Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алексей Петров е застрелян в София (ОБНОВЯВА СЕ)

| обновено на 16.08.23 в 14:27

Алексей Петров е бил намерен застрелян в столичния квартал Драгалевци.

Това потвърдиха пред БНР източници от МВР. По информация на "Хоризонт" по Петров е стреляно с пушка.

Две операции трябва да бъдат направени на 48-годишната жена, която е била докарана около 13:00 часа в спешното отделение на болница "Пирогов". Веднага е въведена в противошокова зала, където са извършени подробни диагностични дейности. Тя е с огнестрелна рана и счупена ръка в предмишницата в следствие на раната. Има нараняване на гръдния кош. Първоначално, когато е докарана, е била контактна, но след това е въведена в медикаментозна кома и е интубирана.

"Има рана в областта на гръдния кош. Направена е оценка на състоянието на жената в шокова зала, не е много добро. В момента е качена в операционна зала. Два екипа оперират ръката и травматология ще влязат да оперират", обяви изпълнителният директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" д-р Валентин Димитров.

"В такава ситуация винаги има опасност за живота й, но ние не сме Господ, правим каквото трябва", добави той, но лекарите правят необходимото, за да я спасят.

По неофициална информация по двамата е стреляно с пушка, докато са се разхождали в района на лифта в квартала "Драгалевци".

Нападението е станало около 12.20 часа днес. 

На мястото има засилено полицейско присъствие. 

По първоначална информация на изходите на София има полицейски патрули и заграждения.

Роденият през 1962 г. Алексей Петров е бивша барета от Специализирания отряд за борба с тероризма, сътрудник на НСС. Бивш специален съветник и в Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС).

Алексей Петров напуска баретите в началото на 90-те години на миналия век. След това се насочва към частния бизнес. Той е сред учредителите и на Съюза на бившите барети. Създава няколко застрахователни фирми. 

На 14 август 2002 година срещу него бе извършен неуспешен атентат на басейна "Спартак". Тогава Петров бе прострелян в гърдите и крака. 

На 10 февруари 2010 г. той бе задържан и обвинен за лидер на престъпната група "Октопод", занимавала се с рекет и изнудване. През октомври същата година бе пуснат под домашен арест.

На 29 октомври 2015 г. отново бе извършен неуспешен атентат срещу него, той път той бе извършен с гранатомет.

Алексей Петров пред БНР:


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Потушен е пожарът в района на ж.к. „Меден рудник“

Потушен е пожарът в района на ж.к. „Меден рудник“, съобщиха от полицията. Огънят възникна около 13.00 ч. днес в района под блок 66.  Пожар е възникнал в района на "Меден рудник" На място са пристигнали 6 –ма огнеборци с 2 противопожарни автомобила. Огънят беше обхванал сухи треви и храсти, без да застрашава човешки живот.  По първоначална..

публикувано на 29.07.24 в 16:43

Пожар е възникнал в района на "Меден рудник"

Пожар е възникнал в района под блок 66 в бургаския комплекс "Меден рудник", съобщават от полицията.  Горят сухи треви и храсти. Установено е, че гори поляната срещу блока в посока бившите утайници. Огънят е обхванал и обработваните частни градини в района.  По първоначална информация пожарът е възникнал от искри паднали от ел. стълб. Гасенето..

публикувано на 29.07.24 в 14:21
Снимката е илюстративна.

Зачестяват измамите с бързи кредити

Увеличава се броят на измамите с бързи кредити, предупреждават от Асоциацията за отговорно небанково кредитиране. Те посочват, че зачестяват сигналите за фирми - фантоми през летния сезон. От асоциацията изпращат няколко съвета към потребителите, които имат нужда от небанково кредитиране. Често фирмите - фантоми създават фалшиви интернет страници, но..

публикувано на 29.07.24 в 13:19

Задържаха сериен крадец в един от бургаските молове

Задържан е 19 - годишен софиянец, осъществил няколко кражби в района на един от бургаските молове, съобщават от полицията.  В началото на юли, в рамките на седмица, в един от търговските обекти той откраднал  маркови парфюми на стойност 5 080 лв.  По същото време той е взел и  маркови спортни дрехи на обща стойност 2 000 лв. Софиянецът направил..

публикувано на 29.07.24 в 12:05

Затварят временно част от пътя Бургас - Созопол заради отстраняване на дърво

Част от пътя Бургас – Созопол ще бъде временно затворен в 12.30 ч. в двете платна, съобщават от полицията.  Причината е отстраняване на наклонено дърво. То е разположено в отсечката между Черноморец и Созопол. Като алтернативен маршрут остава общинския път между Созопол – Черноморец.

публикувано на 29.07.24 в 11:50

Мъж загина, а друг пострада, при катастрофа край Камено

Мъж на 41 години загина при катастрофа край село Трояново, съобщават от полицията.  На излизане от населеното място в посока карнобатското село Сърнево, автомобил, управляван от 19 - годишен мъж предприел изпреварване и навлязъл в лентата за насрещно движение.  С него са пътували  още трима души. В насрещната лента той е блъснал  правомерно движещ..

публикувано на 29.07.24 в 11:43
Снимката е илюстративна.

Мъж почина след катастрофа с тротинетка в Черноморец

47-годишен мъж от София почина след катастрофа с електрическа тротинетка в Черноморец, съобщават от полицията. Инцидентът е станал в района на  кръстовището между улиците "Васил Левски" и "Карловарска". Мъжът с електрическата тротинетка не е спрял на знак "СТОП" и се е блъснал в правомерно движещ се автомобил,  управляван от 76 - годишен..

публикувано на 29.07.24 в 11:21