Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възможности за събитиен и конгресен туризъм в Бургас

| обновено на 16.03.23 в 12:11Четвъртият брой на специализираното дигитално издание за събитиен туризъм Events Guide ще е посветено на Бургас. Ще бъдат представени както статистически данни за региона, свързани с легловата база и конферентните зали, така и атрактивните места за прекарване на свободното време.

 „Районът е безспорен лидер на българския туристически пазар с висок приход от нощувки. Организаторите могат да избират както от хотели висока категория, така и от по-малки бутикови семейни обекти. Дори и от самостоятелни апартаменти. На разположение на гостите са близо 12 000 помещения с около 25 000 легла. Броят на конферентните зали е около 130, а прилежащите седящи места са над 13 000. В нашето изследване попадат 68 хотелски обекта“, обясни Ралица Иванова, от инициаторите на изданието. Тя допълни, че шест от градовете в област Бургас са подходящи за организирането на конгреси.

„Това са Несебър, Бургас, Царево, Поморие, Приморско и Созопол. Като в община Несебър корпоративните организации могат да открият обекти с капацитет в диапазона 500-800 места в конферентна зала, което е една прекрасна възможност за провеждане на събитиини прояви. Голяма част от местата са подходящи не само за бизнес, но и за развлекателни събития“, допълни Иванова. Според изданието, половината от капацитета на залите в района принадлежат на хотелите с четири и пет звезди.

Очаква се новият брой на изданието да излезе в края на март.


БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Созопол иска да изгради паркинг в местността "Боруна"

Нов паркинг ще бъде изграден в местността Боруна в Созопол. Готов е идейният проект, каза кметът Тихомир Янакиев.Общината не може само да го изгради. "Предварителните разчети сочат около 8 милиона лева инвестиция.Община Созопол няма такава възможност. Вариантите ся няколко. Най-вече обсъждаме публично-частно партньорство, с голям инвеститор...

публикувано на 04.03.24 в 12:00

Министър Динкова: Програмата за реклама на черноморските общини се отразява положително и на хотелиерите

„България е сигурна и стабилна дестинация. Именно това имаме като опити и от нарастващия брой италиански и испански туристи. Те споделят, че у нас се чувстват много сигурни, щастливи и спокойни“, каза министърът Зарица Динкова на среща с представители на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Министър Динкова..

публикувано на 04.03.24 в 11:08

Малко по-добър летен сезон очаква хотелиерът от Поморие Георги Тръпков

Малко по-добър летен сезон очаква хотелиерът от Поморие Георги Тръпков. Вече текат ранните записвания. Засега те са обнадеждаващи, но далеч по-малко от тези през 2019-та година. Ако от сега запазим лятната си почивка тя може да излезе с до 25% по-евтина, отбелязва Тръпков. Тепърва предстоят туристическите борси, една от които е този месец в..

публикувано на 04.03.24 в 08:43

Туристическото корабче ще плава до остров Света Анастасия

Община Бургас и днес организира плаване с туристическото корабче до остров Света Анастасия.  Отплаването традиционно е от Магазия 1 в 12.00 ч. А резервация за своето пътуване можете да направите на 0882 004 124. Страхотни морски гледки и горещ домашен чай очакват всички посетители на острова .

публикувано на 04.03.24 в 08:35

5,7 млн за хотелиери, настанили украинци

Започна изплащането на преизчислените дължими суми към хотелиерите по Програмата за хуманитарно подпомагане на украинците, съобщават от Министерството на туризма.  Общият размер на преизчислените суми е в размер на малко над  5,7 млн. лв. Те са за перида юни 2022 г. до октомври 2023 г. и ще бъдат разпределени между 129 юридически и физически лица...

публикувано на 02.03.24 в 12:08

КЕВР утвърди новата цена на газа

Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди предложената от "Булгаргаз" по-ниска цена на природния газ за март.  Този месец тя е е 57.59 лв. за мегаватчас. Това е с 19% по-малко, отколкото през февруари.

публикувано на 01.03.24 в 17:35

13 местни парламента искат преразглеждане на концесията за Летище Бургас

Обща декларация изпратиха председателите на местните парламенти от тринадесетте общини в област Бургас. Те настояват Народното събрание и Министерския съвет спешно да преразгледат условията на концесията за Летище Бургас и да се защити правото за работа, доходи, развитие и икономически растеж за жителите на областта. В декларацията се казва: "В..

публикувано на 01.03.24 в 15:29