Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Мирослав Иванов от Ямбол: Не трябва имунитетът на Борисов да е залог за кабинет

Мирослав Иванов
Снимка: Савина Спасова, БНР

Кабинетът "Денков-Габриел" трябва да бъде гласуван в Народното събрание за да започнат важните за всички промените в държавата, заяви зам.- председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната " Мирослав Иванов в Ямбол. Според него имунитетът на Бойко Борисов не трябва да се превръща в залог за съставянето на редовен кабинет:

"Нашата официална позиция е, че призоваваме г-н Борисов да даде своя имунитет, тъй като има огромно напрежение в обществото и съмнение, че той е участвал в едни или други престъпни деяния. Считам, че това трябва да стане ясно на българските граждани и трябва да има обективно разследване. С тази прокуратура силно се съмнявам да е възможно обективно разследване, защото случаят "Барселонагейт" е известен от 2020 г., не е от вчера, защо точно сега Гешев реши да се сезира срещу Делян Добрев, срещу Бойко Борисов. Очевидно това е резултат от едно конюнктурно поведение, а не спазването на закона", каза още той.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ГЕРБ регистрира в ОИК - Бургас своята листа с 51 кандидати за общински съветници (ОБНОВЕНА)

Водач на листата с кандидати на ГЕРБ за общински съветници е проф. Севдалина Турманова. Тя до момента заемаше председателското място  на Общинския съвет.   „Водя листа от доказани специалисти, но има и нови лица, опитни във взимането на важни решения. Ще работим заедно, доказахме през последните 4 години, че Бургас е наша кауза, а трибуната на..

обновено на 24.09.23 в 13:16

БНР кани партиите, коалициите, местните коалиции и инициативни комитети за подписване на предизборно споразумение

Българското национално радио кани партиите, коалициите, местните коалиции и инициативните комитети, регистрирани за участие в кампанията за избори за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 г. , за подписване на споразумение за реда и условията за отразяване в програмите на БНР - на 25 и 26 септември, от 10 до 17 часа , в сградата на БНР –..

публикувано на 24.09.23 в 08:40

Партия „Български възход“ регистрира кандидат-кмет и листа в Созопол

Партия „Български възход“ подаде в Общинската избирателна комисия в Созопол документи за регистрация на кандидата си за кмет на общината и листа с кандидати за общински съветници. Документите в ОИК бяха входирани от Йосиф Спиридонов – кандидат за кмет на „Български възход“ и кандидатите за съветници – Явор Жеков и Петя Лозкова. Партията ще участва в..

публикувано на 22.09.23 в 12:49

“ИТН": Тодор Иванов е кандидатът за кмет на Бургас

Тодор Иванов е кандидатът за кмет на Бургас от „Има Такъв народ“. Това обяви той в своя профил във фейсбук. Иванов е и областният координатор на партията в града. Относно листата за общински съветници, тя няма да е пълна, а ще с до 20 души, посочи той за БНР Бургас малко по-рано тази седмица: „Има такъв народ“ ще издигне кандидат за кмет на Бургас..

публикувано на 22.09.23 в 09:48

В Несебър не са изненадани от ареста на висш общински служител

 В Несебър не са изненадани от ареста на високопоставен служител за изборна търговия. Задържаният е директорът на отдел "Местни данъци и такси" по неофициална информация. Според сайта на администрацията това е Паскал Апостолов. Екип на БНР Бургас не бе допуснат днес до община Несебър. Задържан е служител на ръководен пост в Община Несебър..

публикувано на 21.09.23 в 16:10

Последно заседание на общинския съвет в Бургас

Общинските съветници в Бургас се събират днес на последното си, 56-о поред заседание . В дневния ред са включени 32 точки и четири питания.  Очаква се Общинския съвет да даде съгласие местната администрация да кандидатства за финансиране в размер на 300 000 лева за извършване на реставрационни дейности в дома на композитора Георги Шагунов в..

публикувано на 21.09.23 в 08:05
Стоян Грозев

платена публикация
Стоян Грозев: Гражданите трябва пряко да избират районните си кметове

Защо села с над 100 жители избират кметовете си, а райони,  като „Меден рудник“ например, са с назначаеми административни директори? Това според настоящия общински съветник Стоян Грозев е несправедливо и той заедно с колегите си от партия „Български възход“ ще се бори да го промени. Децентрализацията на местната власт е сред..

публикувано на 20.09.23 в 14:08