Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служители на ИАРА извадиха над 500 м. мрежи при проверки на язовир „Жребчево“

Снимка: ИАРА

3 броя бракониерски мрежи, поставени в работно положение, с обща дължина 150 м. откриха служители на ИАРА при нощна проверка на акваторията на язовир „Жребчево“, местността „Лавандулата“, „Кавалджиевия гьол“ и „Паметника".  
Уловената в тях 20 кг. риба е от вида платика, е освободена и върната във водата.
При извършена друга нощна проверка на язовир „Жребчево“, със служебна лодка, служителите са установявили поставени във водата в работно положение 6 броя хрилни мрежи, тип сетка, с обща дължина 420 м. Риболовните уреди са извадени от водата, а уловената в тях  10 кг. риба от вида сребриста каракуда и 17 кг. бяла риба е върната  във водата. Мрежите са унищожени след приключване на проверката.

По публикацията работи: Петя Михова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожар избухна близо до рафинерията в Бургас

Пожар е избухнал близо до "Лукойл Нефтохим Бургас", п отвърди пред БНР Бургас директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас комисар Николай Николаев. „Горят сухи треви и храсти. Има опасност за метан станция, за постройки на около 500 метра от Лукойл. На място има пет пожарни автомобила“ – каза комисар..

публикувано на 09.07.24 в 15:33

Зад решетките остава мъж, обвинен в кражба и побой на норвежец в Слънчев бряг

Мярка за неотклонение "задържане под стража" наложи Окръжният съд в Бургас на мъж, който е обвинен в кражба на мобилен телефон и парична сума от норвежки гражданин.  Нападателят е упражнил и сила, като пострадалият е със средна телесна повреда. Престъплението е от 30 юни в к.к. Слънчев бряг.  По време на разследването е установено, че грабежът е..

публикувано на 09.07.24 в 15:14

Вандали унищожиха табела по Пътеката на саблеклюна

Информационна табела на Пътеката на саблеклюна е била унищожена след вандалска проявя, информират  Българска фондация Биоразнообразие. Тя е жестоко ритана, за да се натроши информационният носител на парчета. Табелата е  една от последно поставените, която представя  възможностите на района, отговорностите на различните заинтересовани страни- Тя е..

публикувано на 09.07.24 в 14:57

Цветелина Рандева, ОДМВР: Противокомарната мрежа не предпазва от крадци

През последните месеци няма констатирани нови случаи на телефонни измами в Бургаско. Това каза за БНР Бургас говорителят на Областната дирекция на полицията Цветелина Рандева. Тя призова гражданите, да бъдат особено бдителни за такъв вид измами и да сигнализират своевременно в Районните управления. По време на летните отпуски хората трябва да..

публикувано на 09.07.24 в 13:32

Делото срещу Георги Генджев, който уби майка си Рада Гешева, ще се гледа на 6 август

По общия ред в Окръжния съд ще продължи делото за убийството на Рада Гешева в Бургас. Това реши съдебният състав по време на днешното разпоредително заседание. Синът на жертвата Георги Генджев, на 24 години, е обвинен в убийството. В досъдебното производство той е признал вината си, но днес в съдебната зала обясни, че не знае защо е там...

обновено на 09.07.24 в 12:58

Двама души пострадаха при пожари в Сливенска област

Двама души са пострадали при пожари през последното денонощие в Сливенска област. Екипите на пожарната са се отзовали на 12 сигнала за възникнали пожари в сухи треви и отпадъци.  Жена на 61 години е пострадала при възникнал пожар в офиса и на улица „Генерал Столипин“ в Сливен. Тя е получила леки изгаряния при опита си сама да изгаси огъня...

публикувано на 09.07.24 в 10:56

Разследват полицай заради смъртта на мъж от Ямбол, починал в районното управление

Полицейски служител ще бъде разследван във връзка със смъртта на 32- годишен мъж от Ямбол, починал при неизяснени обстоятелства в помещението за задържане на районното управление. Дисциплинарното производство срещу полицейския служител е разпоредено от директора на ямболската полиция старши комисар Иван Русев. Същевременно ще започне и проверка  на..

публикувано на 09.07.24 в 10:28