Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Академия по математика за IV клас ще се проведе през априлската ваканция

Снимка: gpointstudio on Freepik

Центърът за подкрепа на личностното развитие в Бургас организира Академия по математика за IV клас през априлската ваканция. Поводът е свързан с подготовката на децата за Националното външно оценяване в IV клас. Ръководител на школата ще бъде инж. Томина Никова.

Занятията ще се проведат от 10-ти до 13-ти април от 09.30 часа в ЦПЛР-Бургас на ул. „Райна Княгиня“ № 11.

За записване в Академията трябва да се попълни заявление-образец, което може да се изпрати на ел. поща: 200257@edu.mon.bg или да се входира на място на посочения по-горе адрес.

Важен ще бъде редът на подадените заявления, тъй като записването ще приключи със заявление с входящ № 18.

По публикацията работи: Ивайло Пеев
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започна записването за участие на ученици в математическия турнир „Многознайко“

Започна записването за участието в единствения по рода си за Бургас и региона математически турнир „Многознайко“, информират от Общината. Надпреварата е насочена към деца от предучилищна възраст и се организира от Център за млади таланти, Бургас и Фондация „Шанс за децата и природата на България“.  Заявките за участие се приемат до 18.04.2023 г. на..

публикувано на 28.03.23 в 12:57

Нидерландия остава най-предпочитана сред кандидат-студентите

Интересът към образованието в чужбина се връща след периода на ковид пандемията, а все повече зрелостници се ориентират към паралелно кандидатстване в две държави. Тенденциите очерта изложението „Световно образование“, което се провежда днес в Бургас.  Над 15% е ръста в търсенето на възможности за продължаване на образованието в чужбина..

публикувано на 27.03.23 в 13:45

Първата в страната морска стая на открито ще бъде открита в СУ"Любен Каравелов" Несебър

„Морска класна стая“ на открито ще бъде изградена в несебърското училище„Любен Каравелов“. Тя ще се реализира по проект, спечелен от Местната инициативна рибарска група в Несебър. Кътът ще е предназначен за учениците от начален етап, обясни директорът на училището Ирина Велкова. Ще има три зони: "Две от тях ще бъдат отвън, на открито. Там в..

публикувано на 27.03.23 в 12:00

Млади изобретатели от Ямбол създават роботизирана ръка

Ученик от 9 клас от Ямбол, заедно със своя преподавател, създават роботизирана човешка ръка. В момента те усъвършенстват изобретението си и се надяват то да достигне до хората, които имат нужда. Идеята е дошла, след като ученика вижда страдащи хора, загубили ръка след различни инциденти или инвалиди. Ученикът е от профилирана гимназия..

публикувано на 27.03.23 в 11:24
Снимката е илюстративна

Започва изложение "Световно образование" в Бургас

Топ международни университети, пансионни училища и езикови центрове  ще се включат в пролетното издание на изложение „Световно образование“ в Бургас.   Посетителите могат да се срещнат лично с представители на международни институции, да се запознаят с тематични презентации на образователни експерти, както и да получат информация за подготвителни..

публикувано на 27.03.23 в 08:27

Над 500 деца от Украйна смятат да продължат образованието си в български училища

Над хиляда украински деца от 3 до 18 години посещават образователен център на фондация "Добро", съвместно с Уницеф в Св. Влас. Там освен психологическа подкрепа, те учат спортуват и творят.  Центърът тепърва ще се разширява каза Екатерина Шубина, основател на фондацията. " Още през лятото имахме разговори с Уницеф за създаване на детски лагер, но..

публикувано на 25.03.23 в 14:11

Българово организира за 10-ти път конкурса, посветен на водата

Град Българово организира за 10-ти път конкурса, посветен на  Световния ден на водата, съобщават от Община Бургас. Заключителният етап на конкурса е днес, от 12:30 ч., с изложба във фоайето на читалището и награждаване на отличените в конкурса. Денят на водата е ежегодно на 22 март, за да привлече публичното внимание към значението, съхраняването..

обновено на 25.03.23 в 11:15