Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избраха новата най - красива омъжена жена на Бургас

Новата носителка на титлата Мисис Бургас е на 24 години и е най- младата участничка в тазгодишния конкурс за красота. Татяна Ламбова спечели безапелационно сърцата на журито и грабна короната. Мисис Бургас 2023 г е щастливо омъжена и е майка на 11- месечно бебе. Русокосата красавица е петкратен шампион на България по спортни танци, била е в топ 10 в класацията за спортни танци за двойки в света за 2016 г. В момента коронованата мисис завършва своето образование в Национална спортна академия със специалност спортни танци. 



Татяна обожава танците и всяка свободна минута се отдава на любимото си занимание. Новата носителка на короната подкрепя редица благотворителни кампании, като основната и кампания като носителка на титлата Мисис Бургас 2023 г е осигуряване на храна и подслон за бездомните животни, както и борбата с насилието върху тях. Новата Мисис Бургас 2023 г ще представи страната ни на международния конкурс Мисис Планет 2023 г., който ще се проведе в Мексико.


Първа подгласничка на Мисис Бургас 2023 г. стана Теодора Иванова на 42 години. Тя е майка на две деца и любяща съпруга. Работи като консултант в една от най- големите агенции за недвижими имоти в морския град. Теодора ще представи града ни на националния конкурс Мисис България през есента в столицата. На трето място журито класира Диана Велева. Тя е на 39 години, майка на две деца и бизнес дама. Диана развива своя собствена концепция в ресторантьорския бизнес.


С корона от конкурса Мисис Бургас си тръгна и Дияна Койчева, красавица спечели титлата Мисис Бургас Туризъм Интернешънъл 2023 г.Тя ще представи страната ни на друг международен конкурс - Мисис Интернешънъл Туризъм. С приза лице на публиката бе отличена преподавателката по физическо възпитание и спорт Виолета Скочева.


Ослепителните участнички в конкурса Мисис Бургас 2023 дефилираха в тоалетите от най-новите колекции на известен бранд и бургаската дизайнерка Мария Диомова.

За да бъде още по-приказна атмосфера в залата се погрижиха малките и изключително талантливи балеринки от Балетната школа за принцеси на Даниела Туртуманова.


По традиция участничките в конкурса Мисис Бургас подкрепят благотворителна кауза. Тази година социалната кауза на конкурса за красота е продължение на кампанията на носителката на титлата Мисис България 2022 г. Гергана Станчева. Красавицата поема първа инициативата, проектирайки, изработвайки и монтирайки първите пейки за кърмещи жени в родния ѝ град Ямбол. Каузата за нея е лична, тъй като тя самата е изпитала необходимост от такъв тип съоръжение, ставайки майка преди малко повече от година. Така, първите специално проектирани пейки за майки кърмачки с повивалник и подлакътници биват монтирани в Ямбол.  Вторият град, в който красавицата инициира поставянето на такава пейка е Пловдив. Бургас ще бъде поредният град, който ще има такъв тип съоръжение, благодарение на участничките в конкурса Мисис Бургас, които застават зад каузата.

Гостите на церемонията също подкрепиха инициативата. Те се включиха в благотворителна томбола, чрез която се събраха значителна сума пари, с които ще се проектират и изработят модерните съоръжения.


По публикацията работи: Стефка Бакърджиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургас има двойна шампионка в престижно състезание за танцьори

Бургас има двойна шампионка от състезанието Dance World Cup Finals, което се проведе в Прага и събра танцьори от цял свят, съобщи Община Бургас.  Двете световни титли са за 16-годишната Ванеса Калчева, която добави към успеха си и една вицешампионска. Ванеса е ученичка в Немската езикова гимназия „Гьоте“. Тя е първата световна шампионка за България..

публикувано на 13.07.24 в 13:19
Куче на разходка. Снимката е илюстративна.

Царево организира летен кучешки фестивал

Община Царево организира първия по рода си кучешки фестивал на българското Черноморие. Началото му е днес от 9 часа, а програмата включва изложението "Всичко за кучето", викторини и конкурсите "Най-бърз нос" и "Най-лакомото куче". Предвидени са и лекции, които да помогнат на стопаните в отглеждането на четириногите им любимци. От 19.30 ч ще има..

публикувано на 13.07.24 в 09:02

50 години от пресичането на Атлантика от Дончо и Юлия Папазови с лодка

Петдесет години се отбелязват от пресичането на Атлантическия океан от Дончо и Юлия Папазови със спасителна корабна лодка “ДЖУ IV”. Това се случва през лятото на 1974 г., като за първи път в историята на световното мореплаване се преминава океан, използвайки спасителна конвенционална лодка с платна и без кил. Историята на мореплавателите тръгва преди..

публикувано на 11.07.24 в 13:47

Пощенска кутия за приказки започва лятото си турне от Царево

"Пощенска кутия за приказки" отбелязва своята 14- та годишнина с лятно турне. Комедийният формат ще премине през летните театри на Царево, Созопол, Бургас, Варна и Пловдив. Събитието за ценителите е в Царево на 13 юли. "Събираме се хора, които се тук и ни е приятно да се срещнем на сцената. С мен ще бъдат Красимира Хаджииванова, която познавате..

публикувано на 10.07.24 в 13:53

платена публикация
Как можем да подобрим съня си чрез магнезий и ашваганда

В днешния забързан свят, качественият сън е от съществено значение за поддържане на доброто здраве и благосъстояние. За съжаление, много хора изпитват проблеми със съня поради стрес, напрежение и други фактори. Две природни съставки, които могат значително да подобрят съня ви, са магнезий и ашваганда . Ето как тези добавки могат да ви помогнат да..

публикувано на 10.07.24 в 12:55

Започнаха археологическите проучвания на Акве калиде

Начало на новия археологически сезон, бе дадено в най-прочутите антични и средновековни бани по българските земи – Акве калиде. Те се намират в бургаския квартал „Ветрен”. Проучванията са финансирани и тази година от Община Бургас през Регионалния исторически музей в града. През следващите месеци усилията на научните ръководители доц. д.н.а. Димчо..

публикувано на 10.07.24 в 11:31

Черна чайка долетяла във Варна от остров Свети Иван?

Възможно е черната чайка, която през почивните дни стана хит в социалните мрежи, да е долетяла във Варна от остров Свети Иван. Това коментира за Радио Варна Ивайло Иванов от Българското дружество за защита на птиците. Той обясни, че преди три години на острова е била заснета друга черна чайка. Иванов припомни, че на остров Свети Иван се..

публикувано на 09.07.24 в 13:20