Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турнири по волейбол и ръгби вдигат адреналина на Северния плаж в Бургас

Снимка: Община Бургас

Два елитни турнира ще се проведат на Северния плаж в Бургас в последните дни на тази седмица и ще вдигнат адреналина на състезатели, зрители и курортисти, съобщават от Община Бургас.

Поредният кръг от Националната верига по плажен волейбол стартира от утре, петък, за да продължи до неделя. Най-високо котираните у нас двойки при жените и мъжете ще се срещнат на чудесно подготвените игрища. Началото в трите състезателни дни е в 9:00 часа. Церемонията по награждаване ще се състои веднага след приключване на финалните срещи при жените и мъжете в неделя, в часовия пояс между 16:00 и 17:00. Двойката победител при мъжете ще получи 1500 лева, а при жените 1200. Общият награден фонд на турнира, осигурен от Община Бургас, е 6500 лева. За участие са се записали 22 двойки при мъжете и 10 двойки при жените, като има и чужденци. Организатор на турнира е Комисията по плажен волейбол към Българската федерация, със съдействието на Община Бургас.

В събота ще се проведе и голям турнир по плажно ръгби 5. Началото на срещите е от 10:00 часа. Те ще продължат през целия ден. Награждаването на призьорите ще започне в 19:00 часа. Организатор е ръгби клуб "Моряците", с подкрепата на Община Бургас.


По публикацията работи: Ивайло Пеев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Борислав Пенков от ФК „Звезденбург” подписа с италианския ФК „Торино”

Младия играч Борислав Пенков от  ФК „Звезденбург” подписа с италианския  ФК „Торино” в италианската Серия “А”. Той е роден през 2008 г.  Контактът с „биковете“ е бил осъществен със съдействието на мениджъра Пламен Пейчев. Така Боби е бил изпратен на проби в края на миналата година. Отличното му представяне пред скаути, треньори и директора на..

публикувано на 05.08.24 в 16:02

Кирил Милов открива участието на борците ни в Париж

Кирил Милов пръв от българските борци ще излезе на олимпийския тепих в Париж. Той е единственият ни спортист на Игрите днес, 5 август. 27-годишният дупничанин ще се изправи срещу чилиеца Ясмани Акоста в категория до 130 килограма в класическия стил след 16 часа наше време. При успех Милов ще продължи на четвъртфиналите довечера, а в понеделник са и..

публикувано на 05.08.24 в 08:16

Два български финала в осмия ден на олимпийските игри

В осмия ден на Олимпийските игри в Париж в състезанията ще участват петима българи. Българското участие стартира с гребеца Кристиан Василев . Той се класира на 14-то място на скиф на Олимпийските игри в Париж, след като завърши на втората позиция във финал C. Василев се движеше трети в първите 1500 метра, но направи много силна атака във..

публикувано на 03.08.24 в 14:04

Нов нестандартен спорт прохожда в Бургас

Обособяването на първото официално диск голф игрище в България започва днес. То ще се намира в Бургас, парк „Езеро“, зад сградата на Здравната каса. От Българската Диск Голф Асоциация организират открити демонстрации с подкрепата на Общината. Те ще се проведат в неделя, понеделник и вторник вечер, след 19:00 ч., на коша за тренировки срещу..

обновено на 03.08.24 в 13:22

Министерството на спорта с позиция преди двубоя на Каменова с Ю-тин

Министерството на младежта и спорта изрази притеснение преди двубоя на Светлана Каменова от четвъртфиналите в категория до 57 килограма на турнира по бокс на Олимпиадата в Париж срещу Лин Ю-тин (Тайван).  Ю-тин има мъжки белези, но е допусната до участие в олимпийските състезания при жените. Азиатката стартира днес с категорична победа над Ситора..

публикувано на 03.08.24 в 11:53

Първото в България игрище за диск голф ще бъде в Бургас

Първото в България официално игрище за диск голф ще бъде обособено в Бургас. То ще се намира в парк „Езеро“ зад сградата на Здравната каса. Спортът произлиза от Канада през 70-е години, разказа Божидар Георгиев, председател на Българската диск голф асоциация. Той посочи, че в нашата страна този спорт все повече набира популярност. Божидар се..

публикувано на 02.08.24 в 16:31
Мирела Демирева

Петима българи на старт в Париж днес

Антоанета Костадинова ще даде старт на българското участие в програмата на Олимпийските игри днес, 2 август. Сребърната медалистка от Токио на 10 м въздушен пистолет ще участва в квалификациите на 25 м пистолет в спортната стрелба, те стартират в 10.00 часа наше време. След 11.15 ще започнат и пресявките в скока на височина за жени в леката атлетика...

публикувано на 02.08.24 в 08:16