Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Над 300 абсолвенти получиха дипломи на церемония в БСУ

Бургаският свободен университет изпрати днес пореден випуск. Над 300 абсолвенти получиха дипломи.Завършващите висшето училище са от 14 бакалавърски специалности и 22 магистърски програми. 


Министърът на здравеопазването Асен Меджидиев, депутати, представители на областната и общинска администрация присъстваха на церемонията. Приветствия направиха кметът Димитър Николов, областният управител Мария Нейкова, ректорът проф. Милен Балтов.

Академични степени получиха професори, доценти и докторанти. Един от тях е финансисът Кайрат Булатович от Казахстан, който завършва преди 20 години икономическа специалнот в БСУ, от днес вече е доктор:

"Роден съм и живея в Казахстан, преди завърших бакалавър, след това магистърската степен, сега съм доктор. Харесвам Бургас, харесвам България, имам много познати, приятели. Сега се занимавам с частен бизнес."


Много от абсолвентите вече работят и в момента надграждат квалификацията си:

"Предучилищна и начална педагогика, работата с деца е много вдъхновяваща, аз вече работя.

Администрация и управление на националната сигурност, смятам, че има перспектива.

Държавна и местна администрация, вече работя. Лесно е, ако знаеш какво искаш. Ще остана тук в Бургас със семейството си, тук съм родена.

Софтуерно инженерство завършвам, още в 10 клас знаех какво ще уча. Сега работя за немска компания.

Аз съм архитект, сега завършвам Съдебни и инженерни експертизи. Искам да стана вещо лице."


По публикацията работи: Десислава Златева
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

платена публикация
Манол Тодоров: Образованието в Бургас се развива с добри темпове

Бургас е една от малкото общини, която не само няма закрити училища, а дори с всяка изминала година, над 200 нови ученици се вливат в бургаските учебни заведения. Това коментира бившият съветник от „Български възход“ Манол Тодоров, който бе член на комисията по образование и спорт в отиващия си Общински съвет на Бургас. "Нашата комисия беше..

публикувано на 28.09.23 в 17:45

Нови спортни площадки по баскетбол, волейбол и футбол в ОУ „Антон Страшимиров“

В ОУ „Антон Страшимиров“ днес бяха официално открити чисто нови спортни площадки. Събитието се превърна в истински празник за ученици, учители, родители, бивши възпитаници на училището и спортни деятели. Преди ремонта старата асфалтова настилка не отговаряше на съвременните изисквания за провеждане на часове по физкултура и спортни занимания...

публикувано на 27.09.23 в 15:48

Системна за обучение на роботи с изкуствен интелект тази година в бургаско училище

Система за обучение на роботи с изкуствен интелект се предвижда да бъде въведена от тази учебна година в ОУ „Александър Георгиев - Коджакафалията“ в Бургас. „За нас е важно не просто да употребяваме изкуствения интелект, а напротив – да тренираме и обучаваме изкуствения интелект. Роботите, които са общинската програма „Първокласно начало ++“..

публикувано на 25.09.23 в 11:53

Проф.Георги Янков: Вероятно от следващата година ще имаме нова магистърска програма

Има голяма вероятност от следващата учебна година да започне обучение на студенти в бургаския филиал на НХА, по новата магистърска програма, която на този етап е с работното заглавие „Подводна археология и реставрация“. Вече е подписан и договорът за сътрудничество между Центъра за подводна археология в Созопол и висшето учебно заведение , каза..

публикувано на 22.09.23 в 15:05

Иновативен академичен център с международен кампус ще строят в Бургас

Иновативен академичен център с международен кампус на територията на 5-ти километър предстои да бъде изграден в Бургас. Днес местният парламент одобри общинската администрация да кандидатства с проект за него по програма „Развитие на регионите“. Съветниците се съгласиха, че новия академичен център би бил гордост за всеки град. Той ще включва..

публикувано на 21.09.23 в 12:52

Кампанията „Шанс за таланта на Бургас“ ще се проведе за трета година

Кампанията на фондация „Шанс за децата и природата на България“ започва отново да набира млади таланти в Бургас. Младежи на възраст между 14 и 20 години могат да кандидатстват онлайн в сайта на фондацията. Проектите тази година са четири, като новият е за пиар и реклама. Това обяви Пепа Николова от фондацията: „Останалите са..

публикувано на 20.09.23 в 14:07

За и против електронната извинителна бележка за учениците

Хартиената медицинска бележка за учениците остава в историята. От началото на следващия месец тя трябва да е в електронен вариант. От лекаря до училището, тя ще пътува електронно и автоматизирано. Все още няма особена яснота, но нововъведението среща разнопосочни мнения. Според д-р Христина Николова,  общопрактикуващ лекар в Бургас, това ще..

обновено на 20.09.23 в 10:07