Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Днес, 23 март

Избират най-красивата омъжена бургазлийка в конкурса "Мисис Бургас 2023"

Каузата, която ще бъде подкрепена този път е свързана с кърменето

Социалната кауза, която ще бъде подкрепена от конкурса "Мисис Бургас" тази година е свързана с кърменето. Ще бъдат закупени и поставени на няколко места в морския град специални пейки за майки - кърмачки. Това е и кампания на националния конкурс "Мисис България", съобщи Ваня Кирова, организатори  и лицензиант на конкурса за Бургас.   

"Десет чаровни дами от 24 до 47 години ще се борят за престижната титла за най - красива омъжена бургазлийка. Победителката и подгласничките в конкурса ще представят града на международен и национален конкурс за красота за омъжени жени. Участничките, претендентки за короната, ще дефилират в три етапа на конкурса. В първи и втори тур дамите ще представят новата колекция на известна модна фирма за облекла. Във финалния, трети тур на конкурса участничките ще заблестят в дизайнерските вечерни рокли на талантливата бургазлийка Мария Диомова. За невероятната хореография и отлично представяне на участничките ще се погрижи Нели Вакъфова." 


Невероятните балерини от „Балетна школа за принцеси- Бургас“ ще бъдат част от тазгодишното издание на конкурса за красота. Балетната школа за класически балет е водеща, не само в Бургас, а в цялата страна. Неин ръководител е прима балерината Даниела Туртуманова. „Балетна школа за принцеси- Бургас“ е отличена с престижната награда „Танцова школа на годината“ за 2022 г., а възпитаничките на школата представят достойно морския град на национални и международни конкурси, които до този момент печелят с отличия. Тези прекрасни таланти на Бургас ще озарят сцената на конкурса Мисис Бургас 2023 г и ще допълнят блясъка на модното събитие. 


Организаторите обещават, и тази година, Мисис Бургас да се превърне в най- бляскавото събитие в морския град.

Ако желаете да сте сред гостите на бляскавата церемония, може да заявите своето желание и да разберете повече подробности в официалната страница на Мисис Бургас във фейсбук. Конкурсът ще се проведе на 23 март в хотел "България".. 

повече може да чуете в звуковия файл:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
По скалите.

"Радио - айляк" на 2 юни:

В петъчното ни предаване „Радио – айляк“ Ви срещаме със Станимира Делева и нейната книга, която издава Зелени Балкани  - „Отговорно практикуване на спортове и дейности на открито“. Официалното ѝ представяне предстои след седмица, в дните между 9 и 11 юни в Сливенския Балкан. Кои са спортовете, описани в ръководството и към кого са насочени..

публикувано на 02.06.23 в 10:28

Кулинарна книга събра рецепти на повече от 100 години

Кулинарната книга „Рецепти за спомен“ днес ще бъде представена и в Бургас. Тя събира отличените рецепти от конкурса, организиран от фондация „Невроезикова превенция срещу деменции“. Конкурсът стана дори и международен, посочи Петя Кирилова и добави, че днес ще бъда раздадена на участниците в него: „В тази книжка, колкото и скромно тя да изглежда, вътре..

обновено на 02.06.23 в 08:09

Димитър Калбуров идва в Бургас с "Бест оф Гошо"

За героя на Димитър Калбуров Гошо някои казват, че е най-смешният човек на света, други не са толкова сигурни, но той е готов да им даде втори шанс, за да се уверят в това. „Бест оф Гошо“ идва в Бургас-датата е 2 юни, мястото е култовият клуб на Морска гара, началото е 20 часа. Създателят му го определя като „българин по име и душа“ и добавя:..

обновено на 02.06.23 в 06:45

Тази нощ ще бъде извършена дезинсекция на кестеновите дървета в Сливен

Тази вечер от 20 часа Община Сливен ще извърши първата от трикратната дезинсекция на кестеновите дървета на територията на града и Сливенски минерални бани.  Обработката е по график и ще продължи до 5 часа на следващия ден. На територията на Сливен и Сливенските минерални бани като тротоарни дървета или дървета в групи и масиви в парковата среда са..

публикувано на 01.06.23 в 14:16

Детски празник в Болярово (снимки)

Пейнтбол, щафета, дърпане на въже, рисунки на асфалт, музикални игри подари Община Болярово на децата по повод 1 юни. Паркът на Болярово се озари от детските усмивки в техния Международния ден. В приветствието си кметът Христо Христов се обърна и към родителите с призив да подкрепят своите деца във всяко начинание.  "Деца, в ие заслужавате..

публикувано на 01.06.23 в 12:36

Над 200 деца се включват в Изгрев парк фест днес

За шеста година НЧ „Изгрев 1909” организира творческа зона в парка на бургаския комплекс "Изгрев". Над 200 участници ще представят своите сценични изпълнения и изяви в различни жанрове на всички изкуства, обясни секретарят на читалището Кристина Атанасова.Ще бъдат организирани съпътстващи дейности- изложба на победителите в конкурс „Мечта”, детски..

обновено на 01.06.23 в 10:52

Малки бионавти ще изграждат биосфери като марсиански градове на "Флората"

Игри и демонстрации за деца са част от днешната програма на конференцията на тема „Нулевоенергийните сгради: бъдещето е сега“. Те ще започнат от 17.00 ч. в района на Експозиционния център „Флора“ в Бургас.  „Екипът, който е от училище за соларни специалисти ще покаже на малките бионавти (дума, измислена от колегите от училището), те ще могат..

публикувано на 01.06.23 в 10:25