Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца "поеха" управлението на Община Сливен в Деня на Европа

5
Снимка: Община Сливен

В Деня на младежкото самоуправление деца от сливенския Младежки дом гостуват в Община Сливен, съобщават от местния парламент. Там те изпълняват за един ден функциите на Кмета на общината и неговия екип, на Председателя на местния парламент, на директори на общински дружества и на секретари на местните комисии. Поводът е традиционната инициатива „Управляваме заедно“, посветена на 9 май - Ден на Европа.


Тази година общо 31 младежи ще заемат управленски позиции в 17 градски институции. Те са избрани чрез жребий.

Преди да „поемат“ общинското управление учениците проведоха среща с кмета Стефан Радев, председателя на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, зам. кметовете и секретаря на общината.


Акцент в разговора беше отговорността, множеството функции в различните сфери, правомощията и нелеките решения, които са неизменна част от ежедневието и задълженията на общинското ръководство. Пред учениците кметът Радев изтъкна, че днес една от основните цели и стремеж на общините в страната е те да имат по-голяма автономия, особено по отношение на финансите.



По публикацията работи: Християна Йорданова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пътят Карнобат-Шумен продължава да е опасен за движение

Една година след протеста на 4 сунгурларски села заради състоянието на пътя Карнобат-Шумен все още не е завършило обещаното изкърпване, алармираха жителите им. Цялостен ремонт през 2025 година и изкърпване на 40 000 кв метра от пътя през август 2023 г. бе ангажиментът, който след недоволството на живеещите в селата Прилеп, Лозарево и Вълчин,..

обновено на 20.08.24 в 18:40

Абонати на ВиК - Ямбол дължат 1,8 млн.лв.

Около 1 800 000 лева са задълженията на абонатите на ВиК - Ямбол. Събирането на старите сметки продължава, но процесът се затруднява, тъй като цената на питейната вода значително се увеличи от началото на тази година. От водоснабдителното дружество предлагат разсрочване на задълженията и изплащане на сумите по график преди да прекъснат водоподаването..

публикувано на 20.08.24 в 16:29
инж.Пламен Иванов

Инж.Пламен Иванов: Няма опасност язовир "Жребчево" да пресъхне

Няма опасност язовир ""Жребчево"" да пресъхне. В момента в него има налични 128 милиона кубични метра вода, което е 32% от общия му обем, коментира пред БНР директорът на "Напоителни системи Сливен инж. Пламен Иванов. Той припомни, че през 2020 година язовирът е паднал до 82 милиона кубични метра, но зимния и пролетния сезон отново са напълнили язовира...

публикувано на 20.08.24 в 15:40

Затварят част от ул. „Д-р Нидер“ в Бургас за два месеца

Затварят част от ул. „Д-р Нидер“ в Бургас в участъкът от ул. „Райна Княгиня“ до ул. „Константин Фотинов“, съобщават от Общината. Там се въвежда временна организация на движение от 10.00 ч. на 21.08.2024 г. (сряда), до 21.10.2024 г.  Причината е продължаващите строително-ремонтните дейности. В района ще бъде въведена временна организация на движението..

публикувано на 20.08.24 в 12:56

Студенти от УАСГ разработват концепции за преобразяване на „дупката“ в Бургас

Студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия ще разработят идейни концепции за преобразяване на пространството на бившия ГУМ до площад „Тройката, познато на жителите на града като „дупката“. Проектите ще бъдат разработени в рамките на десетата Лятна школа за студенти, която висшето училище провежда в Бургас. Домакинството на морския..

публикувано на 20.08.24 в 11:33

Ахелой отбелязва 1107 години от прочутата битка с Византия

Днес се навършват 1107 години от прочутата битка край поречието на река Ахелой. Честването на паметната годишнина в Ахелой ще започне в 19.00 часа, като от сградата на местното читалище „Светлина 1934” ще тръгне празнично шествие, което ще продължи до паметника в градския парк. Там ще бъде прочетена заупокойна молитва за падналите в битката воини и..

публикувано на 20.08.24 в 10:29

Спирания на водата в "Славейков", "Рудник" и по ул. "Одрин" в Бургас

За няколко спирания на водата сигнализират от ВиК Бургас.  От 09:00ч до 17:00ч без вода ще бъдат няколко улици в кв. "Рудник" - ул."Пейо Яворов" , ул. "Лиляна Димитрова", ул. "Кирил и Методий" , ул. "Пеньо Пенев", ул. "Стоян Димов", ул. "Витоша", ул. "Пирин". Там ще се извършват строително-монтажни работи. От 08:00ч до 17:00ч ще бъде спряно..

публикувано на 20.08.24 в 08:00