Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В четири общини в Бургаско може да се гласува с подвижна избирателна кутия

Избиратели с трайни увреждания могат да гласуват на извънредните парламентарни избори на 2 април, с подвижна избирателна кутия в четири общини в Бургаско. Това са Поморие, Карнобат, Сунгурларе и Бургас. 

В първите три общини има по една секция за гласуване с подвижна избирателна кутия. А в община Бургас са разкрити три секции. 

Гласоподавателите с увредено зрение или със затруднение в придвижването мога да се възползват от услугата "Позвъни и се вози " на общинския превозвач Бургасбус, за да упражнят своя вот. Осигурява се  транспорт при заявка, която днес може да бъде подадена  в Транспортна къща на ул. „Александровска“ № 106 и на телефони - 056 810 943
Услугата се извършва на цената на билета за градски транспорт.   Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Иван Кичев ще се кандидатира за кмет на Община Средец

Досегашният общински съветник от БСП Иван Кичев обяви кандидатурата си за кмет на Община Средец. Той ще бъде издигнат не от досегашната си партия, а от БЗНС"Александър Стамболийски". В социалните мрежи той коментира: „Убеден съм, че много от вас ще бъдат изненадани, други ще имат повод за коментари и нападки,а близките и приятелите ми са..

публикувано на 08.06.23 в 08:18

Гласуваха кабинета Денков/Габриел

Депутатите подкрепиха правителство "Денков-Габриел". "За" гласуваха 131 депутати, "Против" бяха 69, нямаше "Въздържал се".  Кабинетът е в състав: Министър-председател – акад. Николай Денков Вицепремиер и министър на външните работи – Мария Габриел Министър на финансите – Асен Василев Министър на вътрешните работи – Калин Стоянов Министър на..

публикувано на 06.06.23 в 15:48
Мирослав Иванов

Мирослав Иванов от Ямбол: Не трябва имунитетът на Борисов да е залог за кабинет

Кабинетът "Денков-Габриел" трябва да бъде гласуван в Народното събрание за да започнат важните за всички промените в държавата, заяви зам.- председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната " Мирослав Иванов в Ямбол. Според него имунитетът на Бойко Борисов не трябва да се превръща в залог за съставянето на редовен кабинет: "Нашата..

публикувано на 05.06.23 в 15:21

ПП-ДБ връща на президента изпълнен мандат за правителство

Коалицията "Продължаваме промяната – Демократична България" връща  днес на президента изпълнен проучвателен мандат за съставяне на правителство. Срещата на "Дондуков" 2 е насрочена за 11.00 часа.  Двете най-големи парламентарни коалиции договориха проект на кабинет с премиери на ротация от по девет месеца. Постигнаха и съгласие с ДПС за мнозинство..

публикувано на 05.06.23 в 08:23

Посланик Мертен: Уважаваме суверенитета на България

Ние не сме обсъждали никакви имена с никого, това не е моята работа, не е професионалното ми задължение. Ние уважаваме суверенитета на България. Такива решения трябва да бъдат вземани от българските граждани, не от чужденци, каза в Бургас посланикът на САЩ у нас Кенет Мертен. Така той коментира политическата ситуация у нас и отговори на въпрос дали са..

публикувано на 30.05.23 в 18:27

Димитър Найденов, ДБ: Няма да пречим на правителство с втория мандат

Не одобрявам формулата на ротационно правителство, но няма да пречим. Това коментира бургаският народен представител от „Демократична България“ Димитър Найденов. Според него, най-подходящо е да бъде съставено експертно правителство по подобие на служебното, но не излъчено от президента, а от парламента. „Без политически представители вътре и..

публикувано на 26.05.23 в 16:23

Енергийният министър бави 7 месеца процедурата за избор на нов представител на държавата в „Лукойл Нефтохим Бургас“

Служебният министър на енергетиката Росен Христов бави седми месец процедурата за избор на нов представител на държавата в “Лукойл Нефтохим Бургас”, сигнализират от “Демократична България” Още през октомври миналата година в 48-ото Народно събрание депутатът от “Демократична България” Ивайло Мирчев е зададал писмен въпрос до министър Христов,..

публикувано на 24.05.23 в 13:15