Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свет Радославов представя светлинно шоу часове преди SPICE Music Festival

| обновено на 03.08.23 в 15:41

Бургаската морска гара за пети път ще е сцена на едни от най-известните изпълнители на музиката на 90 –те години. SPICE Music Festival стана очаквано музикално събитие за българи и чужденци, които започнаха да планират летните си ваканции заради него в началото на август. Хиляди посетители ще пеят и танцуват с 15 световни звезди,създадена е организация за пропускане във фестивалната зона и паркиране. Двудневният фестивал започва  на 4 август от 18 часа.

Тази година, обаче, организаторите са решили да подарят на феновете на музикалното събитие концерт. Той започва от 17 часа на Часовника днес, обясни Николай Тодоров. Той и колегите му са решили да има подгряващо парти, тъй като повече от хората, които идват за фестивала, са в Бургас още от днес. Ще участват  DJ Marty G,  Surmata Hary & SPICE Music band и Свет Радославов със специалното си шоу „90`s violin show”.

Събитието е безплатно.

Утре от 18 часа вратите на фестивала се отварят. Част от изпълнителите са очакват утре сутринта, едни ще остават само за участията си, други и повече, обясни Тодоров. Някои  от изпълнителите бяха избрани да се включат след проведена анкета, а други пристигат за първи път. 

"Dr. Alban SNAP!, NANA са именно от топ 10 на най-желаните артисти, които ще дойдат за втори път в рамките на SPICE Music.Тези, които за първи път ще ни гостуват, са Alexia, Apache Indian, FKA Fun Factory, Kate Ryan,  N-Trance, Paradisio и други."

Не беше лесно, каза организаторът Николай Тодоров. През годините имахме различни препятствия, но вече сме на прага на петото издание на фестивала. 

Българите, които ще се включат този път, са "Гумени глави". 

Фестивалната зона запазва обема си, като тази година сцената ще бъде само една, ще има и места за хранене и напитки, разплащането ще става както винаги чрез карти.

Община Бургас е партньор на фестивала и за поредна година осигурява допълнителни паркоместа. Те ще бъдат на ул. "Булаир", в отсечката от ул. "Константин Фотинов" до ул. "Цар Симеон 1". 

Посетителите ще могат да оставят колите си в двете десни ленти. Паркинг зоната ще осигури места за около 120 автомобила. Тя ще работи на 4, 5 и 6 август – от 16 часа до 3 след полунощ.

 В тези дни няма да е достъпен за жители и гости на Бургас паркингът при стария вход на пристанището,Той ще се използва за обслужване на концертите.

 ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:


По публикацията работи: Десислава Златева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Четири концерта представят в Бургас модерната класика

Четири концерта ще предложат на почитателите на класическа музика в Бургас, изтъкнати български музиканти и известните Павел Берман и Ромен Гариу.  Най-новият проект е на фондация "Арденца", подкрепен от НФК в партньорство с Община Бургас и НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“. Той съчетава майсторски класове с известните Павел Берман – цигулка и Ромен Гариу –..

публикувано на 16.07.24 в 13:42

Танцова формация „Петлите“ тръгва на турне по Южното Черноморие

„Танцът е магия“ – под това заглавие популярната бургаска танцова формация „Петлите“ тръгва на турне. Началото ще постави спектакъл в Созопол на 25-ти юли на сцената на амфитеатъра. Летните концерти ще продължат в още пет града по Южното ни Черноморие, каза основателят на ансамбъла Георги Димитров. Той посочи и какво включва програмата...

обновено на 16.07.24 в 13:26

Мила Роберт с премиера в Бургас на „Солени същества“

Специална премиера на анимационния клип „Солени същества“с Мила Роберт в Бургас. Видеото ще бъде представено н а 19 юли (петък) от 22.00 часа в бара в Морската градина под Летния театър от неговите автори. По музика на Мила Роберт и Явор Карагитлиев и текст на Мариана Сърбова, песента е създадена специално за филма на Българска фондация..

публикувано на 16.07.24 в 13:14

Deep Zone Project с музикално шоу на остров Света Анастасия

Музикално шоу на остров Света Анастасия са подготвили от Deep Zone Project на 19 юли (петък). Те ще представят “Златни БГ Хитове” в ремиксирани модерни версии. На сцена под звездите публиката ще се забавлява с DJ Dian Solo, Eva Maria (vocal), Danny Dimitroff (guitar). Организаторите обещават  танци под звездите с едни от най-обичаните български песни...

публикувано на 16.07.24 в 10:49

Мария Статулова ще е първият гост в нова иницитива на Международния филмов фестивал в Бургас

Над 40 заглавия събира програмата на Международния филмов фестивал Бургас тази година. Деветото издание е от 19 до 25 юли. Прожекциите ще са с вход свободен в културния дом на НХК и на откритата сцена Охлюва. Фестивалният директор Емил Ованесов съобщи в студиото на БНР-Бургас: "Приготвили сме богата програма от заглавия..

обновено на 15.07.24 в 14:08

Мащабният спектакъл „Корсар“ очаква почитателите на балета в Летния театър

Спектакъл на най-новото заглавие на балетната трупа на Бургаската опера – „Корсар“, ще бъде представен  от 20:30 часа на сцената на Летния театър. Представлението е третото от програмата на Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“. Те се осъществяват за седемнадесети пореден път от Държавна опера – Бургас и  Община Бургас. Балетът е по музика на..

публикувано на 15.07.24 в 13:47