Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Започна облагородяването на Емировския квартал в Айтос


Реконструкция на улици, тротоари, изграждане на паркоместа и улично осветление започна днес в Емировския квартал в Айтос. Общинският проект бе одобрен от правителството, като средствата се отпускат от държавата. 

Кметът Васил Едрев и областният управител Мария Нейкова направиха първа копка на строителния обект. Едрев припомни, че инициативата за реализирането му е започнала преди 8 години от жителите му и от общински съветник, живущ в квартала, който е един от най-големите в града.

"Днес с първата копка слагаме началото на реновиране на ул. "Ради Боруков" и "Чудни скали" и прилежащите площи. И в началото на лятото или началото на есента, благодарение на професионализма на строителите дано да можем да завършим този квартал и той да стане едно по-добро място за живеене", посочи градоначалникът.


Изпълнителят обеща да спазва критериите за качество под контрола на общината и гражданите, както и да съкрати обявените срокове. 

"Всичко е свързано с времето, да стискаме палци да е хубаво времето и да успеем да съкратим максималко заложените 650 дена", каза инж. Людмил Митов от фирмата-изпълнител.


Живущите в Емировския квартал са доволни, че той ще има нов вид:

"От 1985 година живеем тук, само се асфалтираха по малко уличките, но тротоари нямаме"

"Най-вече колите спираха по тротоарите и ние сме принудени да вървим по асфалта"

"Дано да стане хубаво и приятно за всички в квартала и да се радваме на новото"


Засега осигурените средства по линия на МРРБ са 3 166 000 лв, като към средата на годината се очаква втория транш по проекта.

повече чуйте в звуковия файл:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Капитан II ранг Николай Данаилов подари две парчета скала от Антарктида на кмета на Несебър Николай Димитров и на д-р Евтелпа Теоклиева-Стойчева, автор на

Антарктида - любовна самота, която не може да бъде описана

В родния Несебър капитан II ранг Николай Данаилов разказа за своите преживявания и емоции по време на експедицията си до националната ни база на Антарктида. По време на дългото пътуване от близо 35 000 км, той командва първият български военен научноизследователски кораба „Св. Св. Кирил и Методий“.  Корабът "Св. св. Кирил и Методий" тръгва..

публикувано на 09.06.23 в 16:34

Нейкова: Туристите няма да усетят спирането на водата през лятото (обновена)

Два пъти седмично ще се спира водата заради ремонтните дейности по пречиствателната станция на яз "Ясна поляна". Това няма да бъде усетено от гражданите и туристите, увери днес областният управител Мария Нейкова. Язовирът захранва с вода общините Созопол, Приморско, Царево и Средец. След опасността от срутване на резервоара му,..

обновено на 09.06.23 в 14:35
снимката е илюстративна

90% от пътищата в Ямболска област по републиканската мрежа са за ремонт

Над 90 процента от пътищата от републиканската мрежа на територията на Ямболска област се нуждаят от ремонт, заяви областният управител Георги Чалъков. Според него е необходим спешен ремонт и  на международния път към Граничен пункт Лесово. В повечето участъци  републиканските пътища се нуждаят от основен ремонт, подчерта Чалъков. И в момента..

публикувано на 09.06.23 в 14:21
Снимката е илюстративна

Два законопроекта за етажната собственост приети на първо четене в НС

Парламентът прие на първо четене два законопроекта за етажната собственост, внесени от Министерски съвет и ПП-ДБ. Сред предложенията е общото събрание на етажната собственост да се провежда онлайн или неприсъствено от собственика. Въпреки че двата законопроекта получиха одобрение на 1 четене, депутатите изказаха много резерви и заявиха желание за..

публикувано на 09.06.23 в 13:48

"Булевард Демокрация" на 9 юни

Темите в предаването: Хотелиери се събраха в Слънчев бряг, за да изразят недоволството си от действията на държавата по Програмата за хуманитарно подпомагане на лица със статут на временна закрила пристигнали от Украйна. Оказа се, че голяма част от собствениците на бази приютили украински бежанци имат да връщат пари на държавата. Казусът представя..

публикувано на 09.06.23 в 13:29
архив

РИОСВ – Бургас обяви фотоконкурс за Черноморското крайбрежие

Регионална инспекция по околната среда и водите обявява конкурс за фотография на тема: „Красотата на българския морски бряг”. За участие в конкурса, е необходимо в срок до 31 юли професионалисти и любители да изпратят свои снимки на българското крайбрежие, като посочат място и дата на заснемането, на riosvbs_pr@abv.bg.  Всеки участник може да..

публикувано на 09.06.23 в 10:35

БСУ е домакин на малайзийска конференция

Днес, в зала „Изток” на Бургаския свободен университет,  от 9:30 ч. се открива международна конференция по управление и стратегически решения (ICGSM) на тема: "Прилагане на стандартите за екологичните, социални и управленски решения (ESG) за сигурни стратегически производства". Форумът е иницииран от Технологичния университет МАРА, който е..

публикувано на 09.06.23 в 09:09