Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургас ще е домакин на турнир по кикбокс на организацията GLORY

| обновено на 17.08.23 в 15:17
Снимка: Община Бургас

Спортна зала "Арена Бургас" ще бъде домакин на 89-тата Гала вечер от календара на световноизвестната професионална организация по кикбокс - GLORY. Събитието ще се проведе на 7 октомври тази година. 

GLORY стъпва за първи път на Балканите. А Бургас е първият български град в историята на елитната бойна верига, който ще бъде домакин на такъв турнир. Той е и родно място на единствения българин в GLORY – Стоян Копривленски - „The Sniper“.

На 6 октомври ще бъде официалното теглене, а на 7 - Гала вечер. Турнирът ще бъде излъчван пряко в над 80 държави. 

Бургазлията Стоян Копривленски е в GLORY от 2017 година. Той е световен и 4 пъти европейски шампион по муай тай. 

На ринга в "Арена Бургас" ще се качат и други български кикбоксьори - Драгомир Петров, Теодор Христов, Александър Петров и Дани Илиев.




По публикацията работи: Християна Йорданова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Валентин Люцканов грабна купата на Приморско по подводен риболов

Състезателите от българския национален отбор по подводен риболов спечелиха първите места на първото за сезона състезание от вътрешния календар на Българската федерация.  Турнирът "Стела Марис", етап от купа "България", се състоя при отлични метеорологични условия в акваторията на Приморско и Китен.  В него взеха участие 44 състезатели от всички клубове..

публикувано на 20.06.24 в 16:39

Бургаският щангист Петър Борисов спечели европейската титла за ветерани

Бургаският щангист Петър Борисов спечели златен медал на Европейското първенство по вдигане на тежести за ветерани в Норвегия.  8 състезатели от различни държави са били в категорията му до 89 кг, възрастова група М 55-59.  Петър Борисов е европейски шампион за трета поредна година. С ъотборникът му Любен Перчински  също печели европейска титла ден..

публикувано на 20.06.24 в 16:24

Несебър беше домакин на международния турнир по карате „Купа Черно море“

Зала „Арена Несебър“ бе домакин на 13-то издание на престижния международен турнир по контактно Карате „Купа Черно море“ (Black Sea Cup), на който несебърските бойци от СК „Бушидо“ завоюваха един златен медал - за Станислав Христов; три сребърни - за Драгомир Антов, Илия Христов и Артемий Родионов и два бронзови – за Симона Загорчева и Венцислав..

публикувано на 20.06.24 в 12:46

Националният отбор по ветроходство – клас „Оптимист“, е на подготвителен лагер в Бургас

Бургас и Яхтклуб „Черноморец Бургас“ са домакини на лагер-сбор на националния отбор по ветроходство в клас „Оптимист“, съобщи Общината.  Националните треньори Александър Славчев и Мартин Пенев  подготвят своите възпитаници за участието на България в Европейското първенство в Карара - Италия, което започва на 29 юни тази година. Последната..

публикувано на 20.06.24 в 09:51

След 1:1 Шотландия и Швейцария запазиха шансове за класиране

Отборите на Шотландия и Швейцария завършиха при равенство 1:1 в Кьолн в двубой от втория кръг в група „А“ на Европейското първенство по футбол. Швейцарците събраха 4 точки на второто място във временното класиране, а шотландците записаха първа точка в актива си на шампионата и запазиха шансове за продължаване към елиминациите. По-рано вчера в другата..

публикувано на 20.06.24 в 07:42

Стефка Костадинова идва в Бургас за Международния олимпийски ден

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова пристига в Бургас по повод честването на Международния олимпийски ден - 23 юни. Община Бургас ще отбележи празника с няколко спортни събития. В неделя, 23 юни, на спортен комплекс „Звездичка арена“ в комплекс „Славейков“ ще се проведе детският турнир „Футболни звезди на Бургас“...

публикувано на 19.06.24 в 14:56

Прожектират филм за преплуването на протока Кук от Цанко Цанков

Документалният филм „ Шампионът на Тихия океан“ – Протокът Кук , посветен на историческото преплуване на Цанко Цанков между Южния и Северния остров на Нова Зеландия ще бъде представен на 18 юни, от 18.00 часа, в Културен дом НХК. Участието на българския състезател в открити води е част от седемте най-трудни плувни маратони на планетата – OCEAN 7 ...

обновено на 18.06.24 в 11:12