Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ден на отворените врати в бургаската английска гимназия

И тази година английската гимназия в Бургас „Гео Милев“  ще отвори вратите си, за да запознае родители и кандидат-гимназисти с предимствата, които обучението в елитното училище дава.

Денят на отворените врати започва в 9:00 часа.  Творчески работилници ще приканват посетителите да се включат в тях. Кандидат-гимназистите ще могат да рисуват, да редят пъзели, да създават комикси, да се запознаят с калиграфията, но най-важното- да обменят опит с ученици от гимназията. Техните родители ще могат да зададат въпросите си на учителите и да се запознаят с базата и с огромните възможности, които ще имат децата им, избирайки да учат в Английската гимназия. Викторина, спортни надпревари, състезание по бързопис и изложба на графични техники допълват програмата. В края на събитието ще се включат и ученици от ПГТ „Д-р Асен Златаров“, за съвместен празничен коктейл.

Тази година АЕГ „Гео Милев“ ще приеме ученици в шест паралелки- пет с профил чужди езици и една с професионално направление „Аудио-визуални изкуства и техники“. Кандидат- гимназистите ще могат да избират да учат английски език с профилиращи предмети като китайски, испански, руски или немски езици, заедно с „Информационни технологии“, „Биология и здравно образование“, „История и цивилизация“, „Изобразително изкуство“, „Български език и литература“ и „Химия и опазване на околната среда“. Пълна информация за приема за учебната 2023/2024 г. ще намерите тук: https://gpaeburgas.org/admission/


По публикацията работи: Свобода Атанасова
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтираха градината в сливенското село Блатец

Приключи ремонтът на детската градина в сливенското село Блатец. На първия етаж са подменени също външните, вътрешните дограми и настилките в помещенията. Подменена е водопроводната инсталация. Направени са шпакловки и боядисване. Ремонтирана е електро инсталацията и са поставени нови осветителни тела. Изцяло възобновена е неработещата канализация...

публикувано на 26.05.23 в 15:19

Отстранен е техническият проблем в сайта за прием в първи клас в Сливен

Община Сливен информира родителите, че е отстранен техническият проблем, възникнал при подаването на заявления в платформата за прием в първи клас. По независещи от администрацията причини, между 13 и 15 часа днес електронната система даваше грешки при подаването на заявленията. Обслужващата фирма отстрани за възможно най-кратки срокове проблема...

публикувано на 25.05.23 в 16:11

Тодор Стоянов и даровете на Словото

Повечето от културните дейци вече свикнаха с присъствието на един съвсем млад човек, отдаден на книгите, театъра и музиката. Тодор Стоянов буквално се гмурна сред многобройните културни събития и се изявява като автор. Харесва изключително много поезията на Недялко Йорданов. Прави интервюта с хора, близки до неговите литературни и музикални интереси. А е..

обновено на 24.05.23 в 18:33

50 години от създаването си празнува градина "Звънче"

Главен учител Янка Орманджиева е друг от утвърдените преподаватели  в градина "Звънче", тя също работи години наред  за утвърждаването и  авторитета на детското заведение: "От 20 години съм в градината, 37 години ми е стажът.Аз постъпих с г-жа Йондова. Работя в сегашните условия, всичко е обновено и се работи чудесно. Децата са много повече.Мисля, че..

обновено на 24.05.23 в 17:49

Финансиране за строеж и ремонти на учебни заведения в Айтос, Бургас и Сунгурларе

Правителството одобри 2 180 623 лв. за финансово осигуряване на дейности по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 - 2022 г.  Със средствата ще бъдат разплатени дейности за изпълнение на проекти от общините Айтос, Бургас, Сунгурларе, Кърджали, Вършец, Асеновград,..

публикувано на 24.05.23 в 10:19

10 учители от област Бургас получават наградата "Неофит Рилски"

На тържествена церемония ще бъдат удостоени трима директори и седем учители от област Бургас с най-престижното почетно отличие „Неофит Рилски“ на Министерството на образованието и науката. Тя ще бъде в   училище „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Бургас. Признание за дългогодишна, цялостна професионална трудова дейност в системата на предучилищното и..

публикувано на 24.05.23 в 08:22

Над 300 абсолвенти получиха дипломи на церемония в БСУ

Бургаският свободен университет изпрати днес пореден випуск. Над 300 абсолвенти получиха дипломи.З авършващите висшето училище са от 14 бакалавърски специалности и 22 магистърски програми.  Министърът на здравеопазването Асен Меджидиев, депутати, представители на областната и общинска администрация присъстваха на церемонията...

публикувано на 23.05.23 в 14:04