Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 25 август

Снимка: Facebook / VassilKrumovBojkov

Радвам се, когато мога да започна с добри новини. Нещата в държавата ни се подобряват, очевидно, с всеки изминал ден. А поредното доказателство за това е, че един успешен бизнесмен реши да се завърне в родината си и да продължи работата си тук. Очаква се да кацне в София около 15:30 ч., където ще го посрещне делегация. А ние можем да се надяваме и други да повлекат крак и да се завърнат в България. Като Цветан Василев, Евелин Банев, истинският брат Галев, г-н Еврото (ако службите установят, че е жив)… Не само икономиката ще потръгне, ами ще има и пари за шахмат.

С тази положителна новина започва следобедното ни предаване „Булевард Демокрация“. До 18 – с Ваня Желева и с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  Полически новини от днешните консултации за Общината избирателна комисия в Бургас – БСП избира между петима кандидати за кметове, а юристът Михаил Хаджиянев ще е в листата на съветници на ГЕРБ.

-  И политически нюанс – кой и защо заплаши със саморазправа общинският съветник от Приморско Стоян Василев

-  В коментарната ни рубрика – мемориал, в памет на  полицаите Атанас Градев и Йордан Илиев, беше открит днес в Бургас.

-  И още в предаването – инфраструктурата в Слънчев бряг беше една от най-дискутираните теми по време на общественото обсъждане на бюджета на Несебър.

-  Ще ви разкажем и за новата магистърска програма, в областта на културата, която ще може да се изучава в Бургас.

-  И днес – култура, спорт, вълненията на хората от социалните мрежи и премиерите от големия екран.

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите и във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

„Ден до пладне“ на 9-ти декември

Акценти в обзорното предаване „Ден до пладне“ на БНР- Бургас от 9.00 ч. до 12.00 ч. : -   Какви важни проекти предстоят за Бургас- ще научим от кмета Димитър Николов; -   Защо са толкова лоши резултатите на учениците от ПИЗА? -   Какви са причините за обезлюдяването в Странджа? -   Разказваме и за живеещите на улица..

публикувано на 09.12.23 в 08:52

Новият график за движение на влаковете на „БДЖ" влиза в сила от неделя

Новият график за движение на влаковете на „БДЖ" влиза в сила от неделя. В повечето региони на страната се запазва досега действащият график за движение, осигурени са и удобни връзки между влаковете с възможности за пътуване между повече населени места, съобщават от дружеството.  През следващата година ще се запази обемът на превозите, заложен в..

публикувано на 09.12.23 в 08:11

Живеещи на "Буджака" газят кал и питат докога

Местност ”Буджака” се намира извън строителните граници на населеното място – гр.Созопол, същата не е включена в регулационните граници на града и съгласно предвижданията на действащ Общ устройствен план /ОУП/ на Община Созопол попада в устройствена зона Ов – рекреационно устройствена зона за вилен отдих. По желание на някои от..

обновено на 08.12.23 в 20:55

Чрез благотворителен базар събират средства за паметник на Васил Левски в Бургас

Благотворителен базар за събиране на средства за изграждане на паметник на Васил Левски в Бургас ще се проведе следващата неделя на площад „Тройката“.   Каним бургазлии да подкрепят инициативата, съобщи Велина Димитрова от фондация „Гордите българи“, инициатор на събитието: „ Базарът ще предлага ръчно изработени украси,..

публикувано на 08.12.23 в 12:33
снимката е и илюстративна

По пилотен проект ремонтират пътя Бургас - Малко Търново

Изработен е технически проект за ремонта на около 112 км от републикански път Бургас - Малко Търново. Средствата са осигурени по пилотен  проект за строителство, рехабилитация и ремонт на републикански, общински и горски пътища. Той се изпълнява със средства от ОП „Региони в растеж” 2014-2020 г. Общата му стойност е 41 097 570.96 лв. с ДДС, от които..

публикувано на 08.12.23 в 11:42

Министерството на културата внася законовите промени, свързани с финансирането на БНР и БНТ

Намерението на Министерството на културата е промените в Закона за радиото и телевизията, които засягат начина на финансиране на Българското национално радио и Българската национална телевизия, да бъдат внесени в Народното събрание до края на годината – това стана ясно на днешното заседание на Съвета за електронни медии. Тези промени бяха изготвени..

публикувано на 07.12.23 в 17:19

Протестни подписки срещу токовите удари в Ямболско бяха връчени на зам.-омбудсмана

Зам.-омбудсманът Елена Чернева ще препоръча на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да бъде извършена незабавна проверка на техническото състояние на електропреносната мрежа на ЕVN, за да се установи каква е причината за зачестилите токови удари в района на Ямбол. През последните седмици в селата на община Тунджа са изгорели десетки..

публикувано на 07.12.23 в 16:32