

обновено на 06.07.24 в 16:13

За 18 поредна година фестивалът "Музите" гостува в Созопол

Зам.-кметът на Община Созопол Тодор Дамянов откри 18-то издание на Международният младежки фестивал-конкурс на изкуствата "Музите": „За пореден път Созопол е изпълнен с толкова много положителна енергия, талант, радост и красота. Този фестивал стана традиционен и вече се отъждествява със Созопол. Щастлив съм да видя толкова много хора и усмивки. От..

публикувано на 06.07.24 в 09:52

"Купон на Острова" тази вечер от 21 часа

Първата музикална проява на Държавна опера – Бургас на о. „Света Анастасия“, включена в програмата „Купон на Острова“ 2024,  е концертен спектакъл, представящ по атрактивен начин тангото. Той започва  от 21:00 часа на  откритата сцена край морския бряг.  Концертът е под мотото „Танго класика – нощ на страстта, тангото и емоциите…“. Музикалните мотиви,..

публикувано на 06.07.24 в 09:45

Откриват XVIII-я международен младежки фестивал "Музите" в Созопол

Международният младежки фестивал-конкурс на изкуствата "Музите" се открива днес В Созопол. Това е 18 – тото му издание. То ще се проведе в 5 дневни сесии, разделени на всички видове изкуства, от 5 до 15 юли.  В него ще се включат над 1000 участници между 5 и 35-годишна възраст от 12 държави, съобщи Яна Георгиева от организаторите:..

публикувано на 05.07.24 в 09:10

Грамофонът в Бургас отново става сцена на изкуствата

Летен детски празник около Грамофона ще се проведе днес в Бургас. Осмото издание на събитието „Петъчен Грамоfon - Булевардни пърформанси в сърцето на лятото“ стартира в 10 часа с артистични акции, предлагащи  на децата възможност да се включат в инициативата „Да дадем нов живот на старите грамофонни плочи“, да рисуват Грамофона и моменти от празника, а..

обновено на 05.07.24 в 07:29

Отменя се представлението "Моето мъжко момиче" в НХК тази вечер

Представлението “Моето мъжко момиче", което трябваше да се играе от 19:00 часа в Културен дом НХК се отменя, съобщават организаторите.  Те поясняват, че в сички билети могат да бъдат върнати от местата, които са били закупени.

публикувано на 04.07.24 в 12:27

Редакторите на "Море" със заявка за нови рубрики и визия на списанието

Бургаското списание "Море" е с нова визия и нови редактори - Добрина Топалова и Бина Калс. Това е вторият брой за тази година и първо издание след избора на ново ръководство на Сдружение "Бургаска писателска общност", което издава списанието с финансовото съдействие на Община Бургас. За акцентите в  обновената концепция и подбора на автори,..

публикувано на 04.07.24 в 11:36