Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вътрешният министър връчва нови пистолети на полицаи в Елхово

Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще посети днес Регионална дирекция Гранична полиция - Елхово, за да връчи нови 100 пистолета на служителите. Те са част от 600 пистолета, купени от Министерството на вътрешните работи за осигуряване на необходимото оборудване на работещите във ведомството.

През март министър Демерджиев посочи, че предстои назначаване на още 1260 гранични полицаи, ще продължи и съдействието на Министерството на отбраната и поддържането на постоянна комуникация с турската страна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спартакиада на полицаи в подкрепа на децата на загинали техни колеги

В Слънчев бряг започна втората Национална спартакиада на синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР). Тридневното спортно мероприятие събира всички победители от регионални благотворителни турнири, проведени през годината, като част от традиционната кампания „С обич за децата, в памет на бащите – герои!“ на синдикалната федерация. Целта е да..

публикувано на 21.09.24 в 17:10

МФ с данъчни промени за родители

Родител с права да отглежда детето да има приоритет при данъчните облекчения. Това са промените в Закона за облагането на доходите на физическите лица, предложени от Министерството на финансите. Промените в закона за подоходното облагане се налагат заради казуси, възникнали от практиката, става ясно от мотивите към законопроекта. Тъй като данъчните..

публикувано на 21.09.24 в 15:53
архив

Възстановяват опожарените през 2024 г. горски територии

Министерство на земеделието и държавните горски предприятия ще изготвят План за възстановяване на опожарените през 2024 г. горски територии до края на месец октомври. Това стана ясно по време на среща на Мирослав Маринов, заместник-министър на земеделието и храните с директорите на шестте държавни предприятия и Регионалните дирекции по горите в..

публикувано на 21.09.24 в 11:40

Млад водач загина край Сливен

19-годишен шофьор e загинал при катастрофа край Сливен, съобщават от полицията. Четиримата му спътници и водачът на другия автомобил са отведени в болницата за преглед и лечение.  Инцидентът е станал на двулентовия път Сливен–Тополчане на изхода на града около 19.00 часа снощи. Сблъскали са се два леки автомобила. На място е загинал младият водач...

публикувано на 21.09.24 в 11:23

Спасиха лебед прибран в индустриалната част на Сливен

Полицията в Сливен откри лебед в жилищни постройки в южната част на индустриалната зона на града. Сигналът е подаден от хора, които са го видели да се движи в необичайната среда.  Според живеещите в постройките, дивата птица е била ранена и за това са я прибрали от близката река.  Полицейските служители са се свързали с природозащитната организация..

публикувано на 20.09.24 в 08:26

Задържаха мъж за серия от грабежи от адвокатска кантора в Бургас

46-годишен криминално проявен и осъждан бургазлия е задържан за извършени две взломни кражби от адвокатска кантора.  Първата от кражбите рецидивистът извършил чрез натиск в заключващия механизъм на прозореца. От предната стая на адвокатската кантора откраднал прахосмукачка заедно със зарядна станция. Мъжът свалил камерата за видео наблюдение и..

публикувано на 19.09.24 в 17:56

Доживотен затвор за Георги Генджов (ОБНОВЕНА)

Доживотен затвор без замяна за Георги Генджов, убил майка си  - учителката Радка Гешева. Това е решението на Окръжния съд в Бургас, което може да бъде обжалвано пред Апелативния съд. По-рано, по време на заседанието служебният му защитник посочи смекчаващи вината обстоятелства като чистото съдебно минало на подсъдимия. Според вещите лица, които..

обновено на 19.09.24 в 16:02