Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Доброто около нас:

Випуск 2023 на Английската гимназия с дарение за деца със синдром на Даун

Абитуриентите дариха 5 хиляди лева за проекта ДаунТаун

3
Снимка: фейсбук

Випуск 2023 година от Английската гимназия в Бургас дариха 5 хиляди лева за Проекта за трудова и социална интеграция на деца и младежи със синдром на Даун - "ДаунТаун". Абитуриентите организираха концерт с благотворителна кауза при своето завършване. Те пяха и танцуваха на сцената на Летния театър. 


Проектът, който е подкрепен, цели изграждането на трудови и социални умения в безопасна, приобщаваща и ползотворна учебна среда на деца и младежи със синдром на Даун. Пилотната група е съставена от деца между 9 и 15 години, който преминават първи етап на обучение в хотелски комплекс „ДаунТаун“ в кв. Ветрен – той се състои от хотел, ресторант, пекарна и 80 декара бадемова градина.  Целта е мястото да се превърне в бизнес със социална кауза, който осигурява обучение и работни места в различни стопански сектори на младежи със синдрома на Даун.   


От "ДаунТаун" написаха на своята фейсбук страница: "Благодарим от сърце! Желаем на всички тези прекрасни млади хора да запазят доброто в себе си и да продължават да правят света, в който живеем, красиво и смислено място! Sometimes you just have to take the leap and build your wings on the way DOWN!" 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургас отбеляза тържествено Деня на независимостта (СНИМКИ И ВИДЕО)

Тържествата в града започнаха с химна на независимостта, написан в Бургас от капелмайстора на 24-ти пехотен Черноморски полк Георги Шагунов малко след като е прочетен Манифестът. Химнът днес беше изпълнен от представителния духов оркестър на Община Бургас. На 22 септември 1908 година в църквата "Св. 40 мъченици" в Търново княз Фердинанд I прочита..

публикувано на 22.09.23 в 17:00

Над 800 деца получиха подкрепа по проект „Услуги за ранно детско развитие в община Камено“

8 03 деца е обхванал в рамките на 86 месеца проект „Услуги за ранно детско развитие в община Камено“, свързващ здравния, образователния и социалния елемент в едно цяло, чрез предоставяне на услуги за семейства от уязвими, рискови групи, деца със специални образователни потребности и техните семейства. Проектът се развива успоредно в седем..

публикувано на 22.09.23 в 16:30

С тържествена церемония и Созопол отбеляза Деня на независимостта

Събитието започна с припомняне на исторически факти и моменти, свързани с българската Независимост, след което кметът на община Созопол Тихомир Янакиев поздрави всички, като отбеляза, че само с единство и обединение ще успяваме да градим добро бъдеще за поколенията. "Няма по-добър учител за един народ от историята и живота на предците му...

публикувано на 22.09.23 в 15:36

ИАРА дари над 500 кг риба на зоопарковете в Бургас и Айтос

Служители на ИАРА от сектор „Рибарство и контрол“ Бургас извършиха проверка по вода на язовир „Мандра“, съобщиха от агенцията. В хода на проверката бяха открити и извадени от водата 4500 м хрилни мрежи, поставени в работно положение, с улов в тях на риба от вида: сребриста каракуда (100 кг), платика (100 кг), бяла риба (30 кг), сом (80 кг) и шаран (15..

публикувано на 22.09.23 в 15:20

Несебърското училище "Любен Каравелов" дари над 2 хиляди лева за пострадалите от наводнението в Царево

Учениците, учителите и родителите от СУ"Любен Каравелов "-гр.Несебър проявиха съпричастност и събраха средства в подкрепа към пострадалите  хора от община Царево.    "Събрана е сумата от  2557,10 лв., а малките ученици по време на откриването на учебната година развяха българското знаме в знак на морална подкрепа към пострадалите хора. Всичко..

публикувано на 22.09.23 в 14:45

Ямбол и Сливен честваха Деня на независимостта

Денят на Независимостта беше тържествено отбелязан в Ямбол. В празничната церемония участие взеха и представителни военни части от Ямболския гарнизон.  Стотици жители на Ямбол почетоха деня на Независимостта в центъра на града:  " Лично аз не се чувствам нито независим, нито имам усещането, че като народ сме независими. Може би трябва още много..

публикувано на 22.09.23 в 14:26
Ива Миткова-Ангелова

Ива Миткова: В Манифеста се подчертава важността на народа

Навършват се 115 години от историческата дата 22 септември 1908-ма година, обявяването на независимостта на България.  Какво трябва да помним за днешния празник като българи? Това попитахме Ива Миткова–Ангелова, преподавател по история в Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас: „Този ден е изключително важен,..

публикувано на 22.09.23 в 14:25