Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 5 юни

Снимка: архив

"Още днес България би могла спокойно да бъде приета в Шенген. Има една сграда да доизмажем и се надявам до края на февруари да я направим." Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с канцлера на Австрия Вернер Файман, който е в София.

Това е част от статия в „Дневник“ от 2 февруари 2011 г.

Сега сме 5 юни 2023 г. Очевидно нещо се бави измазването на сградата. Я обществената поръчка се е забавила и има обжалване, я някой шпакловката не е доставил, я няма нает персонал за измазването. А защо ме навеждат такива мисли? Защото границата ни е станала като разграден двор. Я службите проявят интерес към някого и той вече е в Дубай. Дубай ни стана мил, роден втори край. Е, не на всички, само на отбрани. Един друг ни пращаще хабери от Сърбия, друг си стои в Украйна, ние още сградата не можем да измажем. И на този фон, издирван с червена бюлетина се появява мъртъв у нас. А службите се чудят дали изобщо е влязъл жив.

Така че, ако ще е въпрос на измазване, дайте да се организираме и да ходим… Въпреки че, като се замисля… Щом 2011 г. е била за измазване, най-вероятно вече ще да е за основен ремонт тази граница… Извинете за лапсуса, сграда исках да кажа. Да вземем да пуснем по-добре една обществена поръчка първо.

Докато това се случи, дойде времето на предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – с Ваня Желева и с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  Данъчна политика, насочена към младите семейства, предлага кметът на Ямбол Валентин Ревански. На празника на града – за свършеното и предстоящото – пред Радио Стара Загора.

-  Дете спаси деца, влезли в бурното море в Бургас. Историята разказваме днес

-  В коментарната ни рубрика – за важните теми пред новото управление – политологът Тончо Краевски пред „Хоризонт“

-  И още в предаването – как се отбелязва 100-годишнината от рождението на големия български актьор Апостол Карамитев в родния му Бургас

-  В Средец дават старт на първото издание на конкурса за поезия и проза, който се учредява