Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Приморско стартира процедура за заличаване на 114 адресни регистрации

Проверка по сигнал на три адреса в гр. Приморско установява пет нови регистрации през последната година, три от тях са на новородени

Хотелиери и почивни бази също могат да подадат искане за дерегистрация на настанени, които вече не пребивават там

Община Приморско стартира незабавно законови процедури за дерегистрация на 114 граждани по постоянен и настоящ адрес в съответствие с констатациите на две проверки на компетентните институции, които през последния месец установиха несъответствия със Закона за гражданска регистрация.

Целта на проверката, която обхваща ретроспективно период от една година, е да се идентифицират в аванс потенциално проблематични казуси преди предстоящия местен вот през есента. Това е обичайна практика на територията на Община Приморско, както и в общините в цялата страна, в периода преди провеждане на избори. В резултат на тази проверка и изготвения протокол има установени 10 адресни регистрации, които не отговарят на законовите изисквания. Община Приморско вече е предприела необходимите стъпки по процедурата за дерегистрация, която се очаква да приключи през м. август.

Втората процедура е стартирана по сигнал от органите на МВР, подаден в община Приморско, както и по заявление на собственик на жилищен имот, който демонстрира желанието си определени лица да бъдат дерегистрирани от адреса, тъй като вече не живеят там. И двата сигнала визират адреси на територията на гр. Приморско – ул. „Тракия“ №8, ул. Тракия“ №10 и ул. „Явор“ №20.

Във връзка с подадените сигнали своевременно е издадена заповед от кмета на община Приморско за назначаване на  междуведомствена комисия, включваща представители на Община Приморско, Областна администрация Бургас, ТЗ „ГРАО“ Бургас и РУП Приморско. Органите на МВР са извършили физическа проверка на тези адреси и са снели сведения от собствениците на жилищни имоти. Община Приморско оказва пълно съдействие на органите и предоставя необходимите документи и информация. Според официално подадените към Община Приморско констатации от страна на МВР общо за трите адреса се установява, че на мястото на регистрацията си не живеят 104 граждани.

Касае се за регистрации, които са направени от 1980 година насам, като около половината от тези 104 лица са били непълнолетни, към момента на регистрацията. За последната година на трите адреса се установяват нови регистрации на общо само пет лица, като три от тях са новородени през 2022 и 2023 г. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Задръстване по АМ "Тракия" край Карнобат

За задръстване на автомагистрала „Тракия“ съобщават от полицията. Причината е разсипан чакъл в района на 343 км., в посока Бургас. Колоната от автомобили е около 2 км. След съгласуване с Областно пътно управление от пътен възел Карнобат движението към Бургас ще бъде пренасочено по главен път I-6 Карнобат – Бургас. 

публикувано на 22.07.24 в 10:19
Село Воден след пожара.

Организира се още една кампания в помощ на пострадалите от пожара във Воден

Екипът на Сдружение „Усмивка“ организира кампания за набиране на различни продукти, които биха помогнали на пострадалите в село Воден. Сред тях са дрехи, бельо, чаршафи,  хавлии,  домашни потреби, посуда, обувки, пакетирани хранителни продукти, лекарства,  минерална вода и парични средства. Акцията по събиране на средствата и продуктите..

публикувано на 22.07.24 в 09:56

Пунктовете за технически прегледи без свързаност с Автомобилна администрация спират работа

От днес спират дейност пунктовете за технически прегледи, които не са осигурили свързаност на уредите за измерване със системата на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". С промени, приети миналата година, резултатите от измерванията ще се изпращат електронно, обясни Станимир Арабаджиев, заместник изпълнителен директор на Агенцията: "С..

публикувано на 22.07.24 в 09:20
Снимката е илюстративна

За над 6 млн. лева ще ремонтират водопроводната мрежа в село Гълъбец

Обществена поръчка е обявена за реконструкция на водопроводната мрежа на поморийското село Гълъбец. Дейностите са на обща стойност над 6 280 000 лв.  Настоящата водопроводна мрежа на село Гълъбец се състои от над 10 км. тръби. Част от тях - около 8,9 км., са азбесто-циментови, положени между 1963 г. и 1985 г. Другите около 1,2 км. са стоманени,..

публикувано на 22.07.24 в 08:20

Спират водата на няколко места днес

Днес от 9:00ч до 17:00ч ч ще бъде спряна водата в к-с "Славейков" по бул. "Янко Комитов" , в участъка до ул. "Даме Груев". Прекъсването на водоподаването е само за промишлената зона, поради извършване на строително монтажни дейности. Също така ще бъде спряна водата от 10:00ч до 16:00 ч. за Високата зона на всички блокове в к-с "Зорница", както и за..

публикувано на 22.07.24 в 07:26

Без промяна в състоянието на Иван Гарелов в "Пирогов"

Без промяна остава състоянието на големия български журналист Иван Гарелов, съобщиха за БГНЕС от "Пирогов". Бившият водещ на "Панорама“ беше приет по спешност в реанимацията на "Пирогов" в четвъртък. Бившият водещ на "Панорама" Иван Гарелов е в реанимацията на "Пирогов" 81-годишният журналист е претърпял тежък инцидент край морето, където е..

публикувано на 21.07.24 в 17:54

Още доброволци се включват да помагат в опожареното село Воден (ОБНОВЕНА)

И днес в опожареното село Воден пристигат доброволци от цялата страна. Една част от тях ще бъдат включени в разчистването на опожарените къщи, други ще бъдат в гасителните действия.   Младежите са от различни градове на страната. Тони Ангелов от Бургас и неговия приятел Атанас донесоха с личния си автомобил храни, дрехи и вода. Идеята им е след това..

обновено на 21.07.24 в 11:57