Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Извънредни автобуси и допълнителни паркоместа заради фестивалите в Бургас

На Минерални бани се провежда днес Metalhead Beer Fest. Желаещите да го  посетят ще могат да спират автомобилите си на двата паркинга срещу ТК „Акве калиде“, на кръговото кръстовище Банево – Ветрен, в паркинга, разположен непосредствено след кръговото кръстовище, както на и този до пивоварна „Металхед“. При препълване на паркингите, ще може да се паркира от едната страна на ул. „Александър Стамболийски“, която стига до кръговото на „Минералните бани“.

На място ще има патрулен автомобил, който да регулира паркирането в определените за това зони, както и придвижването на участници и посетители към зоната на фестивала преди и по време на събитието.

В събота и неделя Община Бургас и „Бургасбус“ ще осигурят извънредни курсове на автобус №3 в посока от кв. „Банево“ за Бургас:

29.07.2023 г., събота:

- 23:10 часа от „Банево“

- 23:40 часа от „Банево“

30.07.2023 г., неделя:

- 23:10 часа от „Банево“

Всички гости на събитията на събитията около Морска гара могат да спират на  общински паркинг на ул. „Гурко“, паркинг „Пиргос“ в к-с „Лазур“, в частния подземен паркинг на пл. „Кирил и Методий“.

В събота и неделя синя зона няма, но е активна зелената в районите край морето. 

А Община Бургас отново ще обособи специална зона на ул. "Булаир", в отсечката от ул. "Константин Фотинов" до ул. "Цар Симеон 1". Посетителите ще могат да оставят колите си в двете десни ленти. Паркинг зоната ще осигури места за около 120 автомобила. Тя ще работи през следните дни и часове:

- 29 и 30 юли – от 18 часа до 1 след полунощ.

“Бургасбус” отново ще пуснe допълнителни автобуси по линии Б11 и Б12. Извънредните курсове ще бъдат изпълнени в нощта на събота срещу неделя – 29-30 юли, и в нощта на неделя срещу понеделник – 30-31 юли, като часовете на тръгване ще бъдат в 00:30 от начални спирки – терминалите в ж.к. “Меден рудник”, ж.к. “Изгрев” и ж.к. “Славейков”. От тези автобуси могат да се възползват хора, прибиращи се от „Бургас и морето“ и концертите на Цеца Величкович и Никос Вертис.

В града функционира и нощна линия, която осигурява транспортно обслужване на пътници в интервала от 23:30 до 04:00 ч. 

По публикацията работи: Десислава Златева
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Хвърчащите хора" с поетични послания по главната улица в Бургас

Поетични послания усмихват минувачите по бургаската улица “Александровска”. Стиховете, отпечатани на пана са на млади бургаски автори, участници в Клуб по творческо писане към Център за млади таланти, Бургас. Инициатива е на Фондация “Шанс за децата и природата на България” и Община Бургас. "Чудесно е за младите творци да знаят, че родният им град се..

публикувано на 02.03.24 в 15:39

Обособяват общински склад за дърва в изоставена нива в Равадиново

В Равадиново ще бъде обособен общински склад за дърва, съобщиха от общината. Намерението на администрация бе обсъдено на приемна на кмета Тихомир Янакиев в селото. Складът ще е в общински терен в местността „Халваджи дол“. Той е със статут  земеделска земя, определена като изоставена нива.  На срещата кметът на Равадиново Иван..

публикувано на 02.03.24 в 14:18

Бивши ученици на Рада Гешева издават сборник в нейна памет

Бивши ученици на убитата бургаска учителка Рада Гешева ще издадат сборник с творби, посветен на преподавателката си. Той ще са нарича "Писма до Рада“, обяви Мариела Кирова, която е една от нейните ученици и настоящ общински съветник. Сборникът ще обедини пу бликации, писма, спомени и стихове, написани от нейните ученици и посветени на нея...

публикувано на 02.03.24 в 10:44

Самодейци зарадваха жителите на Болярово за 1 март

Самодейците на шестте читалища в община Болярово, двете училища, детската градина и защитените жилища за жени с умствена изостаналост днес получиха награди от кмета Христо Христов. Зрителната зала на Народно читалище "Възраждане-1912" се оказа тясна за желаещите да видят изявите на любителските състави. На сцената в български народни носии и с..

публикувано на 01.03.24 в 16:58

В Западна Странджа са отровени 14 животни, сред които и царски орел

Мъртви животни и редки видове птици са открити в Западна Странджа, съобщават от  Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) . Сред тях са царски орел, млад морски орел, три мишелова и девет чакала. Най-вероятната причина за смъртта е незаконно използване на отрова срещу вълци и чакали. Загиналият царски орел е мъжката птица от гнездящата в..

публикувано на 01.03.24 в 16:18

БАКЗТ: В Странджа може да изградят хранилище за ядрени отпадъци

Притеснение относно относно намерение Странджа да стане терен, на който да се изгради хранилище за радиоактивните отпадъци, заявиха от Българската асоциация за климатолечение и здравен туризъм. Повод за него е отговор на министъра на енергетиката Румен Радев на въпрос на депутата Джевдет Чакъров. Там се посочва, че за съхранение са подходящи..

публикувано на 01.03.24 в 15:53

Генералният консул на Турция лобира за среща с Turkish Airlines

Консулът на Турция в България Толга Оркун и проф. д-р Ерхан Табакоглу, ректор на Тракийския университет в Одрин, бяха на официална визита при областния управител Пламен Янев. Те обсъдиха възможности за партньорство чрез образователен обмен и бизнес инициативи, които да подобрят икономическите двустранни отношения между България и Турция...

публикувано на 01.03.24 в 15:37