Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Стотици чакаха под дъжда за автограф от Христо Стоичков (снимки)

Стотици бургазлии чакаха под дъжда на пл. "Тройката",за да получат автограф и книгата  „Христо Стоичков. Историята“. Футболната легенда  откри детски турнир с участието на отборите на ФК „Бургас спорт“, ФК „Нефтохимик“, ФК „Черноморец 1919“ и ДФК „Звездичка“.

За Камата Бургас е специален град. Един от първите му мачове още като юноша е именно тук.  "Няма да забравя един от първите голове в националния отбор на Трифон Иванов бе тук срещу отбора на Германия. Втори път съм в Бургас заради книгата. За младите футболни таланти най-важно е да си вярват, че могат. А щом го искат ще го постигнат и никога да не се отказват от трудното. Аз не се отказах от моите мечти. Успях много от нещата, които съм си поставял за цел да постигна. На младите им пожелавам да се трудят, да слушат треньорите и в училище най-вече", каза Стоичков.

Той се надява да се върне любовта към българския футбол. "Преди няколко дни имаше финал за Купата на България, а сега тук има повече хора, отколкото на стадиона тогава.

Това е болното, че отблъснахме хората от стадионите. Няма я тръпката, която я имаше по наше време", добави легендарния футболист. По публикацията работи: Калина Енчева
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургас отбеляза тържествено Деня на независимостта (СНИМКИ И ВИДЕО)

Тържествата в града започнаха с химна на независимостта, написан в Бургас от капелмайстора на 24-ти пехотен Черноморски полк Георги Шагунов малко след като е прочетен Манифестът. Химнът днес беше изпълнен от представителния духов оркестър на Община Бургас. На 22 септември 1908 година в църквата "Св. 40 мъченици" в Търново княз Фердинанд I прочита..

обновено на 22.09.23 в 17:00

Над 800 деца получиха подкрепа по проект „Услуги за ранно детско развитие в община Камено“

8 03 деца е обхванал в рамките на 86 месеца проект „Услуги за ранно детско развитие в община Камено“, свързващ здравния, образователния и социалния елемент в едно цяло, чрез предоставяне на услуги за семейства от уязвими, рискови групи, деца със специални образователни потребности и техните семейства. Проектът се развива успоредно в седем..

публикувано на 22.09.23 в 16:30

С тържествена церемония и Созопол отбеляза Деня на независимостта

Събитието започна с припомняне на исторически факти и моменти, свързани с българската Независимост, след което кметът на община Созопол Тихомир Янакиев поздрави всички, като отбеляза, че само с единство и обединение ще успяваме да градим добро бъдеще за поколенията. "Няма по-добър учител за един народ от историята и живота на предците му...

публикувано на 22.09.23 в 15:36

ИАРА дари над 500 кг риба на зоопарковете в Бургас и Айтос

Служители на ИАРА от сектор „Рибарство и контрол“ Бургас извършиха проверка по вода на язовир „Мандра“, съобщиха от агенцията. В хода на проверката бяха открити и извадени от водата 4500 м хрилни мрежи, поставени в работно положение, с улов в тях на риба от вида: сребриста каракуда (100 кг), платика (100 кг), бяла риба (30 кг), сом (80 кг) и шаран (15..

публикувано на 22.09.23 в 15:20

Несебърското училище "Любен Каравелов" дари над 2 хиляди лева за пострадалите от наводнението в Царево

Учениците, учителите и родителите от СУ"Любен Каравелов "-гр.Несебър проявиха съпричастност и събраха средства в подкрепа към пострадалите  хора от община Царево.    "Събрана е сумата от  2557,10 лв., а малките ученици по време на откриването на учебната година развяха българското знаме в знак на морална подкрепа към пострадалите хора. Всичко..

публикувано на 22.09.23 в 14:45

Ямбол и Сливен честваха Деня на независимостта

Денят на Независимостта беше тържествено отбелязан в Ямбол. В празничната церемония участие взеха и представителни военни части от Ямболския гарнизон.  Стотици жители на Ямбол почетоха деня на Независимостта в центъра на града:  " Лично аз не се чувствам нито независим, нито имам усещането, че като народ сме независими. Може би трябва още много..

публикувано на 22.09.23 в 14:26
Ива Миткова-Ангелова

Ива Миткова: В Манифеста се подчертава важността на народа

Навършват се 115 години от историческата дата 22 септември 1908 година, обявяването на независимостта на България.  Какво трябва да помним за днешния празник като българи? Това попитахме Ива Миткова–Ангелова, преподавател по история в Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас: „Този ден е изключително важен, защото..

публикувано на 22.09.23 в 14:25