Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва "Егаси феста" в Бургас

| обновено на 25.08.23 в 09:26

Последните почивни дни в Бургас ще са под мотото „Уикенд без име“, съобщават от Общината и уточняват, че в него ще се включва две музикални събития.

Фестивалът “ЕГАСИ ФЕСТА”, включва над 25 хип-хоп имена. Той ще се проведе днес и утре на Морска гара.

Днес публиката ще чуе най-емблематичните имена в този стил, в т.ч. Гумени Глави, Спенс, Слим, Румънеца и Енчев, Рап Нация, Лора Караджова, GOODSLAV, NDOE, Лошите, Бенджамини, Силвия от Антибиотика, Lil Sha, Tufo, RBR, DJ Dian Solo, DJ Marti G, DJ FED и много други.

Програмата за събота включва част от най-актуалните съвременни трап, дрил и “New school” изпълнители, като FYRE, Dim4ou, Mom4eto, Явката DLG, Секта, DJAANY, PG & Drink, GOCATA, THEO, DJ POKERA и други.

„Стартът на двете фестивални вечери е от 18.00 ч., като партито ще продължи до 03.00 ч., защото превръщаме Морска гара - Бургас в най-големия клуб на открито”, споделят организаторите от Fest2You.

Ако музиката не ви е достатъчна, почивните дни в Бургас ще бъдат посветени и на спорта. Стотици хвърчила на кайтисти ще изпълнят Бургаския залив през следващите дни. Още днес започва регата „Black Sea Kite Cup 2023”. През уикенда пък ще се проведе Държавното първенство по кайтсърф. Яхт клуб „Черноморец Бургас” ще бъде организатор и домакин на двете състезания.

На кайт зоната на Северния плаж очакваме най-добрите кайтисти в България (над 60 души), включително и олимпийски надежди на страната. Яхтклуб „Черноморец Бургас” и Община Бургас, както и Българска федерация по ветроходство, отново ще представят чудесните възможности на града за развитие на ветроходните спортове.

Кайт състезанията ще включват едни от най-атрактивните дисциплини: Foil Race, Foil Free Ride, Course Race – twin tip / strapless, Hang Time. За първи път ще бъдат проведени гонки и в най-новата дисциплина Wing surf. Ще бъдат връчени награди на победителите в отделните класове и възрастови групи (мъже, жени, младежи и девойки), както и ще станат ясни държавните шампиони в отделните дисциплини.


По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

„Петлите“ набират деца-танцьори, готвят нов спектакъл за Коджакафалията

Подготовка на нов спектакъл за живота и делото на благодетеля на Бургас Александър Георгиев-Коджакафалията започва танцова формация „Петлите“. В момента тече набирането на нови деца – танцьори, които ще вземат участие в него, съобщи Георги Димитров от формацията. „Търсим деца, които са амбициозни, могат да танцуват и харесват това,..

публикувано на 23.09.24 в 10:00

Фестивалът за съвременни изкуства "ВОДА" търси доброволци

Фестивал за съвременни изкуства „ВОДА“ 2024 търси доброволци, които да се включат в организацията на фестивала. Той предстои през следващата седмица  от 24 до 29 септември на различни локации в Бургас. Фестивалът за съвременни изкуства “ВОДА” стартира с 3D мапинг шоу на Пантеона Ако обичате интересните преживявания, отговорни сте към поетите..

публикувано на 22.09.24 в 16:45

Играят "Две пръчки и три съчки" в Кукления театър в Бургас

Спектакълът "Две пръчки и три съчки" ще бъде представен днес в залата на Кукления театър в Бургас.  Моноспектакълът е по пиесата "Contes d'Ecorces et de Brindilles". Автор, режисьор и сценограф е Христина Василева.  Музиката е на "Puppetspirit" Белгия.  Участва - Румяна Кралева. Историята разказва за баба Хели: От..

публикувано на 22.09.24 в 08:30

В Ахтопол награждават участниците в НЛК „Морето!"

Над 200 са участниците в деветото издание на Националния литературен конкурс „Морето!“, на Сдружение „Лумен”. Преобладаващо повече е поезията от прозата. Конкурсът е за кратки непубликувани произведения на морска тема и е отворен за автори от цялата страна, навършили 18 години. Конкурсната част приключи, а награждаването предстои на 29..

публикувано на 21.09.24 в 14:59
архив

Арт базарът временно ще бъде на алеите под сцена „Охлюва“

Арт базарът от бургаската улица „Алеко Константинов“ ще бъде временно на нова локация - на алеите край фонтана до сцена „Охлюва“. Причина за промяната е домакинството на 9-то издание на Европейския фестивал по гимнастика за хора над 50 години “Golden Age Gym Festival'24”. От днес до 23 септември може да се избира между красиви авторски изделия –..

публикувано на 21.09.24 в 10:23

Фотоизложбата „Родопско-морски срещи с природата“ в кметство Маринка

От 18.00 часа днес, в сградата на кметство Маринка, ще бъде открита тематичната фотоизложба „Родопско-морски срещи с природата“ на фотографа Тенчо Петков, организирана от Фондация ЕКОгАРТ със съдействието на НЧ „Маринка 2024“ и кметство Маринка. В изложбата са включени 30 фотографии заснети през различни сезони и части от деня, от брега на Черно море..

публикувано на 21.09.24 в 09:10

Средец с още празнични прояви днес

С поднасяне на венци и цветя пред паметника на заслужилия майстор на спорта Продан Гарджев ще започнат днешните празнични прояви, посветени на деня на Средец - 23 септември. Планирани са много културни, спортни и музикални събития, посочи кметът на общината Иван Кичев: „В 10 часа ще започне тържествената сесия на Общинския съвет. В същия час ще бъде..

публикувано на 21.09.24 в 09:09