Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Карнобат стартира благоустройство на гробищния парк

Снимка: Георги Димитров/Фейсбук

Гробищен парк –Карнобат ще бъде разширен с още 5 546 кв.м. Това съобщи във Фейсбук кметът Георги Димитров. 

Община Карнобат ще инвестира над 310 хил. лева (без ДДС). Такава е и прогнозната стойност на обявената обществена поръчка за избор на изпълнител за извършване на СМР на обект: „Паркоустройство и благоустройство на разширение на „Гробищен парк“ гр. Карнобат.

Разширението ще е естествено продължение на съществуващия гробищен парк, синхронизирано със съществуващата паркова обстановка - изградените сгради, чешми, площадки и контейнери за смет, паркинги. Запазват се изцяло вече съществуващия към гробищния парк подход и всички изградени до момента алеи.

Новите алеи ще бъдат като продължение на съществуващите, предвижда се изграждане на ново осветление, включващо паркови осветителни тела, разположени по алеите в тротоарната зона или във вътрешни обслужващи алеи.

Заложено е и изграждането на тоалетна, която ще се използва от посетителите на гробищния парк.

По публикацията работи: Християна Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови туристически пакети привличат туристите в Бургас чрез онлайн платформа

Община Бургас пусна нова услуга в помощ на туристите. Вече са разработени и в продажба са няколко нови туристически пакети, които могат да се закупят онлайн от всяка точка на света. Те са поместени на платформата events.gotoburgas.com и обхващат някои от най-атрактивните локации в морския град и района. Почитателите на морски приключения могат да..

обновено на 24.07.24 в 13:46

Илия Проданов: Години наред държавата насочва към Гърция и Турция повече вода от договореното

Въпреки сериозните проблеми, които българското земеделие има с липсата на напояване, години наред държавата насочва към южните ни съседки Гърция и Турция повече вода, отколкото е договорено в междудържавните спогодби, защото страната ни не може да използва наличната вода в реките и язовирите. Това каза пред БНР председателят на Асоциацията на..

публикувано на 24.07.24 в 12:45

Хотелиери и ресторантьори готвят протести заради цената на тока

Хотелиери и ресторантьори се готвят за стачни действия заради ръста на цените на тока за бизнеса през последния месец. От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация вече алармираха в писмо до министъра на туризма и до КРИБ за опасността от фалити в следствие на високата цена на тока в случай, че не се предвидят компенсации за бизнеса. Според..

публикувано на 24.07.24 в 11:39

Ниската изкупна цена на зърното принуждава стопаните да го задържат в складовете

Ниската изкупна цена на борсата на зърното принуждава земеделските стопани да го задържат в складовете. Производители от ямболско са притеснени, че трябва да продават на безценица. При големия пожар в района на село Воден пострадаха производители и от село Шарково. На  Дочка Панайотова са изгорели 90 бали сено, което е повече от половината храна за..

публикувано на 24.07.24 в 07:37

The Independent: Слънчев бряг предлага повече за по-малко от Мармарис

Слънчев бряг е изпреварил турския курорт Мармарис като най-достъпната дестинация за семейни почивки. Проучване на The Independent сравнява цените на 10 основни артикула, включително ястия, напитки и слънцезащитни продукти и установява, че черноморският ни курорт предлага най-добро съотношение цена-качество за британските туристи през 2024 година...

публикувано на 23.07.24 в 16:12
плаж Силистар

Частна фирма отново събира пари за достъп до плаж Силистар

Частна фирма отново събира пари от шофьорите, отправили се към плаж Силистар в едноименната защитена местност. Става дума за " такса преминаване " през частен имот. Туристи и екоорганизации алармират за подновяването на абсурдното изискване за достъп. Някои от туристите оспорват действията на фирмата, други ядосано плащат и..

публикувано на 22.07.24 в 09:47
Община Сливен

Министерството на иновациите дава 14 млн. лв. за строежа на "Индустриален парк - Сливен"

Близо 14 милиона лева финансиране ще получи "Индустриален парк Сливен" ЕООД от Министерство на иновациите и растежа. Договорът между двете страни вече е подписан, съобщиха от Община Сливен.  Финансирането е осигурено чрез Плана за възстановяване и устойчивост.  Средствата по договора с Министерство на иновациите са близо 70% от необходимия..

публикувано на 21.07.24 в 15:06