Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марта Петкова в ролята на Жизел на бургаска сцена

| обновено на 27.06.23 в 07:26
Снимка: Facebook/marta.petkova

Примабалерината на софийската опера Марта Петкова влиза в ролята на Жизел в романтичната балетна постановка на бургаската опера. Класиката на френския композитор Адолф Адам обещава да омагьоса публиката днес на сцената на Летния театър в Бургас, като част от програмата на музикалните празници „Емил Чакъров“. Тази роля е особено скъпа за Марта Петкова, защото е първата в кариерата й на балетната сцена. 

"От тогава до сега тази роля е съвсем различна в съзнанието ми, по съвсем друг начин естествено я и приемам. Една от най-големите ми предизвикателства остава Жизел за мене, въпреки че е бил първия ми спектакъл. Това е балет, който може да се изтанцува по много различни начини и да се интерпретира, така, че мисля, че ще е изключително интересно за публиката. Драматичен спектакъл, много сюжетен, мизансценен, наистина прекрасен и мой любим", каза Марта Петкова. 

Постановката и режисурата на балетния спектакъл „Жизел“ са на Галина Калчева. Началото е от 20.30 часа на сцената на летния театър.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Най-дълго играното танцово шоу в света „Огънят на Анадола“ пристига в Бургас

Най-дълго играното танцово шоу в света „Огънят на Анадола“ пристига за лятно турне в България.  Бургазлии и гости на града ще се насладят на световноизвестната танцова трупа на хореографа Мустафа Ердоган на 5 август в Летния театър. Огънят на Анадола” е сред трите най-големи танцови формации в света, в която участват 120 мъже и жени. Забележителните..

публикувано на 02.08.24 в 14:49

Започва шестият SPICE Music Festival в Бургас

Морско парти с музиката на Spice music festival  предстои два дни в Бургас. Емблемата на фестивалния живот в морския град   се завръща за шесто поредно издание с добре познати световни звезди. На метри от морския бряг, на Морската гара в Бургас , отново ще бъде издигната сцената, която ще посрещне изпълнителите на най-големите хитове от 90-те..

публикувано на 02.08.24 в 14:11

Стефан Диомов: С фотографиите си разказвам истории (ВИДЕО)

Композиторът Стефан Диомов представи десетата си фотографска изложба. Кадрите от последните му пътешествия са подредени на алеята пред Морското казино. Събитието снощи бе съпътствано от прожекция на филм за пътуването, вдъхновило кадрите, на откритата сцена "Охлюва". За настроението се погрижи музикалната група "ИзгревЧета", която изпълни и песен..

обновено на 02.08.24 в 13:53

Веселин Маринов представя новия си албум в Поморие при вход свободен

Поморие е част от лятното турне на певеца Веселин Маринов и оркестъра му.  На централния площад “Св.св. Кирил и Методий“ изпълнителят ще се срещне с почитателите си в морския град и ще представи песните от новия си албум "Лесен за обичане".  Началният час на концерта е 21.00 часа.  Входът свободен.

публикувано на 02.08.24 в 13:16

Премиера на мюзикъла „Моя прекрасна лейди“ на сцената на Летния театър

Дългоочакваната премиера на мюзикъла „Моя прекрасна лейди“ от Фредерик Лоу предстои тази вечер на сцената на летния театър в Бургас.  Събитието е от 21:00 часа в рамките на Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“ 2024.  Режисьор на спектакъла е доц. д-р Александър Текелиев, директор на Бургаската опера, а диригент е Иван Кожухаров...

публикувано на 02.08.24 в 12:39

Милена Славова ще се включи днес в благотворителен концерт в Сливен

Пореден благотворителен концерт в памет на Венцислав Василев - Венци от „Нова Революция“ събира днес в Сливен местни и чуждестранни рок групи, съобщават от Общината. Проявата се организира от Фондация „Рок за Венци“, с подкрепата на Община Сливен и Младежкия дом. В благотворителната инициатива ще се включи и Милена Славова. Почитателите на рока ще..

публикувано на 02.08.24 в 11:52

Допълнителни автобуси по линии за SPICE music festival и концерта на Лени Кравиц

Специална паркинг зона ще бъде осигурена в Бургас на  2 и 3 август (по време на SPICE Music Festival) , както и на 7 август (за концерта на Лени Кравиц) . В диапазона  от 16.00 до 08.00 часа ще може да се паркира на ул. „Булаир“, в отсечката от ул. „Константин Фотинов“ до ул. „Цар Симеон I“.  Капацитетът на участъка е за около 120..

обновено на 02.08.24 в 11:13