Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Индустриален парк-Сливен“ получи зелена светлина от местния парламент

Снимка: Община Сливен

Кметът Стефан Радев определи като добър знак решението на местния парламент за създаването на Дружество „Индустриален парк - Сливен“. Очаква се да се изготви бизнес-план за развитие на зоната. Предложението бе разгледано втори път от Общинския съвет, след като на предишната сесия то бе отхвърлено. 

Кметът Радев обяви още, че проекта за създаване на нова индустриална зона е много важен за стратегическото развитие на региона. До одобрение на предложението се стигна, след предварителна среща на кмета с общинските съветници, на която се наложи да им разясни в подробности намеренията на общината. Първият етап от индустриалната зона се планира да осъществи на северния терен на площ от 450 дка. 

"Създаваме едно дружество, което всъщност трябва да администрира индустриалния парк след създаването му. Изискване е да има такова дружество, за да може да регистрираме самия индустриален парк в регистъра. Очакваме техническите проекти да са готови до два месеца може би от сега, защото ние през юли месец или през август, все още не са отворени програмите, но очакваме тогава да бъдат отворени, планираме да подадем фиш с проектно предложение за финансиране на инфраструктурата, която искаме да изградим там."  

Планираната нова индустриална зона обхваща 2 500 декара от на района летище „Бършен“ и е разделена на три зони – две за индустриално развитие и летищната писта, която ще може да функционира. От община Сливен заявиха, че нямат намерение да продават самолетната писта, както и пистата за мотокрос. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Двата созополски плажа са със Син флаг и покриват всички критерии за чистота

След 10-ти август: Внимавайте на плаж "Хармани", предупреди управителят му

След 10-ти август морето се обръща и плаж "Хармани" става много опасен и трябва изключително много да се внимава, предупреди в ефира на БНР- Бургас управителят на двата созополски плажа - Централен и "Хармани" - Михаил Ковачев, гост в откритото студио. Спад на туристите по Черноморието спрямо миналия юли "Плаж "Хармани" е един от топ 10 на..

публикувано на 17.07.24 в 13:47
Станко Щерев, регионален представител на Българската асоциация за туризъм

Спад на туристите по Черноморието спрямо миналия юли

Наблюдава се спад на туристите не само в Созопол, но и по Черноморието спрямо същия период на миналата година, каза  Станко Щерев, регионален представител на Българската асоциация за туризъм гост в откритото студио на БНР-Бургас. Според него една от причините за този спад е геополитическата обстановка, визирайки избора на израелските туристи,..

публикувано на 17.07.24 в 12:55

МРРБ отказа искането на Община Сливен за отлагане на зеленото обследване по програмата за саниране

Министерство на регионалното развитие и благоустройството отказа на община Сливен да измени насоките за кандидатстване по новата програма за саниране на многофамилни жилищни сгради, финансирана от Плана за справедлив преход, в който влизат Кюстендил, Перник, Стара Загора и общините около Стара Загора. Община Сливен в писмо до министерството поиска..

публикувано на 17.07.24 в 11:45

Топлото време оказа влияние върху движението на рибите в Черно море

Топлото време оказа влияние върху движението на рибите в Черно море. За това сигнализират рибари от региона. Те уточняват, че става въпрос за дънния слой вода. Все по-рядко се срещат попчето и сафридът. За разлика от тях се наблюдават добри количества раци. „Попчето е дънна риба, тя обича дънната вода. Каменистото дъно обича. При положение, че там..

публикувано на 17.07.24 в 08:37

ОИЦ - Бургас с открити приемни и с информация за отворени процедури по европейски проекти

Продължават откритите приемни в 13-те общини на Бургаски регион от Областния информационен център. По време на  изнесените мобилни щандове експертите информират какви са възможностите за инвестиции по актуалните процедури с европейско финансиране, по различни програми.   На 17 юли (сряда) открити приемни ще има в Сунгурларе и Карнобат...

публикувано на 16.07.24 в 08:00
Ръководителите на НАП Румен Спецов (вдясно) и на Агенция

НАП и Агенция "Митници" с обща кампания срещу зависимостите

Националната агенция за приходите и Агенция "Митници" обединяват усилията си за превенция и противодействие на хазартната и наркотичната зависимост, съобщиха от НАП. Двете приходни агенции сливат кампаниите си, насочени към подрастващите, като общата инициатива остава под надслов "Не сте сами". Кампанията "Не сте сами" е създадена преди 23 години от..

публикувано на 15.07.24 в 13:54

Царево предлага фестивали, плажове и планинска прохлада

Над 60-километрова крайбрежна ивица с 21 плажа, голямо разнообразие от хотели, къщи за гости, стаи под наем, къмпинги, заведения, спортни съоръжения и най-вече – красивата природа на Странджа.  Царево е магнит за туристи и една от най-населените ни морска общини в разгара на лятото. Покрай подранилите жеги сезонът в тази част на Южното ни Черноморие..

публикувано на 15.07.24 в 09:20