Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва строежът на храм в сливенското село Глуфишево

| обновено на 10.06.23 в 15:52
Снимка: Община Сливен

С първа копка днес бе поставено началото на строежа на православен храм в сливенското село Глуфишево, съобщават от Община Сливен.

Освещаването на мястото бе извършено от Негово Преосвещенство Агатополският епископ Йеротей и йерей Петър Василев. След това бе положен и първият камък на строежа на бъдещия храм.

Празничният ден продължи с изпълнения на самодейците от местното читалище и хора, в които се включиха и присъстващите.

Дарителската кампания за изграждане на първия православен храм в Глуфишево е започнала през 2021 г. В нея се обединяват жители и представители на местния бизнес. С подкрепата на Община Сливен в началото на тази година бе организиран и благотворителен концерт за събиране 
По публикацията работи: Християна Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Царево планира реконструкция на Морската градина и изграждането на нова велоалея

Обществено обсъждане на концепцията за интегрирани териториални инвестиции се проведе днес в читалище "Георги Кондолов" в Царево. „Развитие на устойчив туризъм и подобряване на транспортната свързаност на Югоизточния регион за планиране от ниво 2“ е с водещ партньор Агенция “Пътна инфраструктура” и предвижда първи етап от р еконструкция и..

публикувано на 18.04.24 в 16:05

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево - Ахтопол

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево - Ахтопол, съобщиха община Царево и Агенция "Пътна инфраструктура". Той вече е отворен за движение. По трасето преминава целият трафик към Южното Черноморие. То е основна пътна връзка с Варвара, Ахтопол, Синеморец и Резово. Поставени са ограничителните системи за пътища, хоризонталната маркировка и..

публикувано на 18.04.24 в 16:00
Птици саблеклюн

Зелена акция поправя Пътеката на саблеклюна в неделя

Българската фондация „Биоразнообразие“ организира акция за освежаване и поддържане на Пътеката на саблеклюна в Бургас в неделя, 21 април от 10 до 13 часа. Оттам канят приятели и доброволци при Укритието за наблюдение на птици, за да се включат в предвидените косене, садене, чистене и ремонтиране по пътеката на пролетната птица от семейство..

публикувано на 18.04.24 в 15:42

До 13 километра в час с тротинетка в Бургас

По-строги правила за електрическите тротинетки в Бургас предлага група общински съветници от Постоянната комисия по транспорт. Акцентът този път пада върху намаляването на скоростта и санкциите за неправилно паркирани и захвърлени на пътя тротинетки. Целта е да бъдат въведени ясни правила и изисквания за движението на електрическите превозни..

обновено на 18.04.24 в 14:33

Затварят кръстовището на улиците "Атанас Буров" и "Иван Хаджипетров"

Кръстовището на улиците „Атанас Буров“ и „Иван Хаджипетров“ ще бъде затворено от утре, 19 април, до идната сряда, 24 април, предупреди Община Бургас. Причината е продължаващият ремонт по „Атанас Буров“. За същия период се въвежда временна организация за движение. „Спазвайте временната организация, която ще бъде въведена в участъка, и..

публикувано на 18.04.24 в 13:01

Бургас поиска от АПИ пари за цялостен ремонт на шосето до кв. Сарафово

Община Бургас отправи призив до Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) да осигури средства за цялостен ремонт на шосето от Бургас до квартал Сарафово. Шосето е част от републиканската пътна мрежа, собственост на държавата и големите ремонти там се осъществяват от АПИ и с тяхно финансиране. Община Бургас прави кръпки на пътя само по спешност и..

публикувано на 18.04.24 в 11:27

Кариерен форум в Бургас среща ученици и студенти с бизнеса

Кариерен форум провеждат днес в Бургас Стопанският факултет на Софийския университет и филиалът му във фоайето на Културен дом НХК в морския град. Основният партньор на събитието е Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации – училище към СУ. „Кариерен форум 8.0 – с поглед в бъдещето“ предлага на ученици и студенти срещи с..

публикувано на 18.04.24 в 11:17