Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 29 август

Отношението на различни органи, държавни, а понякога и общински, към гражданите, става вече цинично. Сега, след поредната трагедия в сунгурларското село Прилеп, някой ще се сети, че трябва да се обезопаси повече движението на тежкотоварния трафик. Сигурен съм, че сега ще се появи и някой, който да заговори за обходен път. И ще почнат едни предпроектни проучвания, едни анализи, едни политически битки… Докато забравим този случай. И пак ще се сетим за него, при следващия сгазен – без значение дете или възрастен. Звучи цинично, ама трябва вече да сме претръпнали. То и отношението към нас е такова. А престъплението, при което загина шофьорът, дори няма да го коментирам. Останах впечатлен от реакцията след него, че имало хора, които вече нямали вяра в правосъдието. Бога ми! Аз не познавам такива, които още имат вяра в него. А аз познавам доста хора. Звучи цинично, но ние вече свикнахме.

Това е предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – с Алекс Пенев и с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  Слаб сезон отчитат в „Слънчев бряг“ търговци. Според хотелиерите, въпреки трудностите, не е било драматично. Позициите обобщаваме в предаването

-  Мътната вода не винаги е мръсна и обратното. Ангел Кунчев за нашето море – в коментарната ни рубрика

-  Във времето за спорт – първа поява пред медиите на Нургюл Салимова, след големия успех в Баку

-  След 17 ч. – обеща ли нещо новият шеф на ВиК – Бургас на протестиращите от бургаския кв. „Лозово“ заради забавения проект

-  За финал – развитие на спортната инфраструктура обсъждаха общински съветници в Бургас.

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите и във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Залесяват с жълъди в района на Държавното ловно стопанство - Несебър

Горски служители от „Държавно ловно стопанство – Несебър“ започнаха есенното залесяване по проект на „Югоизточно държавно предприятие“ - Сливен. Предвидените площи за залесяване с жълъди са 20 дка, като до момента са обработени половината от тях край с. Козичино, община Поморие. В останалата част жълъдите ще бъдат засети веднага, щом метеорологичните..

публикувано на 28.11.23 в 11:29

Прекъсвания на сигнала на БНР-Бургас в Елхово днес

Прекъсвания на ефирния сигнал на БНР Бургас са възможни днес за района на Елхово. Причината е редовната годишна профилактика на предавателя на честота 106 MHz. Програмата на общественото радио няма да може да се слуша ефирно в споменатия район днес, от 9:00 до 17:00 часа. Може да слушате програмите на БНР през интернет сайта binar.bg.

обновено на 28.11.23 в 07:45

Стефан Радев: Призовавам съветниците да загърбят партийните пристрастия

Кметът на община Сливен Стефан Радев кани на среща представителите на всички групи в новия общински съвет днес. Срещата е от 11 часа, а целта е съветниците да се запознаят с непосредствените задачи на общината и необходимостта от провеждане на общинско заседание. На дневен ред са проекти, промени в наредби и предложения, които трябва да бъдат..

публикувано на 28.11.23 в 07:15

МОСВ: След обилните валежи оттокът на реките се очаква да намалява

Не са постъпили данни за критични нива и възникнали аварийни ситуации по язовирните стени и съоръженията към тях, нито  за критични участъци по диги и укрепителни съоръжения, както и за засегнати населени места от вредното въздействие на водите. Това става ясно от обобщената информация от оперативните звена в четирите басейнови дирекции..

публикувано на 27.11.23 в 17:43

Три населени места в Община Сунгурларе все още са без ток

Няма откъснати населени места на територията на Община Сунгурларе, но втори ден три села са без ток. Това са Прилеп, Подвис и Везенково.  Работата на екипите на ЕВН е затруднена на терен, поясни кметът на Община Сунгурларе Димитър Гавазов: "Причината е, че има много паднали дървета, изпокъсани жици, паднали стълбове. Водим разговори с..

обновено на 27.11.23 в 17:04
Бургас е първият български град в историята на елитната бойна верига, който е домакин на такъв турнир

Искат още 20 хил. лева за Glory 89

Първото голямо събитие в зала "Арена Бургас" - бойната гала Glory 89 през октомври, може би ще се окаже финансов провал. Организаторите искат дофинансиране от страна на община Бургас в размер на 20 хил. лева, а цялата проява е струвала над 200 хиляди. Предложението бе обсъдено в правната комисия към местния парламент, но тепърва съветниците ще се..

публикувано на 27.11.23 в 16:54

Правителството предлага 107,41 лв. максимално дневно обезщетение за безработица

Правителството е коригирало ставката на максималния размер на дневното обезщетение за безработица в проекта на бюджет на Държавното обществено осигуряване за следващата година, който вече е внесен за обсъждане в Народното събрание. Вместо досегашните 85 лева и 71 стотинки, се предлага то да е 107 лева и 14 стотинки. Промяна в минималния дневен..

публикувано на 27.11.23 в 16:40